Bartın’ın Ulus ilçesindeki dere yatağında bulunan ve 300 yıllık olduğu varsayım edilen bir çınar ağacı, kökleriyle yaklaşık 2 ton yükündeki kayayı askıda tutuyor. Sel sonrası ortaya çıkan değişik imaj, görenleri hayrete düşürüyor.
Batı Karadeniz bölgesinde 2 gün ağır süren yağışların akabinde dere yataklarındaki taşkınların akabinde Bartın’ın Ulus ilçesi Hasanören Köyü Değirmenaltı mevkisinde ise doğal imajlar ortaya çıktı. Görenlerin ilgisini çeken imgede dere yatağında bulunan ve 300 yıllık olduğu varsayım edilen bir çınar ağacı, kökleriyle yaklaşık 2 tonluk kayayı askıda tutuyor. Bir kartalın avını pençelerinin ortasına sarması üzere kökleriyle kayayı sarmalayan çınar ağacının bu manzarası görenleri hayrete düşürüyor. Selle birlikte 300 yıllık çınar ağacının köklerinin dışarıya çıktığını ve 2 tonluk kayayı sarmaladığı imgenin ortaya çıktığını anlatan köy sakinlerinden Aydın Saraç, “Son yağmurlarda selin yaptığı tahribatı görüyorsunuz. Bir taşın üzerindeki bizim kavlak ağacı dediğimiz asıl ismi Çınar olan ağacın köklerinin nasıl dışarıya çıktığını görüyoruz. Daha evvelden kayanın üzerinde biten ağaç orada yetişip büyürken toprak altındaki kayayı nasıl sarmaladığını, birlikte yaşadığını anlayabiliyoruz. Aslında bir taşla ağacın ortak bir ömrü ortak yaşayabildiklerinin bir ispatı. Selle birlikte toprak kaysa bile ağacın kökleri, sarmaladığı kayayı tutmaya devam ediyor. Bu ağacın yaklaşık 200-300 yaşında olduğunu kestirim ediyoruz. Taşta bir metreye 2 metre üzere boyutlarında. Yaklaşık 1 metre de yüksekliği var. Yaklaşık 2 yahut 3 ton yükünde vardır. Bu sel bunların ikisini ortaya çıkarmış. Her yerde rastlanamayacak enteresan bir imaj. Fasulyelere sırık yapmaya geldiğim vakit bu değişik imaj ile karşılaştım. Çabucak fotoğrafladım” diye konuştu.


Kökleriyle 2 tonluk kayayı askıda tutuyor
Şehit Polis Memuru Uğur Yıldız dualarla anıldı
Şehit Polis Memuru Uğur Yıldız, şehadetinin sene-i devriyesinde kabri başında dualarla anıldı.
Mardin’in Nusaybin ilçesinde, 2016 yılında terör örgütü PKK’ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda şehit düşen polis memuru Uğur Yıldız, Kastamonu’daki kabri başında anıldı. İl Emniyet Müdürü Tamer Taş, Uğur Yıldız’ın şehadetinin sene-i devriyesi ve Kurban Bayramı dolayısıyla, annesi Fahriye Yıldız’ı evinde ziyaret etti. Ziyaretin ardından Şehit Uğur Yıldız’ın kabri ziyaret edildi. Ziyarette, İl Emniyet Müdürü Tamer Taş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Köksalan, şehit polis memurunun eşi Perihan Yıldız, annesi Fahriye Yıldız, yakınları, gaziler, emniyet teşkilatı mensupları ve Kastamonu Müftülüğü personelleri, Şehit Polis Memuru Uğur Yıldız’ın kabri başında dua etti. Şehitlikteki şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

