Köy muhtarları kaza geçirdi: 2 yaralı - Karabük Haber Postası
koy muhtarlari kaza gecirdi 2 yarali M3Ma8hlq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Köy muhtarları kaza geçirdi: 2 yaralı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesi Organize Sanayi Bölgesi (OSB) girişinde sabah saatlerinde trafik kazası meydana geldi. İki aracın karıştığı kazada 2kişinin yaralandığı öğrenildi. Olay yerine takımlar sevk edildi.

Edinilen bilgiye nazaran, kaza sabah saatlerinde Çaycuma-Perşembe kara yolunun Organize Sanayi Bölgesi (OSB) girişinde meydana geldi. Tezlere nazaran endüstriye giriş yapmak isteyen ticari bir araca Perşembe istikametinden Çaycuma istikametine gelemekte olan bir araba ticari araca orta kısmından çarptı. Kazada birinci belirlemelere nazaran 2 kişi yaralandığı öğrenildi.

İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sıhhat ve polis grupları sevk edildi. Yaralı şahıs olay yerinde yapılan birinci tedavisinin akabinde ambulansla Çaycuma Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, şahsın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirildi. Öte yandan alınan son bilgilere nazaran, kazada hafif formda yaralanan şahısların Koramanlar Köyü Muhtarı Serkan Koraman ile Dursunlar Köyü Muhtarı Veysel Yangın oldukları öğrenildi.

Kaza sonucu her iki araçta da maddi hasar meydana geldi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsun sehir hastanesinde cocuk hematoloji onkoloji klinigi acildi GjBUBdCR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun Şehir Hastanesi’nde Çocuk Hematoloji-Onkoloji Kliniği açıldı

Samsun Şehir Hastanesi bünyesinde Çocuk Hematoloji Ve Onkoloji Kliniği hizmete açıldı. Yeni klinikle birlikte, çocukluk çağı kanser hastalarının artık il dışına sevk edilmesine gerek kalmayacak.

Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, Samsun Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mahmut Ulubay ile Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı ve Çocuk Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zuhal Keskin’in katılımıyla merkezin açılışı yapıldı. Akabinde Müdür Mustafa Uras yaptığı açıklamada, “Samsun’da sağlık hizmetlerinin gerek niteliği gerek erişilebilirliği açısından bugün yine önemli bir adım atıldı. Şu ana kadar Samsun’da Sağlık Bakanlığı nezdinde çocuk hematoloji ve onkoloji kliniği bulunmamaktaydı. Şehir hastanesi süreciyle birlikte, Samsun Şehir Hastanesi’nde çocuk hematoloji kliniği; 10 yataklı servis, 5 yataklı ayaktan kemoterapi ünitesi ve 2 adet çocuk hematoloji-onkoloji polikliniği ile hizmet vermeye başladı. Çocukluk çağı kanserleri, anne ve babalar için çok büyük bir yıkım. İlimizde bu hizmet yalnızca üniversite hastanesinde verilmekteydi ve onun da belirli bir kapasitesi vardı. Samsun’un aynı zamanda bir bölge merkezi olması nedeniyle talep oldukça fazla ve bu talep karşılanamıyordu. Daha önce de birçok kez ifade ettiğim gibi Samsun, sağlıkta bir amiral gemisi konumunda. Bugün bu ifademizi bir kez daha pekiştiriyoruz. Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Kliniğimizi de hizmete açtık. Artık vatandaşlarımızın Samsun dışındaki illere gitmesine gerek kalmayacak. Bu süreçler oldukça meşakkatli ve zor. Bir anne-baba için evladının böyle bir hastalıkla karşılaşması büyük bir yıkımdır. Tedavi sürecinde il dışına gitmek, aileleri hem maddi hem de manevi açıdan ciddi şekilde yıpratmaktadır. Üstelik bu süreç tek seferlik bir tedavi ya da ameliyatla sınırlı değildir; aylarca sürebilmektedir. Bu nedenle farklı bir şehirde bulunmak, aile birliği açısından da ciddi zorluklar doğurmaktadır. Bugün burada, Samsun Şehir Hastanesi’nde bu hizmeti hem şehrimize hem de bölge halkına sunmak bizim için büyük bir gurur kaynağıdır. Samsun Şehir Hastanesi, Samsun Üniversitesi ile afiliye bir hastanedir. Samsun Üniversitesi öğretim üyemiz, aynı zamanda Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı ve Çocuk Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zuhal Keskin Sarılar gözetiminde görev yapan ekibe, sundukları değerli sağlık hizmetleri için teşekkür ediyorum” dedi.

“Burada olduğumuz için şanslıyız”

Iğdır’dan gelen anne Tuğçe Yılmaz ise “İlk olarak Amasya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tetkiklerimiz yapıldı. Akabinde ani olarak Samsun Şehir Hastanesi’ne sevk edildik. Burada olduğumuz için şanslıyız. Hekimler ve hemşireler çok iyiler” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin