Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Ekim, 2017 12:58 tarihinde yayınlandı
0

Köse’den Yardımcı Ders Kitabı Uyarısı

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse;  “Devlet, kitap vererek veliyi yükten kurtarıyor, öğretmenler iki misli masraf açıyor. Nedir kitabın içeriği? “TEST”  Test ile dil öğretildiği, matematik, sosyal bilim öğrenildiği nerde görülmüş? Bu kitaplara velimiz para akıtıyor. EBA’da lazım olan her şey mevcut”

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, öğrencilere aldırılan yardımcı ders kitapları ile ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürleri toplantısında uyarılarda bulundu.

Devletin Ders kitaplarını velileri bu yükten kurtarmak için verdiğini hatırlatan Müdür Köse; Test ile dil öğretildiği, matematik, sosyal bilim öğrenildiği nerde görülmüş? diye sorarken, EBA’da lazım olan her şey mevcut” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürleri Kurulu toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse Başkanlığında yapıldı. Toplantıya, Milli Eğitim Müdür Yardımcılaru, İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse; Bakanlık tarafından verilen dört okulun ani yıkım kararının gündemi yoğunlaştırdığını ve gündemden koptuklarını ve toplantıların da bu yüzden geciktiğini söyledi.

Millî Eğitimin, eğitim kurumlarının ve eğitimin ülke geleceği açısından önemine değinen Köse; “Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Yeni bir asır şekillenecek’  diyor. Kendimizi buna hazırlamamız lazım. Bunun için çok çalışmamız, işimizle de evli olmamız lazım.” dedi.

Yıkım kararı verilen okulların başka okullara yerleştirilmesi ve tekli eğitime geçiş sürecinden bahseden Köse; “Yılların alışkanlıklarını bir yılda ters yüz etmek kolay değil. Mücadele gerekir. Usanmadan ırar ve ikna gayreti gerekir” dedi.

Yönetici görevlendirme sürecine dair de konuşan Köse;  “Gelen gidenden daha dinamik, vizyoner olmalı, hedefi olmalı, bu nitelikler yoksa bunda bizim de payımız var. Bu niteliklere sahip olunmuş olması yetmez, bu insanların ideal yöneticiler olması için bize büyük iş düşüyor. Hizmet içi yetiştirilmeleri bizim sorumluluğumuzdadır. Her toplantıyı, her okul ziyaretinizi fırsat olarak değerlendirip ideal yöneticiler olarak yetişmelerine katkı sağlamamız lazım” dedi.

BAKKA ve TÜBİTAK projelerine katılımın artırılması gerektiğini yineleyen Köse;  Adaylık eğitimlerine tabi personel, Okullar çevresinde alınacak güvenlik tedbirleri  ve güvenli eğitim koordinasyon görevlileri ile yapılacak görüşme ve değerlendirmeler. Basına bilgi ve demeç verme, Okul kantinlerinin takip ve denetimleri, Okul servis araçlarının ve taşımalı araçlarının takip edilmesi. Okul monitörlerinin aktif kullanılması, Yetim, öksüz, muhtaç ve muhacir aile çocuklarının takibi, İlkokul birinci sınıflardaki eğitim ve okuma yazma etkinlikleri, Bayrak ve Atatürk Büstlerinin bakım, temizlik ve takipleri, Eğitim kurulları ve zümreleri ile Eğitim Bölgeleri Yönergeleri, Okul web sitelerinin takibi ve güncellenmesi, Devlet malının korunması, Resmi yazışma kurallarına dikkat edilmesi  ve Valiliğimizin Hami kurum projesinin ilçelere izdüşümü gibi konulara değindi.

Öğrenci velilerine yardımcı ders kitabı aldırıldığı duyumları olduğuna değinen Köse;  “Bu hususta Bakanlığımızın kesin emirlerini içeren talimatlarından bahsederek “30/09/2016 tarihli ve 10587252 sayılı yazımızla Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün, 19/01/2017 tarihli ve 794422 sayılı yazımızla Müsteşarlık Makamının yazılarını okullarımıza duyurduk. Bakanlıkça gönderilen ders kitabını beğenmeyip bu kitapları aldıran öğretmenlerimizin kitap ve programlar için bakanlığımıza ne önerileri oldu?, programlara katkıları ne oldu? Lütfen soralım.” diyerek devamla 04/10/2017 tarihli ve 15766233 sayılı yazımızla da bildirdiğimiz gibi “Bu kitaplar okullara getirilmeyecek, bu kitaplardan kesinlikle ödev verilmeyecek. Okul idareleri bu konuyu takip edecek. Devlet, kitap vererek veliyi yükten kurtarıyor, öğretmenler iki misli masraf açıyor. Nedir kitabın içeriği? “TEST”  Test ile dil öğretildiği, matematik, sosyal bilim öğrenildiği nerde görülmüş? Bu kitaplara velimiz para akıtıyor. EBA’da lazım şey mevcut” dedi.

İlçe MEM’leinin iş akışı ve İlçe MEM ile ilgili olarak da: Özellikle özel öğretim kurumları ile ilgili personel görevlendirmelerinde bazı ilçelerden eksik evrak geldiğini, bu sebepten onayların geciktiğini, zaman ve hak kaybı oluştuğunu, bu konuda daha dikkatli çalışılmasını, İlçelerde basına yansıyan etkinliklerden İl müdürlüğünün önceden haberinin, bilgi ve izninin olması gerektiğini ifade eden Köse;  ayrıca; sınav görevlendirmelerinde adil davranılması,  Okul bahçe ve salonlarının kiralanmaması ile ilgili bakanlık emirlerinin gereğinin yerine getirilmesi. Okulların tertip, düzen ve temizliklerinin takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Köse;  ayrıca Kasım ayında Eskipazar ve Eflani ilçeleri ile başlanarak bir tur İlçe Millî Eğitim Müdürleri Kurulu Toplantısının ilçelerde yapılacağını söyledi.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
Ormancilik yatirimlari ve calismalari incelendi
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
12 Haziran, 2026 11:44 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te ormancılık yatırımları ve çalışmaları incelendi

Karabük’te devam eden ormancılık faaliyetleri ve yatırımları, Bölge Müdürü Halil Oflu tarafından yerinde incelendi. Karabük Orman İşletme Müdürü Cemal Bozkurt’un da eşlik ettiği saha ziyaretlerinde, orman bakımı, gençleştirme çalışmaları, orman yolu yapımı ve emval depolama faaliyetleri denetlendi.

İncelemelerin ilk durağı, Büyükdüz mevkiinde sürdürülen orman bakım çalışmaları oldu. Sahada görev yapan kooperatif başkanları ve çalışanlarla bir araya gelen Bölge Müdürü Halil Oflu, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Oflu, ormancılık faaliyetlerinde iş sağlığı ve güvenliği kurallarına titizlikle uyulmasının yanı sıra üretim çalışmalarının planlı ve verimli şekilde yürütülmesinin önemine dikkat çekti.

Daha sonra silvikültürel çalışmalar kapsamında kayın gençleştirme sahasında incelemelerde bulunan Oflu, doğal gençleştirme faaliyetlerinin geleceğin sağlıklı ve verimli ormanlarının oluşturulmasında kritik rol oynadığını belirtti. Genç ormanların korunması ve bakım çalışmalarının teknik esaslara uygun olarak sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.

Program kapsamında orman yolu bakım, onarım ve yeni yol yapım çalışmalarını da inceleyen Oflu, iş makinesi operatörleriyle görüşerek zamanın etkin kullanımı, makinelerin düzenli bakımı ve iş programlarına uygun çalışmanın önemini vurguladı. Orman yollarının yangınlarla mücadele, üretim faaliyetleri ve ormanların korunması açısından stratejik öneme sahip olduğunu belirten Oflu, çalışmaların titizlikle sürdürülmesi talimatını verdi.

Saha ziyaretlerinin son bölümünde Pirinçlik Orman Emval Deposu’nda incelemelerde bulunan Bölge Müdürü Oflu, depolama ve istifleme faaliyetlerini denetledi. Standardizasyon, iş sağlığı ve güvenliği ile kaliteli orman emvali üretimi konularında değerlendirmelerde bulunan Oflu, üretilen emvalin kalite değerini artıracak uygulamalara öncelik verilmesi gerektiğini söyledi.

Emval üretiminden depolama aşamasına kadar tüm süreçlerde teknik kurallara uyulmasının hem ülke ekonomisine hem de ormancılık sektörüne önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Oflu, çalışanlara kolaylıklar dileyerek incelemelerini tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin