Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın 4 Mayıs’ta yapılacak olan kongresinde Osman Kesici Başkan adaylığını basın toplantısı düzenleyerek açıkladı.
Kesici yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Malumunuz 22 Yılı aşkın süredir mevcut Oda Başkanı Muammer Dumaner’in, Safranbolu Esnaf Odası yönetiminin geçirdiği denetim ve müfettiş soruşturmasının ardından olağanüstü kongre kararı alınmıştı.
Bu bağlamda, ben de bu yolda bana fazlasıyla katkılarının olacağını düşündüğüm değerli ekip arkadaşlarımla görüşüp, Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odasının 4 Mayıs’ta yapılacak olan kongresindeBaşkan Adayı olmaya karar verdim. Bu gün sizlerle de bu vesile ile bir araya gelmiş bulunmaktayız.
Sizler de biliyorsunuz ki zor bir dönemden geçiyoruz. Ekonomik ve sağlık konuları sürekli gündemimizde ve pandemi sebebiyle Safranbolu turizmi oldukça etkilendi. Bu da esnaflarımızın çoğuna olumsuz yansıdı. Elimizi taşın altına koymamamız içten bile değildi. Bu sorumluluk ile bu yola çıkıyoruz.
Sizlerin sorularını almadan önce belirtmek isterim ki; Safranbolu Esnaf odası olarak bugüne kadar yapılamayan bir çok çalışmanın projelerini hazırlıyoruz, bunları günü geldiğinde sizlerle paylaşacağız ve kamuoyunu da bilgilendireceğiz.
Safranbolu Esnafımızın sorunlarını da biliyoruz, Bizde o sorunları yaşayanların başındayız, ancak şunu açık ve net belirtmeliyim ki esnafı esnaf yönetmeli.
Bu bağlamda mevcut sorunlar ve projeler üzerinde çalışmalarımız adaylığımızı aklımıza getirdiğimiz günden beridevam ediyor. Takdir edersiniz ki tüm sorunların ucu bürokrasi ve siyasete değiyor.Bu anlamda biz sorunu önce ilgili makama götürüyor, yasal haklarımızı anlatıyor ve neler yapabileceğimizi karşılıklı tartışıyor uz. Sorun değil çözüm odaklı çalışıyoruz ve çalışacağız.
Adı üzerinde, Esnaf ve Sanatkârlar Odası. Ne yazık ki esnafımızın özellikle de pandemi döneminde yaşadığı sıkıntıların bir nebze aşılması için hiçbir gayret göremedik, göremiyoruz. Hizmet amaçlı bu makamların hiçbiri kimseye baki değil.Hiç kimse de bu koltukların kadrolu başkanı değil. Asıl olan esnaflarımıza hizmet etmek ve sıkıntılarında yanlarında olup çözmektir. Benim de bir esnaf olarak, tek amacım Safranbolu’daki diğer esnaf arkadaşlarımıza hizmet etmek ve sorunlarını çözmek olacaktır.”
Başkan Adayı Kesici’nin basın mensuplarının sorularını yanıtlamasının ardından toplantısı sona erdi.


Kesici , Safranbolu Esnaf Odası Başkanlığına Adaylığını açıkladı
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi: “Polisimiz ve jandarmamız sahada daha görünür, daha fazla sahada olacaktır”
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, “Gençlerimizin geleceğini karartmaya çalışan zehir tacirlerine fırsat vermeyeceğiz. Yeni nesil suç örgütlerine, suç çetelerine ve organize suç yapılarına karşı mücadelemizi daha da güçlendireceğiz. Polisimiz ve jandarmamız sahada daha görünür, daha fazla sahada olacaktır” dedi.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, bir dizi programa katılmak için Çorum’u ziyaret etti. Bakan Çiftçi ilk olarak AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Çorum Belediye Dr. Halil İbrahim Aşgın, AK Parti İl Başkanı Yakup Alar, ilçe belediye başkanları ve partililer hazır bulunduğu toplantıda açıklamalarda bulunan Bakan Mustafa Çiftçi, İçişleri Bakanlığı olarak suç ve suçlulara geçit vermemek için daha fazla sahada olacaklarını ifade etti.
“Mazlumların sesine ses veren, umudu olan bir Türkiye var”
AK Parti iktidarları döneminde Türkiye’nin önüne yeniden büyük hedefler koyulduğunu belirten Çiftçi, “Milletiyle bütünleşmiş bir davamız, hareketimiz ve milletin duasında olan bir liderimiz var. 24 yıldır milletimizin emeğini, alın terini, bütçesini, enerjisini esere ve hizmete dönüştüren AK Parti iktidarıdır. Yollar, hastaneler, barajlar, okullar, havalimanları, tüneller, köprüler, fabrikalar ve daha nice hizmetler siyaseti halka hizmet, halka hizmeti ise hakka hizmet gören bir anlayışla gerçekleştirilmiştir. Ama kıymetli kardeşlerim, bunlardan eserlerde daha önemlisi bu millete yeniden özgüven kazandırılmıştır. Türkiye’nin önüne yeniden büyük hedefler koyulmuştur. Artık kendi SİHA’sını üreten, kendi savaş gemisini yapan ve kendi uydusunu uzaya gönderen bir Türkiye var. Bölgesel ve küresel anlamda sözü dinlenen, mazlumların sesine ses veren, umudu olan bir Türkiye var. İşte bunun adı Türkiye Yüzyılı’dır. Bu vizyonun lideri muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu yürüyüşün taşıyıcısı ise AK Parti teşkilatlarıdır. Sizlerin emeği, fedakarlığı ve mücadelesi bu teşkilatı ve Türkiye’yi ayakta tutuyor” dedi.
“Ankara-Çorum Hızlı Tren Projesi’nin yüzde 35’i tamamlandı”
AK Parti iktidarları döneminde Çorum’a yapılan yarımlara değinen Bakan Çiftçi, “Çorum’un ulaşımdan sanayiye, eğitimden sağlığa, tarımdan altyapıya kadar her alanda büyük bir dönüşüm ve gelişim yaşadığını görüyoruz. Yıllarca konuşulan, yıllarca beklenen nice proje AK Parti iktidarları döneminde hayata geçirilmiştir. Ankara-Çorum Hızlı Tren Projesi bütün hızıyla devam etmektedir. Yapım çalışmalarının yaklaşık yüzde 35’i tamamlanmış durumdadır. İnşallah hizmete açıldığını da görmek hepimize nasip olsun. Bu proje Çorum’a çok şey katacaktır. Çorum’un Ankara’ya, sanayi merkezlerine ve yeni ekonomik koridorlara bağlanmasıyla bu güzel şehirde üretim, ticaret, yatırım ve istihdam daha çok büyüyecektir. Kırkdilim Tünelleri’nin de hizmete alınmasıyla birlikte hem ulaşım güvenliği artmış hem de seyahat süreleri önemli ölçüde kısalmıştır. Bu eserler, ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ diyen anlayışı rehber edinen bir inancın neticesidir. Her geçen gün daha da büyüyen ve ülkemizin yükselen üretim merkezlerinden olan Çorum’un ihracatı memnuniyetle görüyorum ki 6,2 milyar doları aşmıştır. Bu başarı, emeğin, gayretin, girişimciliğin ve bir vizyonun göstergesidir. İnanıyorum ki Çorum önümüzdeki dönemlerde çok daha iyi noktalara gelecektir. Ayrıca, bugün Sungurlu’muzda yükselen savunma sanayi yatırımları ise Türkiye Yüzyılı’nın en stratejik hamlelerinden biridir. Bildiğiniz üzere, savunma sanayi sadece bir üretim meselesi değildir. Savunma sanayi bağımsızlık, milli egemenlik ve onurlu bir gelecek demektir. Sungurlu’muzda kurulan ve faaliyet gösteren savunma sanayi tesisleri hem Çorum ekonomisine hem de ülkemizin yerli ve milli savunma sanayisine çok önemli katkılar sunmaktadır. Cenab-ı Hakka hamdolsun ülkemiz çok büyük mesafeler katetti.. Daha yolumuz uzun, göklerde kızıl elmayı göreceğiz. Şam’ın, Halep’in ve Karabağ’ın özgürlüğünü gördüğümüz gibi inşallah bir gün Kudüs’ün özgürlüğünü de göreceğiz” diye konuştu.
“Başımızda Recep Tayyip Erdoğan gibi bir küresel lider var”
Gazze ve Filistin’deki saldırılara dikkat çeken Bakan Çiftçi, “Benim valiyken Cenab-ı Hak’tan bir niyazım vardı. Çorum’da 5 sene valilik yaptıktan sonra Erzurum’a tayin oldum. 2,5 sene de orada görev yaptım. İçten içe büyüttüğüm niyazım şuydu; ‘Rabbim bir gün de olsa bana Kudüs Valiliği’ni nasip et.’ İnanıyorum ki Rabbim bize o günleri bizlere mutlaka gösterecek. Buna bütün kalbimle inandım, inanmaya devam edeceğim. Geçmişte olduğu gibi oralar bizim hüküm ve tasarrufumuz altına inşallah girecek. Çünkü başımızda Recep Tayyip Erdoğan gibi bir küresel lider var” şeklinde konuştu.
Süper Lig’e yükselen Çorum FK’yı da tebrik eden Bakan Çifçti, “Çorum adına hepimizi gururlandıran tarihi bir başarıya imza atan Çorum FK’yı da buradan gönülden tebrik ediyor ve başarıların devamını niyaz ediyorum. Başta kulüp başkanımız olmak üzere teknik heyetimizi, futbolcularımızı, yöneticilerimizi ve büyük Çorum taraftarını yürekten kutluyorum. İnşallah 1. Lig’de olduğu gibi Süper Lig’de de büyük başarılara imza atacağını, tutunacağına canı gönülden inanıyorum” ifadelerini kullandı.
“Polisimiz ve jandarmamız sahada daha görünür, daha fazla sahada olacaktır”
İçişleri Bakanlığı olarak, Türkiye’nin huzuru ve güvenliği içingece gündüz demeden çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayan Bakan Çiftçi, “Polisimizle, jandarmamızla, sahil güvenliğimizle milletimizin hukukunu korumak, kamu düzeni ve güvenliğini tahkim etmek bizim ende gelen görevlerimizden birisi. Suç, suçlu ve suç yapılanmalarıyla mücadelemizgüçlü bir şekilde devam ediyor. Çorum’da, buradan açıkça ifade etmek istiyorum; uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacağız. Gençlerimizin geleceğini karartmaya çalışan zehir tacirlerine fırsat vermeyeceğiz. Yeni nesil suç örgütlerine, suç çetelerine ve organize suç yapılarına karşı mücadelemizi daha da güçlendireceğiz. Polisimiz ve jandarmamız sahada daha görünür, daha fazla sahada olacaktır. Devletimizin şefkatli eli de kudretli eli de ülkemizin her yanında olduğu gibi Çorum’da daha fazla hissedilecektir. Vatandaşlarımızın olaylara müdahale ve intikal süreleri konusundaki beklentilerini de yakından biliyoruz. Bu konuda daha etkin, daha hızlı, daha mobilize bir güvenlik hizmeti sunmak zorunda olduğumuzu da biliyoruz. Valilerimiz, emniyet müdürlerimiz ve il jandarma komutanlarımızla yapmış olduğumuz toplantılarda konuyu dile getiriyorum ve bu konuda daha fazla sahada olacağımızı, vatandaşımızın huzurunu ve güvenini daha fazla önceleyeceğimizi ifade etmek istiyorum. Aruz ediyoruz ki olaylara müdahale ve intikal noktasında zafiyet içerisinde olmayalım, kolluk birimlerimizin sahadaki görünürlüğünü daha fazla arttıralım. Vatandaşımız gece sokağa çıktığında kendi güven içerisinde hissetsin, herhangi bir güven endişesi taşımasın. İçişleri Bakanlığı olarak en büyük hedeflerimiz, arzularımızdan birisi bu. Vatandaşımız huzur içindeyse, anneler, evlatlarını gönül rahatlığıyla okullara gönderebiliyorsa, esnafımız kendisini güvende hissediyorsa biz İçişleri Bakanlığı olarak görevimizi yapmış kabul ediyoruz, bu şekilde görevimizi yapmış hissediyoruz” dedi.

