blank
Karabük Postası tarafından
04 Nisan, 2024 11:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

KTSO’da 3 Nisan Özel Meclis  Toplantısı yapıldı

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) tarafından 3 Nisan Karabük’ün ve Demir Çelik Fabrikalarının kuruluşunun 87. Yıldönümü Özel Gündemiyle “3 Nisan Özel Meclis Toplantısı” düzenlendi.

Toplantıya Vali Mustafa Yavuz, Milletvekilleri Ali Keskinkılıç, Cevdet Akay, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan, KARDEMİR Genel Müdürü Prof. Dr. İsmail Demir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Adnan Çebi,  Meclis Üyeleri ve Sanayiciler katıldı Toplantının açılış konuşmasını yapan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Adnan Çebi, 3 Nisan 1937’nin hem Karabük'ün  hem de Türkiye için önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak,  13 haneli bir yerleşimken kalkınma hamlesinin merkezi haline gelen Karabük’ün kuruluşunun 87. yıldönümünü kutladıklarını dile getirdi. Ticaret ve Sanayi Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz ise 3 Nisan’ın sadece Karabük’ün değil, Türkiye’nin de kuruluş günü olduğunu belirtti. Kurtuluşunu değil kuruluşunu kutlayan tek il olan Karabük’ün unvanının “Cumhuriyet Kenti Karabük” olduğunu hatırlattı. Çapraz, 3 Nisan’ın sanayileşme, çağdaşlaşma ve ekonomik bağımsızlık vizyonunun da kutlandığı bir gün olduğunu ifade etti. Toplantıda son konuşmayı Vali Mustafa Yavuz yaptı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Karabük'ün doğuşunda emeği geçen Devlet büyüklerini yad eden Vali Yavuz, 3 Nisan 1937'de demirin ve çeliğin gücüyle yükselen Karabük'ün; Türkiye'nin ilk ağır sanayi hamlesi olan KARDEMİR fabrika bacalarında yankı bulduğunu ifade etti. Karabük'ün kurtuluşunu değil kuruluşunu kutlayan önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Vali Yavuz, genç Cumhuriyetin en önemli sanayi şehri olmanın yanı sıra; kentin kadim bir tarihin ve köklü bir kültürün de temsilcisi olduğunu söyledi. Vali Mustafa Yavuz, Karabük'ün kültürel mirasını koruyarak gelecek nesillere aktarma sorumluluğunu üstlenenler olarak, sanayi, kültür, sanat ve turizm alanlarında birlik ve beraberlik içinde ilerlemeyi hedeflediklerini belirtti. (Ramazan Öztürk) blank blank  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Temmuz, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

ÇAYKUR’dan 2. Sürgün için “Aceleye getirmeyin” uyarısı

ÇAYKUR 2. sürgünün 7. gününde çay üreticilerinin ivedi etmemeleri gerektiğini, ÇAYKUR’un tüm çayı alacak kapasiteye sahip olduğunu lisana getiren bir açıklama yaptı.
16 Mayıs 2025 tarihinde Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından dönemin açılmasıyla başlayan 1. sürgün 27 Haziran’da son bulmuştu. ÇAYKUR 1. sürgün boyunca üreticiden 217 bin 776 ton konvansiyonel, 13 bin 938 ton organik olmak üzere toplamda 231 bin 714 ton çay aldı. 10 Temmuz itibariyle başlayan 2. sürgün çay hasadında ÇAYKUR tarafından toplamda 22 bin ton çay üreticiden alındı.
7. gününde olan 2. sürgün için üreticilere ihtarda bulunan ÇAYKUR, hasat devri boyunca ivedi edilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Üreticilere ‘Lütfen ivedi etmeyin’ diyerek seslenen ÇAYKUR yapılan açıklamada "Çay hasat sürecini lütfen aceleye getirmeyelim. Günlük alım limitlerimiz dahilinde fabrikalarımız tam kapasite çalışacaktır. Aceleye getirilerek fazladan toplanan eserler hem fiyat düşüklüğü için bekleyen fırsatçılara imkân sağlayacak, hem de bekledikleri için kilogram kaybına sebep olacaktır. Bu durumda siz bedelli üreticilerimizin ziyan etmesi kaçınılmaz olacaktır. Bu nedenlerle eserlerimizin ziyan etmeden en uygun bekleyecekleri yer bahçelerimiz olduğundan, hasat konusunda çabuk etmemenin değerini tekraren hatırlatmak isteriz" tabirlerine yer veridi.
ÇAYKUR’un çay sürece kapasitesinin tüm çay müstahsillerinin çayını alabilecek kadar yüksek olduğunun da altının çizildiği açıklamanın devamında "Fabrikalarımızın toplam kapasitesi ikinci sürgün eserlerinizi almaya kâfi düzeydedir. Fakat burada günlük sürece kapasitesine riayet etmemiz gerekmekte olup, sürgün müddetini kısaltmaya çalışmadan daima birlikte denetimli bir formda süreci yönetmeliyiz. Başta siz pahalı üreticilerimiz olmak üzere hepimiz için en yararlı olan prosedür çay toplama sürecini aceleye getirmemek olacaktır" tabirleri kullanıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin