Karabük’te, KOSGEB’den destek alarak Batı Karadeniz Bölgesi’nde tek karton bardak üreticisi olan Pembe Gök (45), hedefinin işlerini büyüterek fabrika haline gelmek olduğunu söyledi.
Evli ve 2 çocuk annesi Pembe Gök, korona virüs salgını nedeniyle tek kullanımlık karton bardaklara taleplerin arttığını görünce kendi işini kurmaya karar verdi. Girişimcilik belgesi ile KOSGEB’den aldığı destek kredisiyle 150 metrekare dükkan kiralayan Gök, Batı Karadeniz Bölgesi’nde tek karton bardak üreticisi olmanın da ayrı bir gururunu yaşıyor.
“YAPAMAZSIN, SANA ZARARI OLUR” DİYENLER OLDU
Günde 36 bin adet karton bardak üreterek aile bütçesine katkıda bulunan evli ve 2 çocuk annesi Pembe Gök, “İlk başlarda ‘yapabilir miyim’ diye düşündüm. ‘Yapamazsın, sana zararı olur’ diyenler oldu. Onları dinlemedim. ‘Kadınların başaramayacağı bir şey yoktur, diyerek bu işi yapacağım’ dedim. Günlük 36 bin adet bardak üretiyorum. Şu anda talep ve istek olduğu için işime devam ediyorum. Aile bütçesine destekte bulunuyorum. Gayet iyi ve güzel oldu.” dedi.
“BÖLGEDE TEK ÜRETİCİYİM”
Şu anda Batı Karadeniz Bölgesinde tek karton bardak üreticisi olduğunu da belirten Gök, ’’Benden başka üreten yok. İlk olmak, başarılı olduğumun bir göstergesidir. İnşallah işlerimi daha da büyütmeyi düşünüyorum. Şu anda 7 ons bardak basıyorum. Daha farklı makineler alıp işlerimi büyütmeyi, fabrika haline getirmeyi düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.


KOSGEB desteği ile karton bardak üretimine başladı
Çorum’da Galatasaray taraftarlar sokakları bayram yerine çevirdi
Galatasaray’ın şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Çorum’da ve Alaca ilçesinde binlerce taraftar sokaklara döküldü. Kadeş Barış Meydanı ve şehrin ana caddelerinde bir araya gelen her yaştan vatandaş, şampiyonluğu meşaleler ve tezahüratlarla kutladı.
Trendyol Süper Lig’de Galatasaray’ın şampiyonluğunu garantilemesiyle Çorum’da ve Alaca ilçesinde taraftarlar maçın bitiş düdüğüyle birlikte ellerindeki bayraklar ve formalarla sokaklara akın etti. Sarı-kırmızılı taraftarlar, kutlamaların merkezi olan Kadeş Barış Meydanı’nda marşlar eşliğinde doyasıya eğlendi. Şehrin en işlek caddelerinde yüzlerce araçla konvoylar oluşturuldu. Sarı-kırmızılı taraftarlar, bayraklarla süslenen araçlarıyla şehir turu attı.
“İyi ki Galatasaraylıyız”
Maç sonrasında sokağa çıkarak kutlamalara katılan Cüneyt Çeltek, “Çok mutluyuz şu anda duygularımı anlatamıyorum. İyi ki Galatasaraylıyız. Çok teşekkür ediyorum babama anneme. Ben babadan Galatasaraylıyım. Evlatlarımda benimle birlikte bu takımı tutuyorlar. Tüm Galatasaray oyuncularına ve camiasına bizlere bu duyguyu yaşattıkları için çok teşekkür ediyoruz” dedi.
“İlklerin takımı Galatasaray”
Büyük sevinç yaşadığını ifade eden Engin Sadık Öz de, “Bu sene oğlumun 4. şampiyonluğu, doğdu doğalı şampiyonluk kutluyor. Seneye inşallah 5. şampiyonluğu kutlayacağız üst üste. İlklerin takımı Galatasaray. Alkışlayalım” diye konuştu.
“Seneye 5. kez şampiyon olup kendi rekorumuzu tazeleyeceğiz” diye konuştu.
Dört kez üst üste şampiyon olmanın bir kez daha gururunu yaşadığını söyleyen UltrAslan Taraftar Grubu Çorum Koordinatörü olan Mustafa Dalkıç ise, “Gururluyuz ve mutluyuz dört sene üst üste şampiyon olmanın gururu bir kez daha yaşıyoruz. Seneye beşinci kez şampiyon olup kendi rekorumuzu tazeleyeceğiz. İnşallah Avrupa’da aynı başarıyı gösterip şampiyonlar liginde güzel yerlere gelmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.


