Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Şubat, 2024 16:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kitapta geçen obje ve karakterleri canlandırdılar

Bolu’da hayata geçirilen "Okudum, Hissettim, Paylaşıyorum" projesi çerçevesinde, okudukları kitaplardan akılda kalan objeleri tasarlayan ve karakterleri canlandıran öğrenciler, renkli görüntülere sahne oldu.
Mudurnu Abdürrahim Tırsi İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanması için "Okudum, Hissettim, Paylaşıyorum" projesi gerçekleştirildi. Okulda gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, okudukları kitaplar hakkında edindikleri bilgileri ve yaşadıkları deneyimleri proje haline getirdi. Okudukları kitaplardan akılda kalan objeleri tasarlayan ve karakterleri canlandıran öğrenciler, renkli görüntülere sahne oldu.
Öğrenciler için projenin çok faydalı olduğunu belirten öğretmen Ünsal Aksakal, "Çocuklarımızın zihinlerini boş bırakmamamız gerekiyor. Biz boş bırakırsak o vakitleri, zararlı alışkanlıklarla doldurulabilirler. Mesela bir öğrencimiz okuduğu kitabın içeriği olan çöplüğü canlandırmış. Artık çöpleri kesinlikle yere atmayacaktır" dedi.
Öğrencilerin kitaplardaki karakterleri canlandırarak katılımcılara anlattığını ifade eden Mudurnu Abdürrahim Tırsi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Adem Kara ise "Bir sürü öğrencimiz kitapları okuyarak canlandırma yaptı. Amacımız öğrencinin okuduğu kitabı anlayabilmesi. Öğrenci, okuduğu kitabın karakterine bürünüyor, onu görsel olarak da anlatıyor" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
30 Mayıs, 2025 11:04 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Okul Sporları Minikler Hentbol İl Birinciliği Sona Erdi

Karabük'te düzenlenen Okul Sporları Minikler Hentbol İl Birinciliği müsabakaları büyük heyecana sahne oldu. Kıyasıya geçen mücadelelerin ardından dereceye giren takımlar belli oldu.

Erkekler kategorisinde My Koleji şampiyonluğu elde ederken, Aydınlıkevler İlköğretim Okulu ikinci, Şehit Nazif Topsakal İlköğretim Okulu üçüncü, Kurtuluş İlköğretim Okulu ise dördüncü oldu.

Kızlar kategorisinde ise Kurtuluş İlköğretim Okulu birinciliği kazanarak turnuvayı zirvede tamamladı. Şehit Nazif Topsakal İlköğretim Okulu ikinci Altınsafran İlköğretim Okulu üçüncülüğü paylaşırken, Aydınlıkevler İlköğretim Okulu dördüncü sırada yer aldı.

Müsabakaların ardından düzenlenen ödül töreninde dereceye giren takımlara madalya ve kupalarını, Okul Sporları Tertip Komitesi Üyesi İlker Zafer Sayar ve Hentbol İl Temsilcisi Burhan Kesercioğlu takdim etti. Turnuva, hem sporun tabana yayılması hem de minik sporcuların yeteneklerini sergilemeleri açısından önemli bir organizasyon olarak dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin