Kırgızistan Oş Şehri İle Kardeş Şehir Protokolü İmzalandı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Ekim, 2019 13:47 tarihinde yayınlandı
0
0

Kırgızistan Oş Şehri İle Kardeş Şehir Protokolü İmzalandı

Kırgızistan Oş Şehri Meclis Başkanı, Meclis Üyeleri ile birlikte Safranbolu’ya  ziyarete geldiler. Belediye Başkan Yardımcıları Halil Bakkal, Ahmet Şahin ve Meclis Üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve Meclis Başkanı Ormanov Turatoviç kardeş şehir protokolü imzaladı.

İmza töreninin ardından konuşan Başkan Köse; “1991 yılında bağımsızlığına kavuşmuş Türk Dünyası’nın kıymetli bir parçası olan Kırgızistan’dan dostlarımıza bir kez daha hoş geldiniz demek istiyorum. Bugün Kırgısiztan’ın ikinci büyük kenti olan ve sahip olduğu kültürel miraslardan ötürü 2019 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen OŞ Şehri ile kendilerinden gelen davet üzerine Kardeş Şehir olmayı mutlulukla kabul ettik. Oş Şehri Meclis Başkanı Ormanov Turotoviç ile değerli Meclis Üyelerinin katılımıyla Kardeş Şehir Protokolümüzü imzaladık. İki önemli Kültür Başkentinin kardeşlik bağıyla bağlanması bizler ve tüm Türk Dünyası için çok kıymetli bir adım.

Oş, kentimizin 8. Kardeş Şehri. Bugüne kadar Kardeş Şehirlerimiz ile aktif bir bağlantı içinde olunmasa da bundan sonrasında ortak projeler, her iki kenti ekonomik ve kültürel olarak destekleyecek çalışmalar yapmak arzusundayız. Oş’un zengin ekonomisi, kültürü ve kaynak kullanımını merceğe alacak ve karşılıklı iyi niyetle kardeşliğimizi sürdürülebilir bir zeminde yaşatacağız. Bu özel günde bizimle olduğunuz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Ormanov ise; “ Oş Şehrimiz gibi Safranbolu’nun da 3000 yıllık tarihi bir geçmişi var. Bu konu bizlerin kardeş şehir seçiminde çok önemli. Şehrine değer verip bugüne kadar koruma kanunları çerçevesinde hareket eden kentler bizler için değerli. Bizleri en güzel şekilde ağırlayan Sayın Başkan’a, Yardımcılarına ve Meclis Üyelerine çok teşekkür ediyorum. Safranboluyu keyifle gezeceğiz ve döndüğümüzde herkese anlatacağız” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kdzeregli su urunleri kooperatifinde kongre oncesi adaylik aciklamasi gA7M4UHK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kdz.Ereğli su ürünleri Kooperatifi’nde kongre öncesi adaylık açıklaması

Karadeniz Ereğli’de balıkçılık sektörünün önemli temsilcilerinden Kdz. Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi, 28 Haziran’da gerçekleştirilecek kongre öncesi hareketli günler yaşıyor.

Kooperatifte yapılacak seçimler öncesinde dikkat çeken bir adaylık açıklaması geldi. Çocukluk yıllarını denizle ve balıkçılıkla iç içe geçirdiğini belirten Denizcan Dere, kooperatif başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Sektörün içinden gelen bir isim olarak öne çıkan Dere, özellikle Bozhane esnafının yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Adaylık açıklamasında konuşan Dere, “Benim için öncelik, Ereğli ekonomisine katkısı göz ardı edilemeyen Bozhane esnafının hak ettiği saygıyı ve hizmeti almasıdır. Bugüne kadar çok değerli başkanlarımız ellerinden geleni yaptı. Ben de kendilerine destek oldum. Hali hazırda yönetim kurulu üyeliği yapmaktayım. Ancak artık tam uyum çerçevesinde yapılan haksızlıkları haykırmanın zamanı gelmiştir. Çığ gibi büyüyen sorunlarımız için güçlü yönetimimizle çözüm önerilerimizi yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. Vicdan, merhamet ve vefa birinci önceliğimdir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin