Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Şubat, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kış turizminde de “odak Samsun”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Kocadağ’ın yol sorununun çözüleceğini ve tesisleşmenin sağlanacağını söyledi.
Başkanı Halit Doğan, Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte, Samsun’un seyir terası pozisyonunda olan Kocadağ’da incelemelerde bulundu. "Doğal hoşlukları, dağları, zirveleri ve eşsiz görünümleriyle yaz olduğu üzere kış turizminin de odağı Samsun" diyen Lider Doğan, "Doğa tutkunlarını mest eden görüntüsüyle Samsun’umuza bir de zirveden bakmak isteyenlerin durağı Kocadağ’da Orman Vilayet Müdürlüğümüzle yapacağımız çalışmaları konuştuk. Yol genişletme çalışmalarımıza başlıyoruz. Tesisleşme noktasında bölgeye yatırım yapan firma yetkilisi Hilmi Eker ile projenin ayrıntılarını inceledik. Odağımızı Samsun’dan ayırmadan, merkezimize her vakit kentimizi insanımızı koyarak çalışmaya devam ediyoruz" sözlerini kullandı.

Canik Gürgenyatak’ta inceleme
Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri ile Canik Gürgenyatak’ta da incelemelerde bulunan Lider Doğan, "Yazı farklı kışı başka hoş kentimizin turizm alanlarında incelemelerde bulunmaya, hayata geçireceğimiz yatırımları değerlendirmeye devam ediyoruz. Havası, eşsiz görünümüyle Canik Gürgenyatak’ta incelemelerde bulunduk, Orman Vilayet Müdürlüğümüzle yapacağımız çalışmaları konuştuk. Samsun’umuz 17 ilçesi, birbirinden hoş tarihi, kültürel ve doğal noktalarıyla bir turizm cenneti. Bizler de ‘Odak Samsun’ diyerek bu alanları daha ileriye taşımak için çalışmaya, kentimizin turizm potansiyelini daha da artırmaya devam ediyoruz. Odağımız Samsun’umuzdan ayrılmasın" dedi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mart, 2025 22:19 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Köylülerden baraj projesine tepki

Karabük'te Devlet Su İşleri tarafından yapılacak olan içme suyu barajına köylüler zarar görecekleri gerekçesiyle tepki gösterdiler.

Devlet Su İşleri, Bulak Köyü sınırları içerisinde bulunan Mencilis Mağarası bölgesinde Bulak Barajı Projesi çerçevesinde çalışmalarına başladı. Yapılacak projeyle hem kendilerinin hem de doğanın zarar göreceğini belirten köylüler bölgeye gelerek çalışmaların devam etmesini engelledi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine jandarma ekipleri sevk edilirken, çalışmalar sırasında köyün içme suyu hatlarına zarar verildiği gerekçesiyle vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan köy muhtarı Mehmet Günbir, "Burada şuanda adını bilmediğimiz bir projenin çalışması var. Maalesef Bulaklılar yok sayılıp, kanun göz ardı ediliyor. Daha önce burada bir mahkeme kararı var. Bu bölgede Safranbolu'yla Bulakköy arasında 40 yıl sürmüş kesin karara bağlanmış bir mahkeme kararında yok sayarak tabiri caizse gecekondu usulü kimse duymadan iki gün içerisinde burada işlem yapmaya başlamışlar" dedi.

Çalışmalar sırasında köye giden su kanallarının da zarar gördüğünü belirten Günbir, "Şuanda yaklaşık 64 tane ailenin, evin su ihtiyacını karşılayan bir kanal var. Bu kanal da bizim bilgimiz olmadan imha etmek üzereler. Bu kanal eğer ki ilk yağmurda bir tane borumuz oradan çıkarsa onun tamiri uzun sürede yapılabilecek bir durum. O zaman da köy içerisinde çok büyük bir sıkıntımız olacak. Tarım, hayvancılık kuracak" diye konuştu.

Günbir, çalışmanın hukuksuz olduğunu ifade etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.