Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Aralık, 2020 12:20 tarihinde yayınlandı
0

Koronadan sonra ilgi arttı, aktarlarda en çok satılan ürün oldu

Karabük’te korona virüse iyi geldiği düşünülmesi üzerine vatandaşlar, aktarlara akın etti. Kekiğin hem tanesi, hem toz hali hem de yağına yoğun talep var.
Yeni tip korona virüs (Covid-19) vakalarının hızla artmaya devam etmesi sonucu vatandaşlar aktarlara giderek alternatif tıp ürünlerine yoğun ilgi gösteriyor. Hem korona virüs vakalarının artması hem de kış soğuklarının gelmesi ile en çok satılan ürünlerin başında kekiğin geldiğini belirten aktar Harun Akbulut, “Özellikle kekik yağı ciddi anlamda faydası olan ve mikrop öldürme özelliği olan bir ürün. Genellikle adaçayı ve ebe gümeci ile birlikte kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Bunların yanında vücut direncini artıran, bağışıklığı kuvvetlendiren, yorgunluğu gideren ve enerji veren, ciğerlerimizi besleyen, virüsün boğazdan aşağı inme durumunu durduracak ya da yok edecek güce sahip olan udi hindi diye tozumuz var. Udi hindinin toz hali bal ile tüketiliyor. Yağ halinde de var. O da suya katılıp içilebiliyor. En çok giden ürünler bunlar” dedi.
Boğazdaki sağlık sorunları için ise ebe gümeci ve adaçayı da gargara olarak kullanıldığını ifade eden Akbulut, “Eğer kuluçka dönemi varsa, boğaza inme durumu varsa burayı temizleyen gargara ile beraber virüsü dışarı atmaya yardımcı olan, nefesimizi açan kuvvetli bir ürün” şeklinde konuştu.
Hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma yasağında ise tüketilmesi gereken ürünler ile ilgili Akbulut, “Biraz evimizde oturacağız. Yapmamız gereken bu. Evde oturduğumuz vakit içerisinde evimizde varsa; ıhlamur, zencefil, zerdeçal, kuşburnu, havlıcan, keçiboynuzunun kendisi, karanfil ve hibiskus ile beraber kaynatılıp içilebilir. Hem vücut direncimizi artırır hem gribe karşı bizi korur hem de vücudun yorgunluğunu atar. Evde olduğumuz süre zarfında bunları içmemizde fayda var” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
2d7bd6f9 f62f 4af7 bdd0 8591d87718d6
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
11 Mayıs, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı
0

 KARABÜK’TE İMECE USULÜ ESTETİK

Karabük’te cephe yenileme projesinde maliyet paylaşımı netleşti. Belediye yüzde 50’yi üstlendi, kalan kısmı mülk sahipleri karşılayacak

Karabük şehir merkezinde uzun süredir dikkat çeken dış cephe yenileme çalışmalarında maliyet paylaşımı modeli resmiyet kazandı. Karabük Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısında alınan oy birliği kararıyla, şehir merkezinin en yoğun üç ana caddesinde gerçekleştirilen cephe yenileme çalışmalarının maliyetinin yüzde 50’sinin belediye, kalan yüzde 50’sinin ise bina ve iş yeri sahipleri tarafından karşılanması kabul edildi.

Kararla birlikte kamuoyunda uzun süredir tartışılan “projenin tüm maliyetini belediye mi karşılıyor?” sorusu da netlik kazanmış oldu. Belediye yönetimi, uygulanan modelin hem kamu kaynaklarının verimli kullanılmasını hem de mülk sahiplerinin şehir estetiğine ortak olmasını hedeflediğini açıkladı.

ŞEHRİN KALBİNDE BAŞTAN SONA DEĞİŞİM

Karabük Belediyesi tarafından yürütülen kapsamlı çalışma kapsamında şehir merkezinin en işlek noktaları arasında bulunan Albay Karaoğlanoğlu Caddesi, Ömer Lütfü Özaytaç Caddesi ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerindeki binalar modern bir görünüme kavuşturuldu.

Proje kapsamında eski ve düzensiz görüntü oluşturan dış cepheler yenilenirken, cephe kaplamaları, boya uygulamaları, dekoratif mimari detaylar ve bütünlük sağlayan estetik düzenlemeler gerçekleştirildi. Özellikle cadde siluetinde sağlanan uyumlu görünüm vatandaşlardan olumlu geri dönüş aldı.

Şehir merkezine gelen vatandaşlar ve esnaflar, yapılan düzenlemelerle birlikte bölgenin daha ferah, düzenli ve çağdaş bir görünüme kavuştuğunu ifade etti.

“İMECE MODELİ” VURGUSU

Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edilen karar kent kamuoyunda “imece usulü şehirleşme modeli” olarak yorumlandı. Projede belediyenin mali yükün yarısını üstlenmesi dikkat çekerken, mülk sahiplerinin de sürece dahil edilmesi ortak sorumluluk anlayışının örneği olarak değerlendirildi.

Belediye kaynakları, uygulanan sistem sayesinde hem şehir estetiğinin güçlendiğini hem de vatandaş-belediye iş birliğinin somut bir örneğinin ortaya çıktığını belirtti. Yetkililer, “Şehrin vitrini olan ana arterlerde yapılan bu dönüşüm, sadece fiziksel bir yenilenme değil, aynı zamanda ortak şehir bilincinin gelişmesine de katkı sağlıyor” değerlendirmesinde bulundu.

ESNAF MEMNUN

Cephe yenileme çalışmalarının ardından bölgede faaliyet gösteren esnaflar da uygulamadan memnun olduklarını dile getirdi. Yenilenen görüntünün müşteri hareketliliğini artırdığını belirten işletme sahipleri, modern şehir görünümünün ticari canlılığa olumlu katkı sunduğunu ifade etti.

Özellikle akşam saatlerinde aydınlatmalarla birlikte ortaya çıkan yeni cadde görüntüsünün şehir merkezine farklı bir atmosfer kazandırdığı belirtilirken, vatandaşlar yapılan çalışmanın diğer bölgelerde de uygulanmasını istedi.

Karabük Belediyesi yetkilileri, proje ile birlikte şehir merkezinde görsel bütünlüğün sağlanmasının amaçlandığını vurguladı. Kent estetiğini ön plana çıkaran çalışmaların ilerleyen süreçte farklı bölgelerde de devam edebileceği ifade edilirken, Karabük’ün daha modern, düzenli ve çağdaş bir şehir kimliği kazanmasının hedeflendiği kaydedildi.

Şehir merkezindeki dönüşümün tamamlanmasıyla birlikte Karabük’ün ana caddelerinde uzun yıllardır ilk kez bu ölçekte bütüncül bir estetik düzenleme gerçekleştirilmiş oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin