Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2018 09:25 tarihinde yayınlandı
0

Kereste üretimine kadın eli değdi

Yenice ilçesinde kereste atölyesinde çalışan kadın işçiler zorlu çalışma koşullarına rağmen işin üstesinden gelmeyi başarıyor.
Yenice ilçesinde erkek işi olarak bilinen kereste işinde çalışan 6 kadın işçi kereste üretiminde çalışarak aile geçimine katkıda bulunuyorlar. Yaptıkları işe rağmen zorluk çekmeyen ve çalışmalarından gayet memnun olan kadınların ürettikleri keresteler İstanbul, Ankara ve Adana gibi şehirlere ihraç ediliyor.
“Buraya geldiğim zaman kendimi dinamik hissediyorum”
Kereste atölyesinde çalışan 2 çocuk annesi Songül Beşevli yaptıkları işin zor olmadığını ve severek yaptıklarını belirterek, “Burada jenga için gerekli şeyleri kesiyoruz. 2.5 yıldır bu işi yapıyorum eve destek olmak için. Kendimi evde sürekli rahatsız hissediyordum ama buraya geldiğim zaman kendimi dinamik hissetmeye başladım. İyi hissediyorum tempolu bir iş olduğu için güzel oldu. Bu meslek sadece erkek işi değil bayanların da yapabileceği bir iş. Hem zorluğu da yok alıştıktan sonra çok kolay bir şey geldi bize. Severek yapıyoruz işimizi. Bütün bayanlara da tavsiye ediyoruz böyle bir yerde çalışmaları için” dedi.
“Kadın işçilerimizin sayısı çoğalacak”
Kereste atölyesi sahibi Mustafa Karagül kereste üzerinde merakı olduğunu ve bunun için 5-6 yıl önce Yenice Kereste adında ortak şirket kurduklarını ifade ederek, “6-7 yıldır bu işi yapıyorum. Üretimimi genelde iç piyasaya Ankara, İstanbul ve Adana’ya satıyorum. Çalışanlarımızdan 6 tane kadın var, çalışmalarına devam ediyorlar. Sandalye fabrikası açabilirsek kadın işçilerimizin sayısı çoğalacak. Her şey birden olmuyor. Ekonomik durumu biliyorsunuz. Şuanda her şey düzeldikçe işimizi büyütmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda silahli saldiri duzenlenen is yerinde kimyasal sizinti 3rwL5eKR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin