Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mart, 2025 22:19 tarihinde yayınlandı
0

Köylülerden baraj projesine tepki

Karabük’te Devlet Su İşleri tarafından yapılacak olan içme suyu barajına köylüler zarar görecekleri gerekçesiyle tepki gösterdiler.

Devlet Su İşleri, Bulak Köyü sınırları içerisinde bulunan Mencilis Mağarası bölgesinde Bulak Barajı Projesi çerçevesinde çalışmalarına başladı. Yapılacak projeyle hem kendilerinin hem de doğanın zarar göreceğini belirten köylüler bölgeye gelerek çalışmaların devam etmesini engelledi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine jandarma ekipleri sevk edilirken, çalışmalar sırasında köyün içme suyu hatlarına zarar verildiği gerekçesiyle vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan köy muhtarı Mehmet Günbir, “Burada şuanda adını bilmediğimiz bir projenin çalışması var. Maalesef Bulaklılar yok sayılıp, kanun göz ardı ediliyor. Daha önce burada bir mahkeme kararı var. Bu bölgede Safranbolu’yla Bulakköy arasında 40 yıl sürmüş kesin karara bağlanmış bir mahkeme kararında yok sayarak tabiri caizse gecekondu usulü kimse duymadan iki gün içerisinde burada işlem yapmaya başlamışlar” dedi.

Çalışmalar sırasında köye giden su kanallarının da zarar gördüğünü belirten Günbir, “Şuanda yaklaşık 64 tane ailenin, evin su ihtiyacını karşılayan bir kanal var. Bu kanal da bizim bilgimiz olmadan imha etmek üzereler. Bu kanal eğer ki ilk yağmurda bir tane borumuz oradan çıkarsa onun tamiri uzun sürede yapılabilecek bir durum. O zaman da köy içerisinde çok büyük bir sıkıntımız olacak. Tarım, hayvancılık kuracak” diye konuştu.

Günbir, çalışmanın hukuksuz olduğunu ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ww 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
22 Mayıs, 2026 15:27 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
1

CHP KARABÜK’TEN  “MUTLAK BUTLAN” KARARINA TEPKİ

YAŞAR:  “DEMOKRASİ VE SANDIK MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi’nin CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin verdiği “mutlak butlan” kararına sert tepki gösterdi. Yaşar, demokrasi ve sandık mücadelesinin devam edeceğini belirterek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e tam destek verdiklerini açıkladı.

Kararın ardından değerlendirmelerde bulunan Yaşar, partilerinin iktidar yürüyüşünün engellenmeye çalışıldığını savundu. CHP örgütlerinin birlik içerisinde hareket ettiğini ifade eden Yaşar, Genel Merkez’in alacağı kararlar doğrultusunda mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Demokrasi ve halk iradesi vurgusu yapan Yaşar, Türkiye’nin sandığı önünde görmek istediklerini belirterek erken seçim çağrısını yineledi. CHP örgütlerinin geri adım atmayacağını dile getiren Yaşar, parti tabanının ve seçmenin iradesine sahip çıkacaklarını ifade etti.

ELİF KÖSE’DEN DEMOKRASİ VE ÖRGÜT İRADESİ VURGUSU

CHP’li Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ise kararın ardından sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Verilen mutlak butlan kararı;  hukuk ve demokrasinin baskı altında olduğunu, millet iradesinin ise yok sayılmak istendiğini bir kez daha göstermiştir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin  hukuka, demokrasiye ve millet iradesine dayanan Cumhuriyetin  kurucu partisi olduğunu hatırlatan Başkan Köse,  “Partimizin özünde sandık, demokrasi ve örgüt iradesi vardır. CHP’nin geleceğine yön verecek olan da yalnızca üyelerimizin ve delegelerimizin demokratik tercihidir.

Bugün bizlere düşen görev; kırgınlıkları büyütmek değil, “baba ocağı” dediğimiz Cumhuriyet Halk Partisi’ne sahip çıkmak ve birlik beraberliği korumaktır. Çünkü CHP yalnızca bir siyasi parti değil; Cumhuriyet değerlerinin, adaletin ve demokrasinin en güçlü teminatıdır.

Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlarda halkın umudu olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin yıpratılmasına değil; daha güçlü bir dayanışmaya ihtiyaç vardır. İnanıyorum ki partimiz bu süreci de demokrasi ve örgüt iradesiyle aşacaktır” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi, CHP’nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen 38. Olağan Kurultayı hakkında “mutlak butlan” kararı verdi. Kararla birlikte kurultayın iptaline hükmedildi.

Mahkeme ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin tedbiren görevden uzaklaştırılmasına karar verdi. Bunun yanında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile önceki Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin, karar kesinleşinceye kadar tedbiren göreve dönmeleri yönünde hüküm kuruldu.

Mahkeme kararında, kurultayın iptal edilmesi nedeniyle söz konusu tarihten sonra gerçekleştirilen tüm olağan ve olağanüstü kurultaylar ile alınan kararların da hükümsüz kaldığı ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin