Ramazan Öztürk tarafından
08 Kasım, 2023 13:12 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 11:53
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 1

Kenan Yılmaz’dan 8 Kasım Mesajı

Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, Karabük Demir Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) 8 Kasım 1994’te kapatılmasına karşı yapılan eylemleri 29. yıl dönümü dolaysıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Yılmaz, mesajında, "Bugün 8 kasım 2023.. 29 yıl önce dönemin hükümetinin özelleştirilmesi olmaz ise kapatılması kararını aldığı Karabük demir çelik fabrikalarını yaşatmaya sahip çıkmaya karar veren bir kentin, bir yörenin onurlu direnişinin 29.yıl dönümündeyiz. 86 yıl önce temelleri atılan, 8 kasım 1994 yılında yapılan eylemlerle yeniden hayat bulan o günün Karabük demir çelik fabrikaları, bu günün Kardemir’i bu şehrin bu yörenin ruhu, kuruluş sebebi ve hayat kaynağıdır. “8 Kasım çelik işçisinin Karabük halkının, yöre insanının ” ekmeklerinin ellerinden alınmasına yüksek sesle topyekûn ” olmaz fabrikalar kapatılamaz” denilmesinin, emeğin, alın terinin tarihe geçtiği gündür. Bu direniş, gerçekte emeğe, alın terine, insan onuruna sahip çıkmanın destanıdır. Genç Türkiye Cumhuriyetinin sanayisine, ekonomisine, gelişmesine büyük katkılar yapan bir ülkenin kalkınması ile anılan bu fabrikaların, 5 Nisan kararları ile kapatılmasına karar verilmesi Çelik İşçisini Karabük ve yöre halkını derinden sarsmış, ekonomik ve sosyal bir çöküntüye sebep olmuştur. Bunun neticesinde Özçelik-İş Sendikası ve unutulmaz lideri Metin Türker’in önderliğinde başlayan bu karara karşı çıkma eylemleri 8 Kasım da zirve noktasına çıkmıştır. Bu gün yapılan mücadelenin haklılığını çok daha iyi anlıyoruz Bu mücadeleyi başlatanları, direniş ateşini yakanları başta ebedi Genel Başkanımız Metin Türker olmak üzere saygıyla minnetle anıyoruz, aramızdan ayrılanlara rahmet yaşayanlara sağlık ve selâmet diliyoruz. Bu vesile ile Çelik İşçileri olarak bu fabrikaların bir daha o günleri yaşamaması için 8 Kasımda Verilen Mücadelenin Ruhunu İçimizde taşıyacağımızı, alın terimizin son damlasına kadar çalışacağımızın sözünü veriyoruz, kararlılığımızı teyit ediyoruz. Fabrikamız “Kardemir” sonsuza kadar yaşasın, emek alın teri hakkını alsın, Karabük’ümüz büyüsün gelişsin. 8 Kasımı Ve O Gün Verilen Onurlu Mücadeleyi Sonsuza Dek Unutmayacağız Unutturmayacağız" ifadelerine yer verdi.  (Ramazan Öztürk)  

blank
Asuman Doğan tarafından
09 Mart, 2025 14:11 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük İl Özel İdaresi’nden Kırsala 90 Milyon TL’lik Yatırım

Karabük İl Özel İdaresi, yıl içinde kırsal bölgelerde yaklaşık 90 milyon TL değerinde yatırım gerçekleştirdi.

İl Genel Meclisi’nin Mart ayı toplantıları kapsamında görüşülen 2024 yılı faaliyet raporu, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen başkanlığında yapılan toplantıda ele alındı. İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürü Yılmaz Arat, meclis üyelerine kurumun 2024 yılındaki faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
Arat, konuşmasında yatırımcı birimler tarafından gerçekleştirilen çalışmaların detaylarını paylaştı. Faaliyet raporunun, kurumun bir önceki yıl yaptığı çalışmaları kamuoyuna duyurmak amacıyla hazırlandığını belirten Arat, "5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 39. maddesi gereği, yapılan faaliyetleri kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. İlimizin ihtiyaçları, stratejik plan hedefleri ve mali imkânlar doğrultusunda programlarımızı şekillendiriyoruz. Faaliyet raporumuz kabul edildikten sonra kurumumuzun resmi web sitesinde de yayınlanacaktır" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.