Tokat’ta kış boyu hasretle beklenen kar Mart ayında yağdı, beyaza bürünen Çamlıbel geçidi yolculara eğlence oldu.
Son asrın en sıcak kışını geçiren Sivas ve Tokat’ta hasretle beklenen kar Mart ayında yağdı. Sivas-Tokat karayolunun 1650 rakımlı Çamlıbel geçidi yağan Mart karıyla beyaza büründü. Ulaşım için bu yolu kullanan sürücüler ve yolcular kar sürprizi ile karşılaştı. Araçlarından inip yağan karın tadını çıkartanlar kartopu oynayıp fotoğraf çektirdi. Her zamanki gibi yağan kara en çok sevinen çocuklar oldu. Kar sürprizi ile mutlu olduklarını belirtenler ‘Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır’ atasözünün gerçekleştiği ifade etti.


Kış boyu hasretle beklenen kar Mart’ta yağdı
Oda Başkanları, esnafın sorunlarını konuştu
Karabük Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (KESOB), bağlı odaların başkanlarının katılımıyla geniş kapsamlı bir Başkanlar Kurulu toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda esnafın yaşadığı sıkıntılar masaya yatırılırken, çözüm için yol haritası belirlendi.
Karabük’te esnaf ve sanatkarların sorunlarına çözüm bulmak amacıyla bir araya gelen KESOB ve oda başkanları, sektörün nabzını tuttu. Yoğun katılımla gerçekleştirilen toplantıda, üye esnaflardan gelen şikayetler, öneriler ve talepler tek tek ele alındı. Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda, özellikle acil çözüm bekleyen konular önceliklendirildi.
Toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan KESOB yetkilileri, “Amacımız esnafımızın sesini en üst mercilere duyurmak. Bugün burada aldığımız notları ve çözüm önerilerini kapsamlı bir rapor haline getireceğiz. Bu raporu, birliğimiz öncülüğünde ilgili makamlara ileteceğiz. Bu konudaki hassasiyetimiz dün olduğu gibi bugün de devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Toplantıda alınan kararların ve başlatılacak çalışmaların tüm esnaf için hayırlı olması temennisinde bulunulurken, birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.
Yetkililer, hazırlanan raporun önümüzdeki günlerde resmi kurum ve kuruluşlara sunulacağını ve sürecin yakından takip edileceğini belirtti.

