Kimsesiz Çocukların Yaptıkları Eserler Sergilendi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Ekim, 2016 08:43 tarihinde yayınlandı
0
0

Kimsesiz Çocukların Yaptıkları Eserler Sergilendi

ÇANKIRI ‘da kimsesiz çocukların hazırladığı eserler sergilendi. Korgun Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu öğrencilerinin hazırladığı ebru ve hat eserleri kentteki bir alışveriş merkezinde sergilendi. Sergiye Vali Vekilleri Erkan Savar, Yakup Ömeroğlu, Korgun Belediye Başkanı Halil Öz, kurum amirleri, Korgun Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesi sonrasında 32 eserin yer aldığı hat sergisi gezildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım, “Korgun Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu öğrencileri Halk Eğitim Müdürlüğü aracı ile 6 ay ebru ve hat kursu gördüler. Çocuklarımız bu çalışmalarında umulanın çok üstünde, bu işi benimseyerek çok harika eserler ortaya koydular. Bugünde öğrencilerimizin emeğini, göz nurunu, ince işlerini Çankırılıların görmelerini istedik. Bu güzelliklerin hazzına birlikte varmak istedik. İçlerinden seçilen 30’a yakın eser bugün burada sergileniyor. Sergimiz 2 gün sürecek. Öğrencilerimi burada ebru sehpası başında eser üretmeye devam edecekler. Arzu eden vatandaşlarımızda burada bismillah deyip bu çalışmalara başlayabilir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Programda Vali Vekili Erkan Savar da ebru çalışması yaptı. Vali Vekili Savar’ın çalışması konuklardan büyük beğeni topladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
mobil sigara birakma poliklinigine kadin iscilerden yogun ilgi BWEm8ShK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Mobil sigara bırakma polikliniğine kadın işçilerden yoğun ilgi

Bartın Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçilere yönelik verilen mobil sigara bırakma polikliniğine erkek çalışanlara göre kadın işçiler yoğun ilgi gösterdi.

Bartın Sağlık Müdürlüğü Şehit Furkan Yılmaz Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Burcu Acar ve merkezde görev yapan sağlık personellerimiz tarafından, Bartın Organize Sanayi Bölgesi çalışanlarına yönelik “Mobil Sigara Bırakma Hizmeti” kapsamında yerinde poliklinik hizmeti verildi. Bu doğrultuda çalışanların karbonmonoksit ölçümleri yapılarak bireylerin bağımlılık düzeylerini somut verilerle görmeleri sağlandı. Ayrıca elde edilen veriler doğrultusunda gerekli bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti sunuldu.

Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise

’’Sigaranın başta kalp ve damar hastalıkları, çeşitli kanser türleri ve kronik solunum yolu hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açtığına bir kez daha dikkat çekiyor; sigara kullanan vatandaşlarımızı sigarayı bırakmaya davet ediyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü olarak ilimizde hizmet veren tüm sigara bırakma polikliniklerimizle bu süreçte vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz’’ denildi.

Saha çalışmaları kapsamında sigaranın insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekilerek, profesyonel destek mekanizmaları hakkında kapsamlı rehberlik sağlanan hizmete erkeklerden daha çok kadın işçilerin ilgi göstermesi dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin