Japonların peşine düştüğü şifalı yosun Giresun’da - Karabük Haber Postası
japonlarin pesine dustugu sifali yosun giresunda gnpH52jb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Temmuz, 2025 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Japonların peşine düştüğü şifalı yosun Giresun’da

Giresun’un Piraziz ilçesinde bulunan tarihi Eğrice Plajı, sadece doğal hoşluğu ve inançlı, sığ deniziyle değil, tıpkı vakitte şifalı yosunlarıyla da dikkat çekiyor. Plaj işletmecisi Yaşar Arslan’a nazaran, bu yosunlar cilt sıhhatinden teneffüs yolu rahatsızlıklarına kadar pek çok sıhhat sıkıntısına yeterli geliyor. Üstelik bu özel yosunlar, Japon araştırmacıların bile ilgisini çekmiş durumda.

Plajın en dikkat çeken özelliğinin şifalı yosunlar olduğunu belirten Arslan, “Bu yosunları araştırmak için, Su Eserleri Kooperatif Başkanlığı yaptığım devirde Japon araştırmacılar Trabzon’dan geldiler. Japonlar, dünyanın en pahalı cilt kreminin bu yosunlardan üretildiğini, ayrıyeten astım ve nefes darlığı üzere rahatsızlıklara güzel geldiğini tabir ettiler. Yosunda bulunan iyot oranı epey yüksek. Bu yosunları bedene sürmek, bilhassa de direkt temas ederek uygulamak sıhhat açısından çok yararlı. Örneği benim: Kimliğimde yaşım 69, lakin kendimi 28 üzere hissediyorum” dedi.

Yosunlar besin kaynağı olarak da kullanılıyor

Yosunların yalnızca şifa değil, birebir vakitte besin kaynağı olarak da değerlendirildiğini belirten Arslan, “Japonlar bu yosunlardan cilt kremi ve salata yapıyorlar. Bu yosun her yerde bulunmaz. Taşların ortasından çıkan bu özel yosunlar vatandaşlar tarafından toplanıyor ve çeşitli hedeflerle kullanılıyor. Gelen herkes şifa bulduğunu söylüyor” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sahin bizler secimle iktidara geldik ANpPsrBj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Şahin: “Bizler seçimle iktidara geldik”

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda İYİ Parti Grubu’nun “bürokratların ve bakan yardımcılarının siyasi parti faaliyetlerine katılması” konulu genel görüşme önerisine AK Parti Grubu adına cevap verdi.

Şahin, konuşmasında kamu görevlilerinin tarafsızlığı ve liyakat ilkesinin Anayasa’nın 128’inci maddesi ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında güvence altına alındığını belirterek, “Kamu görevlilerinin siyasi tarafsızlığı mevcut hukuk düzeniyle güvence altına alınmıştır” dedi.

Türkiye’nin 16 Nisan 2017 anayasa değişikliğiyle Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçtiğini hatırlatan Şahin, yürütmenin millet tarafından seçilen Cumhurbaşkanı ve onun belirlediği siyasi iradenin sorumluluğunda olduğunu ifade etti. Şahin, “Bakanlar ve bakan yardımcıları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca istisnai ve siyasi nitelikli görevlerdir” diye konuştu.

“Siyasi irade ile temas kaçınılmaz”

Bakan yardımcıları ile üst düzey bürokratların görevleri gereği siyasi irade ile temas hâlinde olmalarının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Şahin, “Bu temas, kamu hizmetinin etkin ve verimli yürütülmesi için gereklidir. Bakan yardımcılığı makamı hem idari hem de siyasi bir köprü görevi görmektedir. Bu makamlar, siyasi iradenin politikalarını teknik düzeyde hayata geçirmek için vardır” ifadelerini kullandı.

Önergede bazı isimler üzerinden yürütülen tartışmaların liyakatten ziyade siyasi amaç taşıdığını savunan Şahin, kamu görevlilerinin geçmiş mesleki başarılarının üst düzey görevler için engel değil referans olduğunu dile getirdi. Şahin, “Yetişmiş insan kaynağını ‘siyasi yakınlık’ yaftasıyla diskalifiye etmeye çalışmak, liyakat sistemine zarar vermektedir” dedi.

“AK Parti darbe sonrası oluşan iktidarlara benzemez”

Konuşmasının sonunda genel görüşme açılmasına karşı olduklarını belirten Şahin, “Saygıdeğer milletvekilleri, burada sarf edilen bazı ifadeleri talihsiz buluyorum. Ne Sayın Cumhurbaşkanımız ne de AK Parti darbe sonrası oluşan iktidarlara benzer. Bizler seçimle iktidara geldik. Cumhurbaşkanımız da girdiği her seçimi yüksek oy oranıyla kazanmış bir siyasetçidir. AK Parti iktidarlarını darbe sonrası oluşan iktidarlara benzetmek, en hafif tabiriyle haksızlıktır” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin