Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2018 09:25 tarihinde yayınlandı
0

Kereste üretimine kadın eli değdi

Yenice ilçesinde kereste atölyesinde çalışan kadın işçiler zorlu çalışma koşullarına rağmen işin üstesinden gelmeyi başarıyor.
Yenice ilçesinde erkek işi olarak bilinen kereste işinde çalışan 6 kadın işçi kereste üretiminde çalışarak aile geçimine katkıda bulunuyorlar. Yaptıkları işe rağmen zorluk çekmeyen ve çalışmalarından gayet memnun olan kadınların ürettikleri keresteler İstanbul, Ankara ve Adana gibi şehirlere ihraç ediliyor.
“Buraya geldiğim zaman kendimi dinamik hissediyorum”
Kereste atölyesinde çalışan 2 çocuk annesi Songül Beşevli yaptıkları işin zor olmadığını ve severek yaptıklarını belirterek, “Burada jenga için gerekli şeyleri kesiyoruz. 2.5 yıldır bu işi yapıyorum eve destek olmak için. Kendimi evde sürekli rahatsız hissediyordum ama buraya geldiğim zaman kendimi dinamik hissetmeye başladım. İyi hissediyorum tempolu bir iş olduğu için güzel oldu. Bu meslek sadece erkek işi değil bayanların da yapabileceği bir iş. Hem zorluğu da yok alıştıktan sonra çok kolay bir şey geldi bize. Severek yapıyoruz işimizi. Bütün bayanlara da tavsiye ediyoruz böyle bir yerde çalışmaları için” dedi.
“Kadın işçilerimizin sayısı çoğalacak”
Kereste atölyesi sahibi Mustafa Karagül kereste üzerinde merakı olduğunu ve bunun için 5-6 yıl önce Yenice Kereste adında ortak şirket kurduklarını ifade ederek, “6-7 yıldır bu işi yapıyorum. Üretimimi genelde iç piyasaya Ankara, İstanbul ve Adana’ya satıyorum. Çalışanlarımızdan 6 tane kadın var, çalışmalarına devam ediyorlar. Sandalye fabrikası açabilirsek kadın işçilerimizin sayısı çoğalacak. Her şey birden olmuyor. Ekonomik durumu biliyorsunuz. Şuanda her şey düzeldikçe işimizi büyütmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
saatlerce pesinden kostular kurbanlik dana ilceyi birbirine katti uxhQ8uC7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Saatlerce peşinden koştular: Kurbanlık dana ilçeyi birbirine kattı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde kurban pazarından kaçan dana, saatler süren kovalamacanın ardından veteriner hekimin sakinleştirici iğnesiyle yakalandı.

İnebolu ilçesi İkiçay mevkiinde kurulan kurban pazarında bulunan bir dana, sahibinin elinden kaçarak pazardan uzaklaştı. Şehit Rahmi Yılmazer Caddesi üzerinden ilçe merkezine doğru koşan kurbanlık dana, sürücülere ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Cadde üzerinde kendisini yakalamaya çalışan vatandaşlara da saldıran dana, ilçede hareketliliğe neden oldu. Otobüs Terminali’ne kadar kaçan hayvan, burada ekipler tarafından kontrol altına alınmaya çalışıldı. Kurbanlık dana, veteriner hekimin yaptığı sakinleştirici iğnenin ardından etkisiz hale getirildi. Ekiplerin ve vatandaşların yardımıyla yeniden kurban pazarına getirilen dana, sahibine teslim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin