blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Şubat, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KOBİ’lere profesyonel destek sağlayacak merkez faliyetlerine başladı

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı öncülüğünde kurulan KOBİ Takviye Merkezi, özelleşmiş eğitim ve profesyonel danışmanlık hizmetleriyle işletmelere kıymet katmak hedefiyle hizmete başladı.
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) öncülüğünde TR82 Bölgesi’nde faaliyet gösteren KOBİ’ler için kıymetli bir adım atıldı. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde, hayata geçirilen KOBİ Dayanak Merkezi, bilhassa turizm ve su eserleri bölümlerinde faaliyet gösteren işletmelere yönelik tahliller sunuyor.
KOBİ Takviye Merkezi, firmaların büyümesini ve rekabet gücünü artırmasını sağlamak hedefiyle danışmanlık, eğitim, pazara erişim dayanağı ve girişimcilik alanlarında tahliller sunuyor. Takviye kapsamında, işletmelerin gereksinimlerine nazaran özel eğitim programları düzenlenirken, uzman dayanağıyla kurumsal gelişimlerine katkı sağlanıyor. Ayrıyeten, milletlerarası pazarlarda yeni fırsatlar yakalamak isteyen firmalara dış ticaret istihbaratı dayanağı veriliyor. Yeni teşebbüsçüler için sunulan iş modeli geliştirme ve mentorluk hizmetleri ile de bölgedeki işletmelerin sürdürülebilir büyümesi hedefleniyor.

40 firma için kurumsal teşhis çalışması yapılacak
KOBİ Dayanak Merkezi’nin gerçekleştireceği teşhis çalışmaları ile Kastamonu ve Sinop’ta toplam 40 firmanın güçlü ve zayıf tarafları tahlil edilerek gelişim alanları belirlenecek. Bu çalışma sayesinde işletmelere özel tahliller sunularak büyümeleri ve pazar hisselerini artırmaları desteklenecek.
Gelişimleri için profesyonel dayanak almak isteyen işletmelerin Kastamonu’da KUZKA Hizmet Binası’nda ve Sinop’ta Yatırım Takviye Ofisinde faaliyetlerine başlayan KOBİ Dayanak Merkezi ile bağlantıya geçebileceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Karakaş, “Yenice ıhlamur balının AB’den coğrafi işaret alması gurur kaynağı”

Yenice Belediye Başkanı Serkan Karakaş, ilçeye mahsus ıhlamur balının Avrupa Birliği tarafından coğrafik işaret tescili almasının büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.
Karakaş, yaptığı açıklamada, Yenice’nin isminin bir defa daha memleketler arası arenada duyulduğunu söz ederek, "Avrupa Birliği’nin coğrafik işaret tesciliyle ıhlamur balımız artık dünya pazarlarında hak ettiği pahaya yine kavuşuyor. İlçemiz için tarihî bir gün yaşıyoruz" dedi.
Projeye emek veren tüm kurumlara teşekkür eden Karakaş, "Başta Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Bey olmak üzere, Valimize, milletvekillerimize ve Kaymakamımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıyeten süreç boyunca dayanak veren tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve üreticilerimize de şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Karakaş, Yenice’nin doğal eserlerinin memleketler arası tanınırlığının artmasının bölge iktisadına kıymetli katkı sağlayacağını tabir etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin