Köylülerden baraj projesine tepki - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mart, 2025 22:19 tarihinde yayınlandı
0
0

Köylülerden baraj projesine tepki

Karabük’te Devlet Su İşleri tarafından yapılacak olan içme suyu barajına köylüler zarar görecekleri gerekçesiyle tepki gösterdiler.

Devlet Su İşleri, Bulak Köyü sınırları içerisinde bulunan Mencilis Mağarası bölgesinde Bulak Barajı Projesi çerçevesinde çalışmalarına başladı. Yapılacak projeyle hem kendilerinin hem de doğanın zarar göreceğini belirten köylüler bölgeye gelerek çalışmaların devam etmesini engelledi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine jandarma ekipleri sevk edilirken, çalışmalar sırasında köyün içme suyu hatlarına zarar verildiği gerekçesiyle vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan köy muhtarı Mehmet Günbir, “Burada şuanda adını bilmediğimiz bir projenin çalışması var. Maalesef Bulaklılar yok sayılıp, kanun göz ardı ediliyor. Daha önce burada bir mahkeme kararı var. Bu bölgede Safranbolu’yla Bulakköy arasında 40 yıl sürmüş kesin karara bağlanmış bir mahkeme kararında yok sayarak tabiri caizse gecekondu usulü kimse duymadan iki gün içerisinde burada işlem yapmaya başlamışlar” dedi.

Çalışmalar sırasında köye giden su kanallarının da zarar gördüğünü belirten Günbir, “Şuanda yaklaşık 64 tane ailenin, evin su ihtiyacını karşılayan bir kanal var. Bu kanal da bizim bilgimiz olmadan imha etmek üzereler. Bu kanal eğer ki ilk yağmurda bir tane borumuz oradan çıkarsa onun tamiri uzun sürede yapılabilecek bir durum. O zaman da köy içerisinde çok büyük bir sıkıntımız olacak. Tarım, hayvancılık kuracak” diye konuştu.

Günbir, çalışmanın hukuksuz olduğunu ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gece dereye yuvarlanan otomobil sabah fark edildi XyjukOTC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Gece dereye yuvarlanan otomobil sabah fark edildi

DÜZCE (İHA) – Düzce’de gece saatlerinde dereye yuvarlandığı tahmin edilen otomobil, sabah saatlerinde fark edildi. Durumu fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine giden Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri araçta birilerinin olup olmadığını kontrol etti.

Olay, Düzce’nin Soğukpınar Mahallesi Mera yolu üzerinde yaşandı. Edinilen bilgilere göre, dere içerisinde ters dönmüş 34 TT 7602 plakalı otomobili fark eden vatandaşlar durumu acil çağrı merkezine ihbar etti. Olay yerine giden Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve 112 Acil Ambulans ekipleri araçta birilerinin olup olmadığını kontrole etti. İtfaiye yardımıyla kaldırılan aracın içinde kimsenin olmadığı tespit edilince ekipler de olay yerinden ayrıldı. Diğer yandan aracın gece saatlerinde dere içine düştüğü ve sürücünün aracı bırakarak gittiği tespit edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin