Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Ekim, 2022 13:25 tarihinde yayınlandı
0

KTSO’nun Son Meclis Toplantısı Yapıldı

Vali Fuat Gürel, Karabük Ticaret ve Sanayi Odasının son Meclis Toplantısına katıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanı Mehmet Mescier, Ticaret ve Sanayi Odası  Meclis Başkanı Salih Yılmaz tarafından karşılanan Vali Fuat Gürel Ticaret ve Sanayi Odası  yeni hizmet binasını gezerek Başkan Mehmet Mescier’e hayırlı olsun dileklerini iletti.

Karabük’teki  sanayinin ve Organize Sanayi Bölgelerinin durumu ile ilgili bilgi alışverişi şeklinde gerçekleşen ziyarette Vali Gürel yaptığı konuşmada; ”4 yıl birlikte büyük bir özveriyle çalıştık ilimiz büyük bir sanayi altyapısına sahip koordineli ve birlikte çalışarak Eskipazar Organize Sanayi Bölgesinde kısa sürede büyük işlere imza attık kamulaştırma çalışmalarımız tamamlanmış olup önümüzdeki aylarda altyapı ihalesini yaparak kazma vurmayı hedefliyoruz bu büyük bir proje ve çok çalışarak bu aşamaya getirdik sizlere bu geçen sürede yaptığınız çalışmalar için teşekkür ediyor çalışmalarınızda başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
yesilirmak tasti kiyisinrdaki koy arazileri sular altinda kaldi GOueIhTN
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Yeşilırmak taştı, kıyısınrdaki köy arazileri sular altında kaldı

Tokat’ın Pazar ilçesinde Yeşilırmak’ın taşması sonucu sular altında kalan Ovayurt köyü dron ile havadan görüntülendi.

Edinilen bilgilere göre bölgede etkili olan yağışların ve baraj kapaklarının açılmasının ardından Yeşilırmak’ın debisi yükseldi. Irmağın taşmasıyla birlikte Ovayurt köyünde su seviyesi kritik noktaya ulaştı. Bazı besicilerin hayvanlarını köy dışındaki ahırlara götürdüğü öğrenildi. Ekipler ise bölgede set çalışmaları yaparak suyun yerleşim alanlarına ilerlememesi için önlem aldı. Köy sakinlerinden Murat Akın, yıllardır bölgede yaşadığını belirterek yaşanan taşkının endişe verici boyuta ulaştığını söyledi. Akın, “Doğdum doğalı bu köyde yaşıyorum. 4 Mayıs öğleden sonra sel baskınıyla karşılaştık. O günden beri hala akıyor. Geçen günkü yağmurdan sonra su debisi daha da çoğaldı. Devletimiz bütün imkanlarıyla seferber oldu. İl Özel İdaresi, Devlet Su İşleri, kaymakamlık, tarım ilçe ekiplerini yönlendirdi. Köyde 500 kişi yaşıyor. Hayvanlarımızı kendi imkanlarımızla köy dışındaki başka ahırlara çıkarttık. Tek çaremiz beklemek. Eğer yeniden kuvvetli yağmur yağarsa köyü terk etmek zorunda kalabiliriz” dedi.

Öte yandan bölgede yağış ihtimalinin devam ettiği öğrenilirken, ekiplerin taşkına karşı nöbet halinde çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin