Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Haziran, 2023 15:38 tarihinde yayınlandı
0

KTSO Başkanı Çapraz Çalışmaları Değerlendirdi

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirdikleri çalışma ve programlarla ilgili bilgilendirme açıklaması yaptı.

Mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinin yapıldığını hatırlatan Başkan Çapraz, “Seçimlerde gösterdiği başarıyla milletimizin teveccühünü bir kez daha kazanan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyoruz.” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Fatih Çapraz açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “4 Mayıs tarihinde Ankara’da gerçekleşen Prosumer EXPO Temiz Enerji Kongresi ve Fuarına, KTSO olarak katılım sağladık. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından gerçekleşen fuar, global konjonktürde yenilenebilir enerjinin durumu, ülkemizde yeşil enerjiye yapılan yatırımlar ve yürütülen projeler, üretimden tüketime kadar enerjinin izlediği yolu, güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi, enerji verimliliği ve enerji depolama üzerine yoğunlaşan konu başlıklarını içeriyordu.

5 Mayıs tarihinde KTSO Yönetim Kurulu olarak, Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ili etkileyen deprem sonrasında Adıyaman’a koordinatör vali olarak atanarak bölgeye giden ve oradaki görevini bitirerek geri dönen Karabük Valimiz Sayın Fuat Gürel’e nezaket ziyareti gerçekleştirdik. Biliyorsunuz, devletimizin katkısıyla valiliğimizin himayesinde, Karabüklü hayırsever iş insanlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın ve Karabüklü vatandaşlarımızın destekleriyle Adıyaman’a Karabük Çarşısı ve Karabük Konteyner Kent kurulumu gerçekleşti.

6 Mayıs tarihinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin (TOBB) iştirakçisi olduğu ve Türk müteşebbislerimiz tarafından Bursa Gemlik’te üretilen, TOGG markalı T10X model milli aracımızı, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) hizmet binamızın önünde Karabüklü hemşerilerimizin tanıtımına sunuldu.

10 Mayıs tarihinde, KTSO ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle meslek liselerine “HADDECİLİK” bölümünün tanıtılması ile ilgili Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda program düzenledik.

12 Mayıs tarihinde, Karabük Üniversitesinde demir çelik alanında çalışan bilim insanları ile sektör temsilcilerini bir araya getirmek amacıyla düzenlenen “VI. Uluslararası Demir ve Çelik Sempozyumu” etkinliğine KTSO olarak katılım sağladık.

15 Mayıs tarihinde, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) olarak UR-GE projesi tanıtımını gerçekleştirdik. Orta ve büyük işletmelerimizin yeni pazarlara girmesini, rekabetçiliğimizin artmasını, ihracatta sürekliliğimizi sağlamayı amaçladığımız ve Ticaret Bakanlığının %75 oranında desteklediği UR-GE (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi) Projesi çalışmalarına başladık.

17 Mayıs tarihinde, Karabük Üniversitesi ile Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) “Üniversite-Sanayi ve Toplum İş Birliği Komisyonu” toplantısını gerçekleştirdik.

23 Mayıs tarihinde, KTSO ve BAKKA iş birliğiyle, kooperatif ve birliklerin kapasitelerinin artırılması ve KOBİ’lerin rekabet güçlerinin geliştirilmesi amacıyla destek programları ve eğitimler çerçevesinde, üyelerimizin iş gücünü artırmaya yönelik, E-Ticaret ve E-İhracat Bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdik.

29 Mayıs tarihinde, 2023 yılı 1. Dönem Müşterek Meslek Komiteleri toplantımızı odamız hizmet binamızın meclis toplantı salonunda gerçekleşirdik.

Burada önemle bir konuyu vurgulamak istiyorum. Ücretsiz olarak gerçekleşen sempozyumlara ve etkinliklerimize lütfen tüm üyelerimiz, sanayicilerimiz, mühendislerimiz ve ilgi duyan vatandaşlarımız katılsın. Benim özellikle istirhamım, tüm üyelerimizin ve vatandaşlarımızın bu tür toplantılara katılım sağlamaları. Katılım ne kadar çok olursa, eğitime ve bilgiye ne kadar çok önem verirsek Karabük olarak çok daha fazla kalkınacağımız inanıcını taşıyoruz.

30-31 Mayıs tarihinde TOBB 79. Genel Kurulu organ seçimleri 365 Oda/Borsa Başkanı ve delegelerin oyları ile tamamlandı. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) heyeti olarak oyumuzu kullandık ve genel kurula katılım sağladık. TOBB Başkanlığına yeniden seçilen ve güven tazeleyen Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu başkanımızı ve yönetim kurulu üyelerini kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. Genel Kurul’un ülkemize ve iş dünyamıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Sayın başkanımızın teveccühü ve oda/borsa delegelerimizin desteği ile seçilmiş olduğum TOBB Dış İlişkiler Komisyonu üyeliğim için kendilerine teşekkür ediyorum.

Malumunuz mayıs ayında bir genel seçim yaşadık. Seçimlerde gösterdiği başarıyla milletimizin teveccühünü bir kez daha kazanan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyoruz. Türkiye’de bir defa daha milli irade tecelli etmiş ve milletimiz ferasetiyle tercihini yapmıştır. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında daha çok çalışmamız lazım.

Bizler KTSO olarak, Karabük’ümüzle ile ilgili, kalkınmamız ile ilgili, iş dünyasının ve üyelerimizin talepleri ile ilgili, Türkiye yüzyılında 3 Nisan “SANAYİ GÜNÜ”, sektörlerle ilgili teşvikler, KGF ve KOSGEB destekli can suyu kredileri, yeşil dönüşüm ve karbon ayak izi azaltımı, LİMAN konusu, Eskipazar Organize Sanayi Bölgemizin (EOSB) gelişimi, Karabük’e “LOJISTIK MERKEZ” kurulması, demir yolu taşımacılığı, serbest bölge ve/veya antrepo ve depolama yeri, Karabük “ÇEVRE YOLU”, Mesleki ve teknik eğitim, vergi yükünün azaltılması, Yenice OSB gibi konuların takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
baru nafsa 2026da uluslararasi is birligi agini genisletti frCSEkDl
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0 0

BARÜ, NAFSA 2026’da Uluslararası İş Birliği Ağını Genişletti

BARTIN (İHA) – Bartın Üniversitesi (BARÜ), Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen dünyanın en prestijli yükseköğretim fuarlarından NAFSA 2026’da 21 ülkeden 30 üniversiteyle ön anlaşma sağlayarak uluslararası iş birliği ağını genişletti.

BARÜ, uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda yürüttüğü çalışmalar kapsamında ABD’nin Orlando kentinde gerçekleştirilen NAFSA 2026 Fuarı’na katıldı. Dünyanın dört bir yanından yükseköğretim kurumları, eğitim kuruluşları ve sektör temsilcilerini bir araya getiren organizasyonda üniversiteyi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yafes Yıldız, Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yirmibeş ve Erasmus Ofisi’nden Öğr. Gör. Murat İpek temsil etti.

“21 Ülkeden 30 Üniversiteyle ön anlaşma”

Türkiye Ulusal Ajansı koordinasyonunda oluşturulan “Study in Türkiye” çatısı altında temsil edilen BARÜ heyeti, başta ABD, Brezilya, İngiltere, Kanada, Çin, Arjantin ve Peru olmak üzere birçok ülkeden üniversite temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.

Akademik iş birlikleri, öğrenci ve personel hareketliliği ile ortak proje geliştirme konularının ele alındığı görüşmeler sonucunda 21 ülkeden 30 üniversite ile ön anlaşma sağlandı. Böylece BARÜ’nün uluslararası görünürlüğü artırılırken, akademik iş birliği ağı da güçlendirildi.

“ABD’de eğitim ve araştırma iş birlikleri görüşüldü”

Fuar kapsamında BARÜ heyeti, ABD’de bulunan Chicago ve Washington eğitim müşavirlikleriyle de bir araya geldi. Görüşmelerde, BARÜ ile ABD’deki yükseköğretim kurumları arasında gerçekleştirilebilecek eğitim ve araştırma iş birlikleri değerlendirildi.

NAFSA 2026 kapsamında yapılan temasların, öğrenci ve akademisyen hareketliliğinin artırılmasına, ortak araştırma projelerinin geliştirilmesine ve sürdürülebilir akademik iş birliklerinin kurulmasına katkı sağlaması hedefleniyor.

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, uluslararası temasların gerçekleştirilmesinde Türkiye Ulusal Ajansının önemli katkıları bulunduğunu belirterek, yükseköğretim kurumlarının uluslararası platformlarda etkin şekilde temsil edilmesine yönelik desteklerinden dolayı Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı’ya teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin