Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Şubat, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

“Korumanın başkenti” Safranbolu’daki asırlık camiler Ramazan ayını bekliyor

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve Osmanlı devri mimarisinin eşsiz örneklerini barındıran Karabük’ün Safranbolu ilçesinde tarihi mescitler Ramazan ayına hazır hale getirildi.

"Osmanlı’nın parmak izi", "Açık hava müzesi", "En güzel korunan kent" ve "Korumanın başkenti" üzere unvanlarla anılan ilçede bulunan İzzet Mehmet Paşa Camii, Köprülü Mehmet Paşa Camii, Lütfiye (Kaçak) Camii ve Ulu Camii üzere tarihi ibadethaneler, Ramazan ayının manevi atmosferini en yeterli formda yansıtmak için hazırlandı.

Safranbolu İlçe Müftülüğü tarafından mescitlerin paklık, aydınlatma ve bakım süreçlerini titizlikle yapılırken, bilhassa tarihi mescitlerin özgün dokusunu koruyarak yapılan çalışmalar, ramazan ayının manevi havasını daha da manalı kılacak.

Safranbolu’nun Arnavut kaldırımlı dar sokaklarında yükselen tarihi mescitlerde her akşam teravih namazı kılınacak, mukabele ve Kur’an-ı Kerim okunacak.

"Bütün mescitlerde teravih eda edilecek"
İl Müfütüsü Ali Erhun, İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayına en âlâ biçimde hazırlandıklarını belirtti.

Bütün mescitlerin vazifeliler tarafından paklık ve bakımlarının yapıldığını tabir eden Erhun, "Nasip olursa bütün mescitlerimizde cemaatle teravih namazları eda edilecek. Bütün camilerimizin mukabele okunacak, Kur’an takip edilecek. Peygamber Efendimizden günümüze kadar bize tevarüs eden, sünnet olan mukabele sünnetini inşallah biz de birebir formda devam ettireceğiz" dedi.

Osmanlı kenti Safranbolu’daki tarihi mescitlerde de ramazanın en hoş halde eda edilmesi için önlemlerin alındığını aktaran Erhun, "Köprülü Mehmet Paşa Camimiz var, Kazdağlı Camimiz var, İzzet Mehmet Paşa Camimiz var, Dağdelen Camimiz var. Bunların hepsi ecdadın bize yadigarı" değerlendirmesinde bulundu.

12 mescitte hatimle teravih kılınacak
Hem Safranbolu hem de Karabük’te 12 mescitte hatimle teravih namazı kılınacağını açıklayan Müftü Erhun, şunları kaydetti:

"Safranbolu’daki mescitlerimiz Dedeoğlu Camii, Asiye Hatun Camii, Sultan Zirve Camii, Kavaklar Camii, Bostanbükü Bahçelievler Cami ve Safa mescidinde teravihler hatimle kılınacaktır. Yani ecdadımızdan bize tevarüs eden hoşlukları birebir formda devam ettirmek istiyoruz. Müslüman memlekette, belde de ramazanın hoşluğunu ve rahmetini daima birlikte yaşayalım diye dilek ediyoruz. Vatandaşlarımızın tarihi bir miras olarak tescillenen Safranbolu’ya gelip; Safranbolu’yu görmelerini, ramazanda bir iftar, bir sahur, bir teravih de olsa geçirmelerini, idrak etmelerini dilek ederiz."

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Erkan Sözeri: “Çok söylenecek bir şey yok, bir alt lige düştük”

Trendyol 1. Lig’de Çorum FK’ye 2-1 mağlup olmasıyla 2. Lig’e düşen Şanlıurfaspor’da Teknik Yönetici Erkan Sözeri, üzgün olduğunu belirterek, "Çok söylenecek bir şey yok, bir alt lige düştük" dedi.
Trendyol 1. Lig 37. haftasında Şanlıurfaspor deplasmanda karşılaştığı Çorum FK’ya 2-1 mağlup oldu. Bu sonuçla Şanlıurfaspor küme düştü. Müsabakanın akabinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Şanlıurfaspor Teknik Yöneticisi Serkan Sözeri, grubu ve kadroyla ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını lakin ligden düştüklerini söyledi.
Şanlıurfaspor’un tekrar küllerinden doğacağına inandığını belirten Sözeri, "Çok söylenecek bir şey yok, bir alt lige düştük. 78. dakikaya kadar maçı disiplinli, 1-0 önde götürdük lakin yediğimiz golden sonra, beraberlik bize yetmiyordu. Uzatmalarda da risk aldık ve kontrataktan mağlup olarak döndük. Burada oyuncular ellerinden geleni yaptı. Demek ki bu kadar yapıyorlar. Bütün döneme baktığımız vakit çok dalgalı, inişli çıkışlı grafik, ondan sonra da kazanılan bir Pendik maçı var. Ondan sonra Cihat hocanın istifa etmesi, daha sonra da ben buraya son 3 maç için geldim. Yardım etmeye geldim, elimden geleni yapmaya çaba ettim. Kötü da olmadı. Geçen hafta VAR’dan iptal edilen bir golümüz var. 5 dakika izleniyor, el varsa vardır. Bu haftaki golümüz iptal edildi. Bunları üst üste koyduğunuz vakit niçin bu kadar VAR’da izleniyor? Artık bu iptal edilen golün incelemesi de 3-4 dakikayı geçti. Ofsayt varsa vardır, yoksa yoktur. Natürel bunlar işin başka modülleri. Değerli olan Şanlıunfaspor’un tekrar ayağa kalması, küllerinden tekrar doğması. Ben çok üzgünüm. Antrenörlük hayatımda birinci sefer bu türlü bir travma yaşadım. Bu da beni çok üzdü. Bu riske girilir miydi, ben Şanlıurfaspor’daki kimi beşerler için taşın altına elimi soktum, hayır demedim. Pişman da değilim lakin çok üzüldüğüm ortada. Sözler düğümleniyor diyoruz ya o denli. Şampiyonluk yaşadım, penaltılarla play-offu kaçırdık. Bir sürü muvaffakiyet kıssası olduktan sonra bu türlü bir travma karşısında ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Artık Şanlıurfaspor kendi yolunu çizecek. Şanlıurfaspor birinci kere düşmüyor, bir kere daha olmuştu, tekrar üst çıktı. Güçlü idareyle tekrar ayağa kalkacaktır diye düşünüyorum. Ben özür dilemem gerekiyorsa özür diliyorum. Takımımla birlikte elimden geleni yaptım, oyuncular da yaptı. Fazla da yapacak bir şey yok. Herkesin yolu açık olsun" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.