Keyfallar ve Abdullahoğlu Köyünün Menfez ve Taş Tahkimat Çalışması Bitti - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Aralık, 2016 14:04 tarihinde yayınlandı
0
0

Keyfallar ve Abdullahoğlu Köyünün Menfez ve Taş Tahkimat Çalışması Bitti

 

Yenice İlçesi Abdullahoğlu Merkez mahallesinde bulunan yolda oluşan toprak kaymasının durdurulması amacıyla başlatılan taş tahkimat çalışması sona erdi.

Yenice  Kaymakamı Oğuz Cem Murat, başlatılan taş tahkimat çalışması hakkında Birlik Müdürü Fahri Kara’dan bilgi aldı.

Kara Kaymakam Oğuz Cem Murat’a verdiği bilgide; “Tahkimat çalışması yapılmadan önce yağan yağmurlarda sürekli olarak tıkanmalar meydana gelerek köyün merkez mahallesini tehdit eden bu yerde tahkimat çalışması yapılarak oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçilmiş oldu. Tahkimat çalışması için gerekli olan malzeme İlçemiz Köylere Hizmet Götürme Birliğince alımı yapılarak İl Özel İdare Müdürlüğe ait araçlarla gerçekleştirilmiştir” dedi.

Yenice  Kaymakamı Oğuz Cem Murat ise yapılan çalışma ile İlçenin  Abdullahoğlu köyünün sorunun çözüldüğünü belirterek, “yapılan çalışma köyümüze hayırlı olsun” dedi.

KEYFALLAR ABDULLAHOĞLU KÖYLERİ GRUP YOLU MENFEZİ TAHKİMAT ÇALIŞMALARI DA  BİTTİ

Öte yandan yine Abdullahoğlu ve Keyfallar Köylerine ulaşımı sağlayan anayol üzerinde bulunan menfezin alt kısmında oluşan kaymanın durdurulması amacıyla başlatılan taş tahkimat çalışması da sona ererken, Yenice Kaymakamı Oğuz Cem Murat, başlatılan taş tahkimat çalışması hakkında Birlik Müdürü Fahri Kara’dan bilgi aldı. Kara verdiği bilgide, “Defalarca ihalesi yapılan ancak ihale edilemeyen tahkimat çalışmaları gerekli olan beton ve tahkimat taşı İlçemiz Köylere Hizmet Götürme Birliğince alımı yapılarak, İl Özel İdare Müdürlüğe ait araçlar ile gerçekleştirilmiştir” dedi.

Kaymakam Oğuz Cem Murat ise yapılan çalışma ile İlçenin iki köyünün daha sorunun çözüldüğünü belirterek,hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
wewew
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Nisan, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 20.04.2026 15:43
0
0

YENİŞEHİR SİNEMASI TAMAM, OTEL NE OLACAK?

Karabük’te kültürel miras birer birer ayağa kalkıyor, gözler şimdi atıl durumdaki eski otele çevrildi

Karabük’ün köklü yerleşim alanlarından Yenişehir Mahallesi’nde yıllardır kaderine terk edilmiş yapılar yeniden hayat buluyor. Belediye tarafından restore edilerek halkın kullanımına açılan Havuzlu Bahçe’nin ardından, açık hava sinemasında başlatılan çalışmalar kentte memnuniyet oluşturuyor. Aynı zamanda Yenişehir Sineması için de restorasyon sürecinin başlayacak olması kamuoyunda heyecan yarattı. Ancak bölge sakinleri Yenişehir’in simge yerlerinden biri olan ve bir dönem “Pelenkoğlu” ismiyle otel olarak hizmet veren, zamanla ise atıl duruma düşen binanın da restore edilmesi gerektiğini ifade ediyor.

KÜLTÜREL HAFIZA YENİDEN CANLANIYOR

Yenişehir’de yürütülen restorasyon projeleri, Karabük’ün geçmişine sahip çıkma adına önemli bir hamle olarak değerlendirilirken, özellikle açık hava sinemasının yeniden düzenlenmesi ve kapalı sinemanın da projeye dahil edilmesi, bölgenin eski sosyal yaşamına dönüş sinyalleri veriyor.

Mahalle sakinleri, bu çalışmaların yalnızca fiziki yenileme değil, aynı zamanda toplumsal hafızanın yeniden inşası anlamına geldiğini ifade ediyor.

GÖZLER ESKİ OTEL BİNASINDA

Tüm bu gelişmelerin ardından dikkatler, uzun süredir kullanılmayan ve giderek harabeye dönen eski otel binasına çevrildi. Bir dönem kentin önemli konaklama noktalarından biri olan yapı, bugün bakımsızlığı ve kontrolsüz kullanımlar nedeniyle bölge halkını rahatsız ediyor.

Vatandaşlar, binanın özellikle akşam saatlerinde farklı grupların uğrak noktası haline geldiğini, bu durumun hem güvenlik hem de çevre düzeni açısından ciddi risk oluşturduğunu dile getiriyor.

“AYNI KADERİ PAYLAŞMASIN”

Bölge sakinleri, Havuzlu Bahçe ve sinema projelerinde olduğu gibi bu yapının da restore edilerek kente kazandırılmasını istiyor. Yapının turizm, kültür ya da sosyal yaşam alanı olarak değerlendirilmesinin mümkün olduğunu belirten vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak, “Nasıl ki diğer atıl durumdaki tarihi ve kültürel yapılar ayağa kaldırılıyorsa, burası da aynı şekilde restore edilmeli ve kente kazandırılmalı. Burası yıllarca Karabük’e ve konuklarına hizmet etmiş bir yer. Yeniden değerlendirilirse hem mahalle kazanır hem de kentimiz” ifadelerini kullandı.

Karabük’te kültürel mirasın korunmasına yönelik atılan adımlar takdir toplarken, otel olarak kullanılan binanın geleceği merak konusu olmaya devam ediyor. Şehrin hafızasında önemli bir yer tutan bu yapının kaderine terk edilmemesi için çağrılar artarken, gözler şimdi yetkililerin atacağı adımlara çevrildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin