Türk Kızılayı Karabük Şube Başkanlığı; yaklaşık 5 ay önce başladığı evinde her gün yemek yapamayan yaşlılara ve engelli ailelere sıcak yemek yardımına ara vermeden devam ediyor.
Geçtiğimiz Mart ayında 8 aileye yemek dağıtımına başlayan ve şuanda 13 aileye ulaştıklarını belirten Türk Kızılayı Karabük Şube Başkanı Mehmet Uzun; “Türk Kızılayı Karabük ailesi olarak ilimizde yardıma muhtaç ailelere yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bilindiği üzere 5 ay önce evinde her gün yemek yapamayan yaşlılara ve engelli ailelere sıcak yemek dağıtımına başlamıştık. 8 aile ile başladığımız çalışmada şuan 13 aileye ulaştık. Burada Kızılay gönüllülerimiz ile gönüllere dokunuyoruz. Ailelerimizin halini hatırını soruyoruz. Minik gönüllülerimiz de bizlere destek veriyor ve ailelerimizin yanında yer alıyor” dedi.
Başkan Mehmet Uzun, son olarak evinde her gün yemek yapamayan yaşlılara ve engelli ailelere sıcak yemek dağıtımına Kızılay Karabük Şubesi olarak imkanlar doğrultusunda ara vermeden devam edeceklerini ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.


Kızılay Karabük Şubesi yemek dağıtımına devam ediyor
Dev çay bardağını endüstriyel dağcılar temizledi
Rize’de 30 metrelik dev çay bardağı anıtı, endüstriyel dağcılar tarafından temizlendi.
Rize merkez sahil dolgu alanındaki Çay Çarşısı içerisinde bulunan dev çay bardağı anıtında bahar temizliği yapıldı. 30 metre yüksekliğindeki anıt, terastan aşağıya iplerle sarkan endüstriyel dağcılar tarafından temizlendi. Bölgedeki endüstriyel dağcıların geçmişte yaptıkları işlerden yola çıkarak bu yıl dev çay bardağının temizliğinin kendilerine verildiğini söyleyen Çay Çarşısı Müdürü Hasan Önder, “Bildiğiniz gibi Rize’de çok fazla doğa sporcusu var. Coğrafyanın yetiştirdiği kardeşlerimizle birlikte bu çalışmayı yapalım dedik. Endüstriyel dağcılık Türkiye’de de artık revaçta. Hatta yurt dışında Malezya’da, Rusya’da bu temizliği yapan arkadaşlarımızın güvenlik önlemlerini çok yakinen bildiğimiz, kendilerini de tanıdığımız için bu yılki bardağın dış temizliğini bu arkadaşlarla yapalım dedik. Yani dünyanın en büyük çay bardağında, dünyanın en doğal yerinde, Kaçkar Dağları eteklerinde yetişen o dağcılarımızı, gençlerimizi bu hizmet sektörüne de katmış olduk” dedi.
Çay bardağının temizliğini gerçekleştiren ekibin koordinatörü Selçuk Çolak, Türkiye’de endüstriyel dağcılığın geliştiğini dile getirerek, “Yüksekte çalışmayı içerisinde barındıran bu teknikleri kullanarak temizliğimizi gerçekleştiriyoruz. Bu işin tabii eğitimleri; dünya genelinde kabul gören birkaç tane yetkin kurum, kuruluş var. Profesyonel eğitimler alındıktan sonra arkadaşlarımız da küçük küçük saha deneyimine göre deneyim kazanarak, buradan ekmeklerini kazanmaya çalışıyorlar. Türkiye bu konuda profesyonel anlamda kendini her geçen yıl, her geçen gün biraz daha geliştiriyor ve ihtiyaç doğuyor. Birçok endüstriyel tesiste olsun, rafinerilerde olsun, rüzgar türbinlerinde bu tip yüksekte çalışmanın, yani ekipmanın yetişemediği, ulaşamadığı araç-gereç, bu tip erişim imkanlarının ulaşamadığı noktalarda bu şekilde daha güvenli oluyor. Maliyet olarak da düşünürsek daha düşük oluyor” ifadelerini kullandı.


