Kültür Bakanlığı’nın personel alımı başladı

Yusuf Korkmaz tarafından
06 Ekim, 2023 14:05 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:29
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0
Kültür ve Turizm Bakanlığı, sözleşmeli personel alımı duyurusunu yayımlayarak başvuru tarihlerini belirledi. İlgili duyuruya göre, başvurular 2 Ekim-16 Ekim tarihleri arasında kabul edilecek.
Başvuru prosedürleri şöyle açıklandı.
BAŞVURU YÖNTEMİ Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada: Resmi Gazetede yayımlandığı tarihten itibaren 15 (onbeş) gün boyunca (son başvuru saati 23:59'a kadar) elektronik ortamda kabul edilecektir. Başvurular, e-Devlet üzerinden veya Kültür ve Turizm Bakanlığı Kariyer Kapısı/Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/) üzerinden online olarak gerçekleştirilecektir. BAŞVURU ŞARTLARI Başvuru için adayların aşağıdaki şartları karşılaması gerekmektedir: Başvuru tarihine kadar 18 yaşını tamamlamış olmak, Kamu haklarından yoksun bulunmamak, Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasıtlı olarak işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha uzun bir süreyle hapis cezasına çarptırılmamış olmak veya affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak, Erkek adaylar için askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmişse muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek bir akıl hastalığına sahip olmamak, 5649 sayılı Kanun'a göre yapılacak arşiv araştırması sonucunda olumlu bir rapor almak. Başvuru yapmak isteyen adayların yukarıdaki şartları karşıladığından emin olmaları ve başvuru süresini takip etmeleri önemlidir. (Yusuf Korkmaz)

Kastamonu’da 3 ev ve 1 ahır küle döndü, 55 hayvan telef oldu

Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Şubat, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’nun Ağlı ilçesinde çıkan yangında 3 mesken ve bir ahır kullanılamaz hale gelirken, 55 hayvan telef oldu. Yangında yaralanan bir bayan tedavi altına alındı.
Olay, Ağlı ilçesi Tunuslar köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, köy muhtarı İlhan Çakal’a ilişkin meskende yangın çıktı. Bacadan kaynaklandığı bedellendirilen yangın, büyüyerek Şahin ve Metin Maharetli kardeşler ile Salih Sezgin’e ilişkin meskenlere de sıçradı. Yangını fark eden köylüler, alevler ortasında kalan Ali Dönmez ile eşi Hayriye Dönmez’i, pencereden çıkartarak kurtarmak istedi. Bu esnada Hayriye Dönmez yaralandı. Yaralanan Hayriye Dönmez, olay yerine çağrılan sıhhat gruplarınca Ağlı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Yangının akabinde bölgeye Ağlı, Azdavay, Devrekani ve Seydiler ilçelerinden itfaiye ve orman takımları sevk edildi. Takımların müdahalesi ile yangın, öbür evrelere sıçramadan söndürüldü. Yangında, İlhan Çakal ile Şahin ve Metin Becerikli’ye ilişkin meskenler büsbütün yanarken, Salih Sezgin’e ilişkin mesken ise ziyan gördü.
Alevlere teslim olan Çakal’a ilişkin ahırdaki 40 küçükbaş hayvan ile 15 büyükbaş hayvan ve kümesteki tavuklar telef oldu.
İtfaiye takımları soğutma çalışmalarını sürdürürken, yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.