Reklam
Reklam
posta sablonu
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
24 Temmuz, 2025 14:54 tarihinde yayınlandı
0

Kızılay Ekipleri Görev Başında

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde başlayan ve Ovacık yönüne ilerleyen orman yangını 21 saati aşkın süredir devam ederken, Türk Kızılayı sahadaki ekipleri yalnız bırakmadı. Karabük Kızılay İl Başkanı Av.Cemalettin Yavaşçı öncülüğünde yürütülen çalışmalarda, görevli ve gönüllülere su, yiyecek ve ihtiyaç malzemesi ulaştırıldı. Kızılay’ın desteği, yangınla mücadelede hem moral hem de lojistik açıdan büyük katkı sağladı.

Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Çavuşlar Köyü’nde başlayarak Ovacık istikametine kadar ilerleyen orman yangını, ekiplerin 21 saati aşkın süredir süren mücadelesine rağmen etkisini sürdürüyor. Alevlerle mücadele hem havadan hem karadan devam ederken, yangının başladığı andan itibaren sahaya inen Türk Kızılayı, afet yönetiminin en önemli destekçilerinden biri oldu.

Yangın bölgesinde Kızılay ekipleri, yoğun duman ve sıcaklığa rağmen görevli personel, gönüllü ekipler ve vatandaşlara su, yiyecek ve ihtiyaç malzemeleri ulaştırdı. Özellikle gece saatlerinde alevlerin daha da yayılmasıyla birlikte yardım malzemelerinin dağıtımı ve ekiplerin desteklenmesi büyük önem kazandı.

Karabük Kızılay İl Başkanı Av.Cemalettin Yavaşçı, yangının başından bu yana hem gönüllülerin koordinasyonunu sağladı hem de afet müdahale sürecini bizzat yönetti. Başkan Yavaşçı, “ Salı günü Cildekısık mevkiinde başlayan yangının ilk dakikalarından itibaren arkadaşlarımızla sahadayız. Bu yangın henüz kontrol altına alınmışken Safranbolu Çavuşlar köyünde başlayan yangına destek için diğer ekiplerle birlikte bu bölgeye intikal ettik. Canla başla çalışan tüm ekipler gibi Kızılay personeli ve gönüllülerimiz de dinlenmeden çalışmaya devam ediyor. Kızılay olarak her zaman olduğu gibi bugün de dualarımız ve tüm gücümüzle milletimizin yanındayız.” açıklamasında bulundu.

Kızılay’ın sahadaki desteği, afetin sosyal boyutunda önemli bir dayanışma örneği oluşturdu. Yangın bölgesindeki çalışmalar aralıksız devam ederken, Kızılay’ın desteği hem moral hem de lojistik açıdan büyük bir fark yaratmaya devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
s 20
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 09:58 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te sağanak ve dolu su taşkınlarına neden oldu

Karabük’te etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle bazı bölgelerde sel ve su taşkınları meydana geldi. Yıkılan yaya köprüsü nedeniyle mahsur kalan 3 vatandaş ekipler tarafından kurtarıldı.

Eskipazar ilçesine bağlı Köyceğiz köyünde sel sonucu yıkılan yaya köprüsü nedeniyle mahsur kalan 3 vatandaş, İl Özel İdaresi ekiplerinin iş makinesi yardımıyla kurtarıldı. Tamışlar Köyü Aşağı Emiroğlu Mahallesi’nde ise yükselen sel sularının tıkadığı menfez nedeniyle köy yolunun yaklaşık 50 metrelik bölümü çöktü. Zarar gören menfez nedeniyle yol ulaşıma kapandı. Ekipler tarafından yolun giriş ve çıkış noktalarında emniyet şeridi çekilerek güvenlik önlemi alındı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci ile İl Genel Meclis üyeleri İsmail Bağçe ve Tuncer Başkaya zarar gören alanlarda incelemelerde bulundu.

Öte yandan merkeze bağlı Kamış köyü ile Yenice ilçesinde etkili olan dolu yağışının ardından doğa beyaza büründü. Dolu nedeniyle sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin