Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Nisan, 2023 16:00 tarihinde yayınlandı
0

KEAH’de Çocuklar İçin İç Mekan Tasarımı

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk bölümünde, bir hasta odası, bir tedavi odası ve bir kütüphanenin bulunduğu mekânlara özel bir uygulama yapıldı.

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 6. Katında düzenlenen “Hastanede Çocuk Dostu İç Mekan Tasarım Uygulaması” adlı projenin açılış töreni gerçekleştirildi.  Açılış törenine; Projenin yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Asya Çetin, proje araştırmacıları Prof. Dr. Anıl Ertok, Prof. Dr. Arzu Özyürek, Doç. Dr. Nihat Yılmaz, Uzman Dr. Büşra Bildik, Dr. Halil Berkay Uzuncu ve davetliler katıldı.

Açılışta konuşan Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nihat Yılmaz “Projemizi Karabük Üniversitesi’nin değerli hocalarına ve projenin yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Asya Çetin’e teşekkür ediyorum. Mekanların yapımındaki bağışçımıza, hocalarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hastanede çocuk dostu iç mekan tasarım projesinin uygulamasında akademik olarak belirlenen resimler kullanıldı. Özellikle çocuk hastaları ve çocuk gelişimine özel olarak yapıldı” dedi.

Karabük Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Asya Çetin, projenin yürütücüsü olarak şunları söyledi: “Hastanede çocuk dostu iç mekan tasarım uygulaması projesine hep beraber başladık. Sağlıktan yola çıkarak planladık. Hastane, hastanede iletişimin çocuklar üzerinde birtakım etkileri var, bizler hastanenin fiziksel ortamının çocukların ruh ve beden sağlığına etkisini biliyoruz. Çocukların gelişimine ve ruh sağlığına olumlu etki oluşturmak için bir hasta odası, bir tedavi odası ve bir kütüphane bu şekilde uygulandı. Çocukların ilgilerine göre figürler belirlendi ve mekânlara uygulanmak üzere tasarlandı.”

Karabük Üniversitesi Resim Bölümü yüksek lisans öğrencisi Rüya Nur Mızrak ise resimleri yaparken çok mutlu olduğunu, böyle bir projede yer almaktan keyif aldığını belirtti. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
yolda kalan araci almak icin giden cekiciye otomobil carpti lnyuR4MF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Yolda kalan aracı almak için giden çekiciye otomobil çarptı

Kastamonu’dan Bartın’a yolda kalan bir aracı almak için giden çekiciye, yağış nedeniyle kayganlaşan zeminde kontrolden çıkan otomobil çarptı. Kazada yolda çıkan çekici bariyerlere çarparak durabildi.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’nun Cide ilçesinden Bartın’ın Amasra ilçesinde kalan bir aracı almak için yola çıkan K.B. idaresindeki 34 VP 9711 plakalı çekiciye, Bartın’ın Kurucaşile ilçesine geldiği sırada C.B. yönetimindeki 34 TK 3755 plakalı Hyundai marka otomobil çarptı. Yağışlı hava nedeniyle kayganlaşan zeminde otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu araç, çekiciye çarpması nedeniyle kontrolden çıkan çekici de savrularak bariyerlere çarptı. Bariyerler sayesinde çekici uçuruma yuvarlanmaktan son anda kurtuldu. Kazada araçlarda maddi hasar oluşurken, yaralanan olmadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin