Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Temmuz, 2023 16:35 tarihinde yayınlandı
0

“Kısa bir zamanda kaçak göçmen konusu Türkiye’nin gündeminden çıkacak”

İstanbul Valisi Davut Gül ile Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, sabah namazı sonrası vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda Vali Gül ilçede çalışmaları devam eden projeleri Belediye Başkanı Poyraz ile ziyaret ederek, bilgi aldı. Gül, “Kısa bir zamanda kaçak göçmen konusu İstanbul’un ve Türkiye’nin gündeminden çıkacak” dedi.
İstanbul Valisi Davut Gül Çekmeköy’e ziyaret gerçekleştirdi. Taşdelen Yusuf Cebir Camii’nde sabah namazı ile başlayan program sonrası Vali Gül vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programın ardından, ilçede bulunan 21 mahalle muhtarının katılımı ile toplantı düzenlendi. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliğinde Güngören Spor ve Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya; İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Kıdemli Albay Osman Delen, Çekmeköy İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Fatih Yıldırmaz, İlçe Emniyet Müdürü Abdurrahman Soğuksu ve Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Bayrak katıldı. Vali Gül ve Başkan Poyraz toplantıda muhtarların sorun ve taleplerini dinleyerek tek tek not aldı.

Yapımı devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı
Vali Davut Gül ve Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz daha sonra ilçede yapımı devam eden, Çekmeköy İlçe Emniyet Binası Çamlık Millet Bahçesi, Mimar Sinan Spor Kompleksi, Güngören Mahallesi’nde yapımı devam okul binaları, Belediye Önü Millet Bahçesi ve Kapalı Otopark, kaymakamlık binasını ve Merkez Mahallesi’nde yapım çalışmaları devam eden kreş ve gündüz bakım evi inşaatını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Projelerin yerinde denetimi sonrası Şehit Üsteğmen Arif Kalafat Doğa Parkı’nda vatandaşlarla sohbet edildi, ardından Çekmeköy Engelsiz Yaşam Merkezi ziyaret edilerek çalışmalar hakkında detaylı bilgi alındı.

Şehit Arif Kalafat’ın ailesine ziyaret
İlçeye gerçekleştirilen ziyaret münasebetiyle İstanbul Valisi Davut Gül ve Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, 2017 yılında Bingöl’de şehit olan Arif Kalafat’ın ailesini de ziyaret etti. Şehit ailesi ile gerçekleştirilen sohbetin ardından Kur’an-ı Kerim okunarak, dua edildi.

“Çekmeköy daha da değerleniyor, daha da güzelleşiyor”
Çekmeköy ziyaretinde konuşan Vali Gül, “Sabahın erken saatlerinde kaymakamlığımızla, belediye başkanımızla ve kurum amirlerimizle Çekmeköy’ü geziyoruz. Başta belediyemiz olmak üzere her kurumun ciddi çalışmaları var. Çekmeköy adeta şantiye halinde. Bu projeler tamamlandığında Çekmeköy’ün yaşam kalitesi artacak. Ben belediye başkanımıza, destek veren bakanlıklarımıza ve önderlik eden sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Sabahın erken saatlerinde yüzlerce kişinin spor yaptığını gördük. Çekmeköy daha da değerleniyor, daha da güzelleşiyor. Bizler de bu çalışmaların tamamlandığını gördüğümüzde daha da mutlu olacağız” dedi.

“Kısa bir zamanda kaçak göçmen konusu İstanbul’un ve Türkiye’nin gündeminden çıkacak”
Kaçak göçmenlere yönelik sorulara da cevap veren İstanbul Valisi Davut Gül, “Kaçak göçmenlerle ilgili İçişleri Bakanlığımızın yapmış olduğu bir uygulama var. İstanbul’da da çalışmalar devam ediyor. Kısa bir zamanda kaçak göçmen konusu İstanbul’un ve Türkiye’nin gündeminden çıkacak” dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin