karabuk
İmsak 06:03
Güneş 07:28
Öğle 13:08
İkindi 16:08
Akşam 18:38
Yatsı 19:58
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Eylül, 2023 00:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

“Komşum beni darp etti” dedi, yaşadığı dehşeti anlattı

Bolu’nun Gerede ilçesinde 50 yaşındaki Fatma Kılınçaslan, komşusu tarafından yerde taarruza uğradığını tez ederek, şikayetçi oldu. Başına 10 dikiş atılan ve kollarında ezikler meydana gelen Kılınçaslan, "Elinde sopayla gelir gelmez bana vurmaya başladı. Saldırdı. ‘Seni öldüreceğim’ dedi. Güç bela elinden kurtuldum" dedi.
İddiaya nazaran, Gerede ilçesine bağlı Bahçedere köyünde otluk yerde ineklerini otlatan 50 yaşındaki Fatma Kılınçaslan geçtiğimiz yıl, komşusu H.A.’nın oğlu A.A. ile ineklerin yolunu kestiği gerekçesiyle tartıştı. Tartışmasının büyümesiyle A.A., duruma reaksiyon gösteren Fatma Kılınçarslan’a saldırdı. Omzundan yaralanan Kılınçaslan, A.A.’dan şikayetçi oldu.
Aradan geçen bir yılın akabinde A.A.’nın annesi H.A., otluk toprakta Fatma Kılınçaslan ile karşılaştı. İki tarafın birbiriyle laf atışması kısa müddette arbedeye dönüştü. Teze nazaran, H.A., elinde bulunan sopa ile Fatma Kılınçaslan’a vurarak başından ve kollarından yaraladı. H.A.’nın elinden güç kurtulduğunu belirten Kılınçaslan, darp raporu alarak şikayetçi oldu.

"Zor kurtuldum"
Olayı anlatan Fatma Kılınçaslan, "İki gün evvel ineklerimle yerden gelirken H.A. yolumu kesti. Selam verdi. Ben de yoluma devam ederek ‘Seninle işim yok’ dedim. Bu lafı söyledikten sonra direkt benim üzerime yürüyüp elinde bulunan sopayı başıma indirdi. Tekraren vurdu beni yıktı, altına aldı. Boğazımı, boğazlayıp ‘Seni öldüreceğim’ dedi. Ben zorlukla altından kurtulup, meskenimi kanlar içinde sıkıntı buldum. Geçen yılki olayların yüzünden dövdü. Geçen yılki mahkememiz devam ediyor” dedi.

"Kavgaların sebebi hayvanlardan dolayı"
Geçtiğimiz yıl da H.A.’nın oğlunun kendisine saldırdığını ileri süren Fatma Kılınçaslan, "Geçen yıl da H.A.’nın oğlu A.A. bana saldırmıştı. Onun devamını da annesi getirdi. Arbedelerin sebebi hayvanlardan ötürü. Hayvancılığı şuurlu yapmadıklarından köyün kurallarına uymadıklarından ötürü bu hale geldik. Çeşme önünde bilerek hayvanlarını durduruyorlar. Bizim hayvanlarımız su içemiyor. Bizim ineklerin üstüne kendi ineklerini salıyorlar. Kapıdan hayvan çıkarmama müsaade etmiyorlar. Köyde de bir kural var. Bunları şuurlu yapıyorlar" diye konuştu.

"İneklerimi gütmeye korkar oldum"
Hayatının tehlikede olduğunu söz eden Kılınçaslan, "Birkaç kere oldu bu türlü. Bizim hayati tehlikemiz var. Devletimizin bizi muhafazasını, bu duruma tahlil bulmasını istiyorum. Artık toprağa gitmeye, ineklerimi gütmeye korkar oldum. Hata duyurusunda da bulunduk. Geçen sene de bulunmuştuk.Başımda 10 tane dikiş var. Sol elimde, bileğimde ezilme var. Sağ elimin parmağında da ezilme var. Sopayla başımı yaraladı" biçiminde konuştu.
Fatma Kılınçaslan, arbede esnasında kanlar içerisinde kalan başörtüsünü göstererek duygulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Şubat, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Öğrenciler marşla girdi, mehterle karşılandı

Düzce’de Ramazan ayı nedeniyle sahura kadar açık olan Sabiha Ulusoy Kütüphanesi, farklı bir sürprize ev sahipliği yaptı. İki yıldır iftar sonrası kendi aralarında mehter marşı çalarak toplu halde kütüphaneye giren öğrenciler, bu kez karşılarında Düzce Belediyesi Mehteran takımını bulunca hayret ettiler.
Düzce Belediyesi tarafından Sabiha Ulusoy Kütüphanesi’ni kullanan öğrencilere Mehteran takımı ile sürpriz hazırlandı. İftar sonrasında mehter ekibi öğrencilerden önce kütüphane içerisinde konuşlandı. İftarın ardından her zamanki gibi marş açarak coşkulu şekilde kütüphaneye yönelen öğrenciler, içeri girdiklerinde canlı mehter marşıyla karşılandı.
Marşların kütüphane içerisinde yankılanmasıyla öğrenciler büyük sürpriz ve heyecan yaşadı. Alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde karşılanan mehter gösterisi, Ramazan akşamına unutulmaz bir atmosfer kattı.
Düzce Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Burçin Sarıcan, gençlerin oluşturduğu bu güzel geleneğe kayıtsız kalmak istemediklerini belirterek, öğrencilerin motivasyonunu artırmak ve Ramazan coşkusunu paylaşmak amacıyla böyle bir sürpriz hazırladıklarını ifade etti.

"Böyle bir sürpriz beklemiyorduk"
Sürpriz karşısında hem şaşıran hem de mutlu olan öğrenciler, etkinlik için Düzce Belediyesi’ne teşekkür ederek; "Biz kütüphaneye mehteran marşı ile giriş yapıyorduk. Bunu bir gelenek haline getirmiştik. Bu akşam böyle bir sürpriz beklemiyorduk. İlk önce hoparlörden mehter marşı çaldığını sandık. Ancak daha sonra Düzce Belediyesi’nin mehteran ekibini görünce çok şaşırdık ve gururlandık. Bize çok güzel bir sürpriz ve anı oldu. Düzce Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü’ye teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.

Bizi sosyal medyadan takip edin