Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Aralık, 2017 14:42 tarihinde yayınlandı
0

Kedi Evlerine talep artıyor

Safranbolu Belediyesi tarafından kentin çeşitli yerlerine konulan  kedi evleri vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda çoğalıyor.

Kış aylarının gelmesi ile sahipsiz sokak hayvanlarının soğuktan korunması için Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü marangozhanesinde yapılan kedi evleri Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli tarafından çeşitli mahallelere yerleştirilmeye devam ediyor.

Son olarak Misak-i Milli Demokrasi Meydanı, Yeni Çarşı Sanat Parkı ve Kıranköy Taksi durağına konumlandırılan Kedi Evleri vatandaşlar tarafından de ilgi ve memnuniyet ile karşılandı.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, “Safranbolu Belediyesi olarak sokak hayvanlarımıza sahip çıkmak ve onlara daha uygun şartlarda yaşama imkânını sağlamak adına sokak hayvanlarının korunması anlamında böyle bir çalışma başlattık. Vatandaşlarımızın da bu çalışmaya destek vermeleri mutluluk verici” diye konuştu.

Ürkmezer konuşmasına şöyle devam etti; “Yine bu bağlamda, Safranbolu Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezinde barınan hayvanlarımızın bakımları için,  ameliyathane, müşahede odası, ısıtmalı barınaklar bulunmakta. Veterinerimiz ve deneyimli personelimiz burada aralıksız hizmet vermekteler. Yine kış aylarının gelmesi ile birlikte sahipsiz sokak kedilerimiz için Safranbolu evi görünümünde barınaklar yaptık. Sokak kedilerinin korunmasının yanı sıra Belediyemiz ve hayvan sever vatandaşlarımızın verdikleri yiyeceklerin ıslanmamasını, sıcak bir ortamda yiyebilmelerini sağlıyoruz.  Ben yoğun ilgilerinden ve duyarlılıklarından dolayı tüm Safranbolulu vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
231 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
19 Mayıs, 2026 10:40 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’e Gençlik ve Sporda 5 Milyarlık Yatırım

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, Karabük’e gençlik ve spor alanında son 24 yılda yaklaşık 5 milyar liralık yatırım kazandırıldığını açıkladı.

Salt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gençlere yönelik yatırımların hız kesmeden sürdüğünü belirterek, “Türkiye Yüzyılı’nın mimarı gençlerimizdir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize yatırım yapmayı sürdürüyoruz” dedi.

Karabük’ün spor altyapısında büyük bir dönüşüm yaşadığını ifade eden Salt, 2002-2026 yılları arasında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 68 tesisin hizmete kazandırıldığını söyledi. Kentte 10 öğrenci yurdu, 2 stadyum, 8 spor salonu, 5 gençlik merkezi, olimpik yüzme havuzu, açık spor alanları ve sentetik futbol sahalarının gençlerin hizmetinde olduğunu kaydetti.

80 BİN SPORCU KARABÜK’TE AĞIRLANDI

Karabük’ün artık ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarının önemli merkezlerinden biri haline geldiğini vurgulayan Salt, yalnızca 2026 yılı içerisinde yaklaşık 7 bin sporcu ve antrenörün kentte ağırlandığını ifade etti.

2002-2026 yılları arasında ise toplam 80 bine yakın sporcu ve antrenörün Karabük’e geldiğini belirten Salt, spor turizminin şehir ekonomisine de önemli katkılar sunduğunu dile getirdi.

CİMNASTİK SALONU YAZ AYLARINDA AÇILACAK

Yenimahalle’de yapımı devam eden cimnastik salonunda çalışmaların son aşamaya geldiğini açıklayan Salt, modern tesisin yaz aylarında hizmete açılmasının hedeflendiğini söyledi.

Karabük’te gençlik ve spor yatırımlarının artarak devam edeceğini belirten Salt, gençlerin daha donanımlı ortamlarda eğitim, spor ve sosyal faaliyetlerini sürdürebilmeleri için çalışmaların süreceğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin