Karabük Postası tarafından
25 Eylül, 2018 14:03 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KOBİ destek kredisi başladı 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği önderliğinde ‘Birlikte Kazanacağız’ sloganıyla Nefes Kredisinin devamı niteliğinde olan KOBİ Destek Kredisi, protokol imzalayan bankalar tarafından verilmeye başlandı. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası tarafından KOBİ Destek Kredisi olan projede oda imkanları ve TOBB destekleriyle 4 Milyon TL’lik kaynak üyelere bankacılık mevzuatı çerçevesinde protokoldeki bankalar aracılığıyla kullandırılacak. KOBİ Destek Kredisi hakkında açıklama yapan Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mescier, "Her şartta üyelerimizin uygun finansman kaynaklarına ulaşması, ülke ve Karabük ekonomisinin büyümesi ve gelişmesi amacıyla çalışan odamız ve TOBB, kaynaklarını harekete geçirdi. Bu gün itibariyle üyelerimiz odamızdan alacakları üyelik belgesi ile protokole imza atan 6 banka şubesine başvurabilecekler. KOBİ Destek Kredisi faizi aylık yüzde 1.85 olacak. Yani yıllık faiz yüzde 22 olacak. Bir üyemiz azami 200 bin lira kredi kullanabilecek. Ve kredi 6 ay anapara ödemesiz, sonrasında 12 eşit taksitli toplam 18 ay olacak. Kredinin yüzde 85’i Hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacak. Kredinin kullandırılması bu 6 bankanın mevzuatları çerçevesinde gerçekleşecek. KOBİ Destek Kredisinde üyelerimiz protokolü imzalayan Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank, İş Bankası, Yapı Kredi Bankası ve Garanti Bankası Karabük Şubelerine başvuruda bulunabilecek. Kredi Garanti Fonu’da kredilerde üyelerimize kefalet desteği sağlayacak. Bu proje ülkemiz ekonomisine sağlayacağı katkının yanı sıra zor zamanlarda insanlarımızın ve kurumlarımızın birlik ve beraberliğini göstermesi açısından da önem arz etmektedir. Bu vesileyle KOBİ Destek Kredisinin her aşamasında katkısı olan kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor sağlanan kaynağın ülkemize, ilimize ve üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Haziran, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bartın polisi dolandırıcılara savaş açtı

Bartın polisi, dolandırıcıların kullandığı ikna metotlarını deşifre ederek, hazırlanan sinema ve broşürlerle insanları uyarıyor.
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi takımları, tüm Türkiye’de olduğu üzere Bartın’da da son devirlerde artan telefon ve internet yoluyla dolandırıcılık cürümleri ile ağır uğraş ediyor. Tüm ihtar ve ikazlara karşın çabucak her gün yaşanan dolandırıcılık olaylarına karşı çaba eden gruplar, bir taraftan yürüttükleri inceleme ve araştırmalarla mağduriyetleri gidermeye çalışırken, tekniklerini tek tek deşifre ettikleri dolandırıcılık olaylarıyla ilgili uyarıcı, bilgilendirici görüntü ve broşürlerle insanların dikkatini çekiyor. Son yıllarda sıkça rastlanan ve halk lisanında saadet zinciri olarak bilinen ponzi sistemi, gümrük eserleri çekilişi, vazifelere katıl kazan, konutta ek yarar, kargo ve HGS borcu, asker, polis ve savcı süsü verilerek telefon araması üzere dolandırıcılık formüllerini tel tek deşifre eden ekeipler, hazırlanan görüntü ve broşürlerle yapılması gerekenler ve neden inanılmaması gerektiği üzere mevzular hakkında ayrıntılı bilgi veriyor.
Ekipler, ihtarlarda gerçek olmayacak kadar yüksek çıkar vaat eden tekliflerin, alacak, borç ve yarar üzere sözlerle gönderilen kuşkulu bildiri ya da linklere muhakkak kanılmamasını isteyerek, suçlama yönelterek para istenen telefon görüşmelerinin de dolandırıcıların en yaygın kullandığı yöntemlerdan olduğunu söz etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin