KTSO’dan Üyelerine Torba Kanun Bilgilendirmesi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Ekim, 2014 14:58 tarihinde yayınlandı
0
0

KTSO’dan Üyelerine Torba Kanun Bilgilendirmesi

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Cem Biçen, Torba Kanunla ilgili olarak odaya borcu bulunan üyelerini bilgilendirdi.

Genel Sekreter Cem Biçen, yaptığı  yazılı açıklamada;  “Kamuoyunda Torba kanun olarak anılan 6552 sayılı “İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun 11.09.2014 tarih,29116 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmıştı.Anılan kanun ile Türk Ticaret Kanununda yapılan değişiklikler ve geçici 18.Madde kapsamında değerlendirilen oda aidat borçlarının yeniden yapılandırılmasını içeren değişiklikler aşağıdadır.

TÜRK TİCARET KANUNUNDA;

1-Münfesih olmasına veya sayılmasına rağmen tasfiye edilmemiş anonim ve limited şirketler ile kooperatiflerin tasfiyelerine ve ticaret sicili kayıtlarından silinmesine ilişkin süre 01.07.2015 tarihine kadar uzatılmıştır.

2-Sermayelerini asgari tutarlara yükseltmeyen şirketlere 11.12.2014 tarihine kadar süre verilmiştir.

3-Anonim ve Limited Şirketlerde,sınırlı yetkiye sahip ticari vekil ve diğer tacir yardımcılarının hazırlanacak (esas sözleşmede hüküm bulunması kaydiyle)iç yönergenin tescil ve ilanına müteakip atanabileceği düzenlenmiştir.

ODA AİDAT BORÇLARININ YAPILANDIRILMASI;

1-Üyelerimizin Geçici 18.Maddede düzenlenen taksitlendirme ve indirim imkanlarından yararlanabilmesi için 01 Aralık 2014 tarihine kadar odamıza bir dilekçeyle başvurması şarttır.

2-Alacakların yapılandırılması kapsamı 11.09.2014 tarihinden önceki borçları kapsar.Ekim 2014 Ayı 2.Taksiti kapsam dışındadır.

3-Üyemizin 01 Aralık 2014 tarihine kadar başvurusu üzerine asıl alacak miktarına ÜFE oranları ilave edilerek bulunan miktar üçer aylık dönemler itibariyle sekiz eşit taksite bölünür.

4-Üyemizin borç alacağının aslına hesaplanan miktarın peşin ödenmesi halinde %10 indirim yapılır.

5-Toplam meblağ ve taksit tutarları vade tarihine kadar kredi kartıyla tek çekim yapmak suretiyle tahsil edilebilir.

6-11.09.2014 tarihinden önce üye borç asıllarının ödenmiş olması halinde ödenmiş borç asıllarına isabet eden gecikme cezaları yönetim kurulu kararıyla silinecektir.Kısmen ödeme yapıldıysa bu ödemeye isabet eden gecikme cezaları silinecek ödenmemiş asıllar ve cezaları devam edecektir.

7-Vergi dairesi terk veya resen terk olan üyenin oda kaydı devam etmiş olması halinde vergi mükellefiyetinin sona erdiği tarihten sonra tahakkuk eden aidat borçları ve cezaları yönetim kurulu kararıyla silinecektir.Bu üyelerin vergi kaydının silindiği tarihten önceki borç asılları ve gecikme cezaları tahsil edilecektir.Borçlarını kanun kapsamında süresi dahilinde ödemek isteyen üyelerimiz, yapılandırma hakkından yararlanabilecektir.

8-Kanun kapsamında, yasal süresinde (01 Aralık 2014 tarihine kadar)aidat borçlarını yapılandırıp ödemeyen üyelerimizin borçları, yine kanunun öngördüğü şekilde icrai  işlem yapılarak tahsil edilecektir.

Üyelerimize ve kamuoyuna önemle duyurulur” dedi.

 

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
recep ucar pazartesi gunu iyi bir sonuc almazsak bugunku mutlulugun bir anlami olmayacak vmCyHSf7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Recep Uçar: “Pazartesi günü iyi bir sonuç almazsak bugünkü mutluluğun bir anlamı olmayacak”

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, Samsunspor maçının ardından, “Bugün seyirci mutlu ettik ama pazartesi günü iyi bir sonuç almazsak bence çok bir anlamı olmayacak” dedi.

Çaykur Rizespor Trendyol Süper Lig’in 27. hafta erteleme maçında sahasında Samsunspor’u 4-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, mağlup oldukları maçların telafisi için sahaya çıktıklarını belirterek, “Ben geldikten sonra birçok maç oynadık. Emeğimizin karşılığını alamadığımız maçlarımız oldu ama bugün belki emeğimizin karşılığını aldığımız bir maç oynadığımızı söyleyebilirim. Samsunspor özellikle son yıllarda yaptığı yatırımlarla, oluşturduğu kadroyla geçen sene özellikle inanılmaz başarılar elde ettiler. Bu sene de ülkemizi Konferans Ligi’nde harika bir şekilde temsil ettiler, grubundan çıktılar. Orada 10 maçın 6’sını kazanarak ülkemize ciddi manada puan kazandıran bir ekip. Bu vesileyle onları da bu katkılarından dolayı tebrik ediyorum. İyi oyunculardan oluşan bir ekip. Hem oyuncu gücü hem oyun gücü olan bir ekip. Aslında birbirine yakın iki takımın oyun mantalitesi olan bir takım mücadelesiydi. Onlar da ön alan baskılı oynayan, birebir eşleşmeleri kullanan takımdı. Ama maça baktığımızda son 2 maç belki en azından beraberlik alabileceğimiz maçlardı ama mağlup olmamız bizi biraz olumsuz etkilemişti. Burada telafi etmek istiyorduk. O coşkuyla başladık. 30 dakikalık bölümde çok fazla belki üretemedik ama oyunu ön alanda oynayan, daha çok topa sahip olan, kalesine galiba ilk yarı şut yemedik. Yani çok top getirmeyen ekiptik. Nitekim bu emeklerimizin karşılığını 35 dakikalarda ön alan baskısıyla kazandığımız top sonrası bulduğumuz golle aldık. Sonrasında ikinci ve üçüncü golü bulmamız bizi o anlamda hem rahatlattı hem de içeriye daha iyi bir moralle girmemize vesile oldu. Hedefimiz ikinci yarıyı da kesinlikle ve kesinlikle oyun mantalite değiştirmeden oynamaktı. Yani kalemizden mümkün olduğunca uzakta savunmak istiyorduk ve nitekim ne kadar 3-4 dakika arka arkaya korner kullandılar, onları savunmakta zorlandık ama sonrasında belki ilk atağımızda Agusto ile bulduğumuz 4. golle beraber oyun bizim adımıza daha rahatladı” ifadelerini kullandı.

Pazartesi oynayacakları Gaziantep FK maçının hazırlıklarına hız kesmeden devam edeceklerine değinen Uçar “Bizim için evimizde kazanılan güzel bir galibiyet. Bu sene evimizde ben geldikten sonra sadece Galatasaray’a kaybetmiştik. O anlamda da bizim için değerli. Çok maç oynadık. 14 maçın 6’sını evimizde oynadık. O anlamda zor bir seriden geçiyoruz. Bugün aldığımız galibiyetin mutluluğunu elbette yaşayacağız ama yarın antrenman var. Kesinlikle ve kesinlikle bunun rehavetine kapılmayacağız. Önümüzde 6 maç var. Öncelikle hedefimiz pazartesi günkü Gaziantep maçımız. Bugün seyirci mutlu ettik ama pazartesi günü iyi bir sonuç almazsak bence çok bir anlamı olmayacak. O yüzden yarından itibaren, pazartesi günü Gaziantep maçına aynı şekilde hazırlanmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin