blank
Ramazan Öztürk tarafından
10 Haziran, 2024 13:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kene Tehlikesine Dikkat! 

Son yıllarda Karabük'te de sıkça görülen kene vakaları, Sivas'ta ciddi bir artış gösterdi. Şehirde son beş gün içinde, kene ısırması sonucu gerçekleşen üçüncü ölüm vakası kaydedildi.

Halk arasında "kene ısırması" olarak bilinen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı, sıcaklıkların artmasıyla birlikte yayılmaya başladı. Geçmiş yıllarda özellikle Karabük'ün Eflani ilçesinde sıklıkla görülen ve bazıları ölümle sonuçlanan vakalar, bu kez Sivas'ta endişe yaratıyor. Son beş gün içinde kene ısırması nedeniyle hayatını kaybeden üç kişiden ikisinin 25 yaşında olması dikkat çekiyor. Yetkililer, vatandaşları kenelere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Açık alanlarda geçirilen zamanlarda, uzun kollu giysiler giymek, pantolon paçalarını çorapların içine sokmak ve kene kontrolü yapmak hayati önem taşıyor. Uzmanlar, kene ısırması durumunda vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini belirtiyor. Artan vakalar, kene ısırmasının ne kadar ciddi sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha gözler önüne sererken,  Kene tehdidine karşı önlemler almak ve bilinçli hareket etmek, hem bireysel hem de toplumsal sağlık açısından büyük önem taşıyor.  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ekim, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Devrek’ten Filistin’e destek, “Gazze bizim vicdanımızdır”

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde, Devrek Birlik Kardeşlik Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından İsrail’in Filistin’e yönelik hücumlarını protesto etmek ve Gazze’ye giden yardım gemisine takviye olmak maksadıyla basın açıklaması düzenlendi.
Cumhuriyet Alanı’nda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açıklamaya, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaş takviye verdi. Platform ismine açıklamayı okuyan Hacı Ahmet Ağa Cami İmam Hatibi Aydın Çolpa, toplanma gayelerinin "işgalci İsrail’in Filistin halkına yönelik insanlık dışı ataklarını lanetlemek ve abluka altındaki Gazze’ye bir nefes olmak için sefere çıkan Sumud Gemisi’ne sahip çıktıklarını ilan etmek" olduğunu söyledi.
Filistin davasının yalnızca bir coğrafya problemi değil, tüm ümmetin onur ve izzet problemi olduğunu belirten Çolpa, "Gazze; çocukların açlıkla sınandığı, bayanların gözyaşına mahkûm edildiği, pakların bombalar altında can verdiği bir beldeye dönüştürülmüştür. Yıllardır süren bu kuşatma, dünyanın gözleri önünde devam etmektedir" dedi.
Sumud Gemisi’nin yalnızca besin ve ilaç değil, insanlığın onurunu, vicdanını ve özgürlük çabasını taşıdığını vurgulayan Çolpa, şu davette bulundu:
"Buradan tüm dünyaya sesleniyoruz: İsrail’in yıllardır süren işgaline, zulmüne ve ablukasına derhâl son verilmelidir. Gazze’ye insani yardımların önü açılmalı, çocukların ve günahsızların feryadı dindirilmelidir. Kudüs, bizim kırmızı çizgimizdir. Gazze, bizim vicdanımızdır."
Açıklama, "Kahrolsun Siyonizm", "Kudüs Şüphesiz Kurtulacak" ve "Yaşasın Özgür Filistin" sloganlarının akabinde sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin