Reklam
Reklam

KESDER Başkanı Ali Kara: “KESDER, Güçlü bir Sivil Toplum Örgütü olacak”

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Eylül, 2014 07:12 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Eskipazarlılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (KESDER) Başkanı Ali Kara, Derneklerinin güçlü bir Sivil Toplum Örgütü olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Derneklerinin hiçbir Siyasi Parti ile bağının olmadığının altını çizen Kara; “Bu derneğimizin arkasında, önünde, yanında veya  herhangi bir yerinde kurum, kuruluş, hiç bir kişi yada kişilerin, siyasi parti ya da cemaatin olmadığını önemle belirtmek isterim. Derneğimizi herhangi bir siyasi parti ile ilişkilendirmelerini şiddetle kınıyoruz” dedi.

30-31 Ağustos 2014 tarihlerinde Karabük Kent Meydanında gerçekleştirdikleri Eskipazarlılar Günü Etkinliklerine  gösterilen yoğun ilgiye teşekkür eden Kara; “Dernek olarak yaklaşık altı aydır  hazırlıklarını sürdürdüğümüz bu etkinliklerde  özveri ve fedakarlıkla çalışan 86  arkadaşımız ve özellikle festival komitesine; ayrıca dernekte yasal olarak görevi olmamakla birlikte bizlerin her zaman yanında olan dostlarımıza  huzurlarınızda bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Bu arkadaşlarımızla önümüzdeki günlerde  birçok güzel etkinliklerin altına imza atmaya hazır olduğumuzu Karabük halkına müjdelemek  istiyorum.

Karabük’te 2005 yılında hayata geçen KESDER, 2013 yılı Mayıs ayı itibariyle yönetimi daha da güçlendirerek farklı bir dernekçilik anlayışı ile güçlü bir sivil toplum örgütü olmaya doğru yol almaktadır. Ayrıştırma noktasında değil birleştiricilik noktasında bir dernekçilik anlayışımızın bulunduğunu ve profesyonel bir dernek çalışması ile diğer derneklere model olmak istediğimizi belirtmek istiyoruz. Karabük’te faaliyet gösteren derneklerle birlikte de etkinliklerin yapılabileceğini ve KESDER olarak da buna her zaman hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Eskipazarlılar olarak Karabük’ümüze nasıl bir faydamızın olabileceği sorusu  her zaman toplantı gündeminin bir parçasını oluşturmaktadır.

Dernek Yönetimi olarak, her ayın son Pazartesi akşamı gerçekleştirdiğimiz yönetim kurulu toplantılarımızı sadece yönetim kurulu olarak yapmaktan öte denetim kurulu, disiplin kurulu ve komisyon üyesi arkadaşlarımızla birlikte istişare ve değerlendirme toplantısı şeklinde  yapmaktayız. Bu toplantılarımızda dernek çalışmalarımızın planlamasının yanında Karabük’ün bütün sıcak gündemlerini ve görüşmelerini derneğimiz penceresinden değerlendirmesini ve yakın takibini yapmaktayız. Bu değerlendirmelerimiz ve düşüncelerimizi kamu oyu ile zaman zaman paylaşabileceğimizi belirtmek istiyorum.

Bu derneğimizin arkasında, önünde, yanında veya  herhangi bir yerinde kurum, kuruluş, hiç bir kişi yada kişilerin, siyasi parti ya da cemaatin olmadığını önemle belirtmek isterim. Derneğimizi herhangi bir siyasi parti ile ilişkilendirmelerini şiddetle kınıyoruz. Bu derneğimizin arkasında Eskipazar ve dolayısıyla Eskipazarlılar önünde Karabük ve Karabüklüler vardır. Hedefimizde ise insanlığa faydalı olmak Allah’ın Rızasını Kazanmak vardır.

Etkinliğimize katılan veya katılmak isteyip de yoğun işleri nedeniyle katılamayan  Tüm Karabüklü hemşehrilerimize, dostlarımıza saygı ve selamlarımızı sunarım” dedi. 

Bizi sosyal medyadan takip edin

BAŞKAN ÇETİNKAYA BU KEZ OĞLU MUHAMMED ALİ İÇİN SAHAYA İNDİ

WhatsApp Image 2026 06 20 at 09.47.42
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
20 Haziran, 2026 14:01 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Babalar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen halı saha maçında oğlu Muhammed Ali ve okul arkadaşlarıyla bir araya geldi. Şehir yönetimindeki yoğun mesaisinin yanında babacan tavrıyla da bilinen Çetinkaya, velilerle birlikte sahaya çıkarak çocukların heyecanına ortak oldu.

Karabük’te hayata geçirdiği projeler ve saha koordinasyonundaki dinamik tarzıyla dikkat çeken Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, bu kez anlamlı bir sosyal etkinlikte babalık yönüyle ön plana çıktı. Oğlu Muhammed Ali’nin okul arkadaşları ve velileri için düzenlenen Babalar Günü halı saha organizasyonuna katılan Başkan Çetinkaya, formayı giyerek sahada yerini aldı.

Çocukların babalarıyla birlikte oynadığı müsabakada renkli ve samimi anlar yaşandı. Maç boyunca çocuklarla yakından ilgilenen ve onlarla aynı coşkuyu paylaşan Başkan Çetinkaya, çocukların hayatındaki en büyük dayanağın babalarının güven veren varlığı olduğunu ifade etti.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, şu ifadeleri kullandı:;

“Bizler ne kadar yoğun bir tempo içinde çalışırsak çalışalım, hangi sorumluluğu üstlenirsek üstlenelim; günün sonunda çocuklarımızın gözünde sadece birer babayız. Bu akşam oğlum Muhammed Ali’nin ve onun değerli arkadaşlarının yüzündeki o saf neşeyi, güven hissini sahada görmek benim için her şeyden kıymetliydi. Bir babanın evladına bırakacağı en büyük miras, her şartta onun arkasında olduğunu hissettirmektir. Bu anlamlı akşama vesile olan öğretmenlerimize teşekkür ediyor, sahada omuz omuza oynadığımız tüm velilerimizi selamlıyorum. Başta şehit babalarımız olmak üzere, ömrünü ailesine vakfeden tüm babaların Babalar Günü’nü yürekten kutlarım.”

Büyük bir centilmenlik ve dostluk havasında geçen halı saha maçı, Başkan Çetinkaya’nın çocuklarla ve velilerle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin