Kosovalı Bayanlara Tel Kırma Eğitimi Verildi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Eylül, 2015 15:43 tarihinde yayınlandı
0
0

Kosovalı Bayanlara Tel Kırma Eğitimi Verildi

Karabük Belediyesinin Kursları Sınırları Aştı
Karabük Belediyesi katkılarıyla Mamuşa ve Prizren’de düzenlenen Tel Kırma Kursu eğitimi tamamlandı. Kursa katılanlara düzenlenen törenlerle sertifikaları verildi.
Bir hafta süren kurst, Karabük Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi öğretmenleri Ayşe Şengün ve Emine Kalyoncu Mamuşa ve Prizren’de yaklaşık 40 bayana tel kırma kursu verdi. Bir çok alanda kullanılan ve kadınların ev ekonomilerine katkı sunmasını sağlayan Tel Kırma sanatının temel tekniklerinin öğretildiği kursa büyük ilgi gösteren Kosovalı bayanlar organizasyondan son derece mutlu ayrıldı
Kosova’nın tek Türk Belediyesi olan Mamuşa Belediyesi ve İş Dünyası Dayanışma Derneği işbirliğinde düzenlenen kurslarda sabah saatlerinde Mamuşalı,öğleden sonra ise Prizrenli bayanlara tel kırma kursu verildi.
Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç ve İş Dünyası Dayanışma Derneği Başkanı Feda Derviş amaçlarının el birliği ile yapılan projelerle Kosovalı bayanları değişik alanlarda eğiterek onların ev ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlamak olduğunu belirtirken; ”Sayın Karabük Belediye Başkanımız Rafet Vergili’ye teşekkür ediyoruz,Karabük’ü ziyaretimizde Kosovalı bayanların eğitimi noktasında kendilerinden yardım talep etmiştik,sağolsunlar bizleri kırmadılar,Balkanlar ve Kosova dostu olduklarını gösterdiler ve bizleri desteklediler,değerli hocalarımızı ve kurs için gerekli olan malzemeleri bizlere gönderdiler,gerek Prizren’de,gerekse Mamuşa’da kurslar gerçekten büyük bir ilgi gördü,bundan sonra da bu tür eğitimlerle kadınlarımızın başta aileleri olmak üzere ülke ekonomisine katkı yapmalarını sağlamaya çalışacağız” şeklinde duygularını dile getirdiler.
Karabük Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezleri öğretmenleri Ayşe Şengün ve Emine Kalyoncu ise;”İlk kez bir yurtdışında böyle bir eğitim verdik,açıkçası giderken şüphelerimiz vardı,ancak orada kendimizi Anadolu’nun bir köşesinde gibi hissettik,ayrıca Kosovalı bayanlar kursa gerçekten büyük bir ilgi gösterdiler ve kısa sürede de el sanatımızı kavradılar,oralarda kalbimizden bir şeyler bırakarak ayrıldık,bizlere bu imkanı sağlayan Sayın Belediye Başkanımıza ve misafirperverliklerinden dolayı başta Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç Beyefendi ve İŞ-DER yönetimi olmak üzere tüm Kosovalı kardeşlerimize teşekkür ederiz” dediler
Kursun ardından Mamuşa ve Prizren’de sertifika töreni düzenlendi ve kursa katılanlara sertifikaları verildi

Bizi sosyal medyadan takip edin
vsvssvsv
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
29 Mart, 2026 16:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük İdmanyurdu Sahasında 3-1 Galip

Karabük İdmanyurdu Spor, Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda ağırladığı Artvin Hopaspor’u 3-1 mağlup ederek önemli bir galibiyete imza attı.

Karşılaşmanın ilk yarısı dengeli geçerken, 29. dakikada Barış Sungur’un golüyle Karabük İdmanyurdu skorda eşitliği sağladı ve devre 1-1 sona erdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan ev sahibi ekip, 61. dakikada Kaan Erdoğan’ın golüyle 2-1 öne geçti. Mücadelenin uzatma dakikalarında sahneye bir kez daha çıkan Erdoğan, 90+2. dakikada kaydettiği golle farkı ikiye çıkardı.

Karabük İdmanyurdu Spor, karşılaşmayı 3-1 kazanarak taraftarını sevince boğdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin