Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Eylül, 2015 09:44 tarihinde yayınlandı
0

Kozcağız’da 24 Saat Sağlık Hizmeti Başlıyor

BARTIN merkeze bağlı Kozcağız Beldesinde faaliyet gösteren Aile Sağlığı Merkezi`nin 24 saat hizmet vereceği açıklandı.
Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman’ın, ısrarla üzerinde durduğu ve 2 yıl önce Ankara’da Sağlık Bakanlığı ve Halk Sağlığı Başkanlığında Kozcağız’da 24 saat sağlık hizmeti olması için yaptığı girişimler sonucunu verdi. Kozcağız’da mesai saatleri haricinde ve hafta sonlarında acil sağlık hizmeti verebilecek, entegre sağlık birimi Ekim ayında hizmete giriyor.
Bartın Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Demir yaptığı yazılı açıklamada; “Kozcağız’da mesai saatleri haricinde ve hafta sonlarında acil sağlık hizmeti verebilecek, bünyesinde röntgen, laboratuar hizmetleri ve ağız-diş sağlığı hizmetleri olan entegre sağlık birimi açılması Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğünün talebi üzerine Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. İrfan Şencan’ ın onayından geçmiştir. Ekim ayı içerisinde röntgen cihazı kurulumu gerçekleştirildikten sonra entegre sağlık birimi faaliyetine başlayacak. Bina içerisinde yapılacak tadilatların ardından 24 saat hizmet veren bir hastane gibi sağlık hizmeti verilecektir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karadeniz ereglide ureticilere yuzde 75 hibe destekli fidan dagitildi QyxX4qhA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 08:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Karadeniz Ereğli’de üreticilere yüzde 75 hibe destekli fidan dağıtıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında üreticilere yüzde 75 hibe destekli domates ve biber fidesi dağıtıldı.

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan ve protokol üyelerinin katılımıyla Ereğli’de fide dağıtım töreni düzenlendi. Bakanlık tarafından yüzde 75 hibe, üreticilerin ise yüzde 25 katkısıyla yürütülen TAKEP kapsamında il genelinde toplam 124 bin 130 adet domates ve biber fidesinin toprakla buluşturuldu.

Ereğli’de 6 Milyon 750 bin TL tarımsal hasıla beklentisi

Ereğli’de daha önce dağıtılan 10 bin fideye ek olarak bugün 27 bin 330 fide daha üreticilere teslim edildi. Toplam 37 bin 330 fidenin üretime kazandırılacağı ilçede, bu proje sayesinde yaklaşık 6 milyon 750 bin TL tarımsal hasıla elde edilmesi öngörülüyor. Öte yandan tarımsal üretimi güçlendirmek ve emeğe değer katmak amacıyla Ereğlili çiftçilere son 4 yıl içerisinde toplam 160 milyon TL tarımsal destek sağlandığı vurgulandı.

2026 yılında hedef 30 milyon TL hasıla

Zonguldak genelinde tarımsal üretimi artırmayı hedefleyen 2026 yılı TAKE Projelerinden yaklaşık bin yetiştiricinin faydalanacağı ifade edildi. Projeler kapsamında il genelinde toplam 180 dekarlık alanda ekim planlandığı ve 30 milyon TL tarımsal hasıla hedeflendiği bildirildi. Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, sürdürülebilir tarımı desteklemek amacıyla kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin