Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Aralık, 2017 14:35 tarihinde yayınlandı
0

KGF Başkanlar Kurulu toplantısı Ordu’da yapıldı

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonuna bağlı Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Yönetim ve Başkanlar Kurulu Toplantısı Ordu’da yapıldı.

Karabük Gazeteciler Cemiyeti’nin de bağlı olduğu Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Kurulu ve Yönetim Kurulu Toplantısı için bölgedeki Gazeteci Cemiyet Başkanları Ordu’da buluştu. Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanları toplantı öncesi Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Meclisi ve Yönetim Kurulu’nu makamında kabul eden Vali Balkanlıoğlu, kendilerini ağırlamaktan dolayı oldukça mutlu olduğunu söyledi.

“Basını en yakın çalışma arkadaşlarımız olarak görüyoruz” diye konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’daki gazetecilerin genelde sorumluluk sahibi olduğunu, olumsuz intiba veren, gazeteciliğin itibarını düşüren, sansasyonel, şantaj amaçlı haberlere prim vermediklerini söyledi.

Vali Balkanlıoğlu, ”Sizler meselelerinize sahip çıktıkça, basın meslek ilkelerini oluşturup ve bunu müeyyide altına alacak yasal bir statüye kavuştukça, daha da iyi olacaktır. Basın hak ettiği güvenirliliğe kavuşacaktır. Geçmişte basına çok itibar edilirdi, ama zaman içinde yapılan tekzipler, yalanlamalar aslının öyle olmadığını vatandaşların öğrenmesiyle biraz itibar kaybetti. Bu kaybedilen itibar, prestij sizler sayesinde kısa sürede toparlanacaktır. Bu konuda önemli mesafe alındı” diye konuştu.

“MESLEĞİN KİMLİĞİ YOK”

Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı konuşmasında, ”8 Federasyon’dan oluşan bir Konfederasyon kurduk. Bu Konfederasyona 80 meslek örgütü üye. Amacımız, mesleğimizin yerlerde sürünen itibarını, tekrar itibarlı hale getirmek. Mesleğimizin sorunlarını aşmak içim mücadele edeceğiz. En büyük sorunlarımızdan birisi mesleğimizin kimliği yok. Kimliksiz bir mesleğiz. Bu anlamda büyük çaba içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen ise, Ordu’da önemli bir etkinliğin yapılacağını belirterek, toplantıda gazetecilerin sorunlarının da ele alınacağını ifade etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda geleneksel miras gelecege tasiniyor mP1Z8OXj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da geleneksel miras geleceğe taşınıyor

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen ve Samsun Olgunlaşma Enstitüsü tarafından yürütülen “Köklerden Yüzeye Doğanın Renkli Dokunuşu Projesi” tamamlandı. Üç ay süren yoğun ve uygulamalı eğitimlerin ardından, programı başarıyla bitiren katılımcılar için sertifika töreni düzenlendi.

Proje kapsamında, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Organik Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Önal tarafından enstitü bünyesinde görev yapan el sanatları alanındaki öğretmen ve usta öğreticilere kapsamlı eğitimler verildi. Eğitim sürecinde; doğal boyama, mordanlama ve ekolojik baskı (ecoprint) teknikleri uygulamalı olarak ele alınarak, bilimsel yöntemlerle kurumsal üretim reçeteleri oluşturuldu.

Projenin kapanış ve sertifika törenine; OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Arzu Yıldırım, Proje Danışmanı Prof. Dr. Adem Önal ve usta öğreticiler katıldı. Programı başarıyla tamamlayan 13 usta öğreticiye sertifikaları takdim edildi.

Sertifika töreninde uygulama atölyesi de gerçekleştirildi. Eğitim alan usta öğreticilerin eşliğinde düzenlenen atölyede keyifli anlar yaşandı. OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, atölye tezgâhının başına geçerek geleneksel batik uygulamasını bizzat deneyimledi.

“Anadoludakiler Projesi” ile Yöresel Ürünler Ekonomiye Kazandırılıyor

Projeye ilişkin açıklamada bulunan OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, projenin önemine değinerek, “Saygıdeğer Hanımefendi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, geçmiş kültürümüzü geleceğe yenilikçi bir yaklaşımla taşımak üzere yürütülen Anadoludakiler Projesi; Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır’ın liderliğinde ve Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülmektedir. 2026 yılında tüm Kalkınma Ajansları, bu proje kapsamında ’Yöresel Ürünlerin Ticarileştirilmesi’ teması başlığında önemli çalışmalar yürütmektedir” dedi.

Bölgenin kültürel zenginliğine de dikkat çeken Genel Sekreter Mehlika Dicle, “Bölgemiz, Somut Olmayan Kültürel Miras Envanterine kayıtlı bin 700 ürün arasında, 145 ürünle en fazla ürüne sahip bölge olma özelliği taşımaktadır. Elbette bu değerleri kayıt altına almak önemli ancak diğer yandan bu envantere kayıtlı başlıkların günümüz ihtiyaçlarına göre yeniden hayatın içinde kullanılması da bir o kadar önem taşımakta. Bu dönem uygulanan kök boya ve ekoprint baskı teknikleri projesi bu yüzden bizim için çok kıymetli” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin