KDZ. Ereğli'de 34 Bin 84 Öğrenci Eğitim Öğretim Görüyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Ocak, 2015 08:55 tarihinde yayınlandı
0
0

KDZ. Ereğli’de 34 Bin 84 Öğrenci Eğitim Öğretim Görüyor

ZONGULDAK ’ın Ereğli ilçesi Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Kaymakam İbrahim Çay’a verdiği brifingde 2014-2015 eğitim öğretim yılında ilçe genelinde 34 bin 84 öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü söyledi.
Kdz. Ereğli İlçe Milli eğitim Müdürü Numan Korkmaz milli eğitim alanında yapılan faaliyetler ve ilçedeki okul, öğrenci ve öğretmen sayıları hakkında Kaymakam İbrahim Çay’a bilgi verdi.
Korkmaz ilçe genelinde 3 anaokulu, 23 merkez ilkokul, 66 köy ilkokulu, 13 merkez ortaokul, 26 belde ve köy ortaokulu ve 21 lise de ki bin 276 derslikte toplam 34 bin 84 öğrencinin eğitim öğrenim gördüğünü söyledi. Korkmaz verdiği brifingde şu bilgileri aktardı; “İlçe genelindeki 900 Derslik ve bin 261 şubede ilk-ortaokullarda 12 bin 515 erkek ve 11 bin 687 kız toplam 24 bin 202 öğrenci, 16 merkez liseler, 5 belde liseler ve halk eğitim merkezi ve akşam sanat okulu, mesleki eğitim, rehberlik araştırma merkezi, öğretmenevi, özel eğitim mesleki eğitim merkezi ve iş uygulama merkezinde 346 derslik ve 477 şube olmak üzere 5 bin 244 erkek ve 4 bin 638 kız toplam 9 bin 882 öğrenci, 159 adet eğitim kurumumuzda bağlı ile özel okullarımızda toplam bin 246 derslik ve bin 738 olmak üzere toplam 34 bin 084 öğrenci öğrenim görmektedir. İlçemizde 2.025kadrolu öğretmen görev yapmaktadır. İlçemizde 7 Adet Yüksek Öğrenim Kız ve 4 Adet Yüksek Öğrenim Erkek Olmak Üzere Toplam 11 Adet Yüksek Öğrenim Yurdu Bulunmaktadır. Bu Yurtlarda 467 Kız Ve 103 Erkek Öğrenci Olmak Üzere Toplam 570 Öğrenci barınmaktadır. 2014 – 2015 eğitim öğretim yılı 1. döneminde okul yöneticilerinin ve öğretmenlerimizin de özverili çalışmaları sonucu eğitimde kaliteyi artırıcı faaliyetlere devam edilmiştir. Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin daha donanımlı ve kendilerinden emin hayata atılmalarını sağlamak için çalışmalarımız artarak devam edecektir. Tüm öğrencilerimizin 23 Ocak 2015’de başlayacak karne tatilinin hayırlı olmasını dilerim. Bu tatilin dinlenme ve enerji birikimi sağlama yoluyla 2. dönem daha azim ve gayretle çalışmak için fırsat olarak değerlendireceklerini ümit ederim.
EREĞLİ ÖZEL EĞİTİM İŞ UYGULAMA MERKEZİ
Ereğli Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (okulu) 2014 yılı Aralık ayında faaliyetine başlamış olup orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli öğrencilerimiz ile otistik öğrencilerimiz için mesleki becerilerin öğretilmesinin yanı sıra akademik anlamda kendi kapasiteleri dâhilinde en yetkin seviyeye ulaşmaları amacıyla kurulmuştur. Okulumuz Ereğli Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi ile aynı binayı kullanmaktadır. Binada 7 derslik ve 3 atölye okulumuz için ayrılmış olup atölyelerimiz el sanatları atölyeleri olarak kullanılmaktadır. Okulumuz öğrenci kapasitesi 50 öğrenci olup 47 kayıtlı öğrenci bulunmaktadır.
EREĞLİ ÖZEL EĞİTİM MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ
Ereğli Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (okulu) 2014 yılı Aralık ayında faaliyetine başlamış olup hafif düzeyde zihinsel engelli öğrencilerimiz için mesleki becerilerin öğretilmesinin yanı sıra akademik anlamda kendi kapasiteleri dâhilinde en yetkin seviyeye ulaşmaları amacıyla kurulmuştur. Okulumuz Ereğli Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ile Aynı binayı kullanmaktadır. Binada 7 derslik 3 atölye okulumuz için ayrılmış olup atölyelerimiz yiyecek içecek hizmetleri alanı, matbaa ve el sanatları atölyeleri olarak kullanılmaktadır.
Okulumuz öğrenci kapasitesi 50 öğrenci olup 41 kayıtlı öğrenci bulunmaktadır. İlçe genelinde 545 sınıf öğretmeni, bin 367 branş öğretmeni, 113 diğer personel olmak üzere toplam 2 bin 25 kadrolu personel bulunmaktadır.”
Korkmaz ayrıca brifingde ilçeye yeni yapılan okullar ile onarımı yapılan okullar hakkında da bilgiler verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediyesine yonelik sorusturmada 3 kisi daha gozaltina alindi sJIFRkpE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu Belediyesi’ne yönelik soruşturmada 3 kişi daha gözaltına alındı

Bolu Belediyesi’ne yönelik ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında belediye binasında arama yapılarak, 3 kişi daha gözaltına alındı. CHP Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz, “Belediyemizin üç odasında arama yapıldı. Güvenlik kamerası kayıtları ve bazı materyaller jandarma ekipleri tarafından alındı” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can, yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında geçtiğimiz ay tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Soruşturma kapsamında bugün sabahın erken saatlerinde belediye binasında arama başlatıldı. Jandarma ekipleri tarafından

kurumdaki tüm bilgisayarlar ve dijital materyaller inceleme altına alınırken, CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız gözaltına alındı. Jandarma ekipleri, belediye binasında yaklaşık 5 saat süren arama çalışmalarını tamamladı. Ekipler tarafından el konulan evrak ve bilgisayarlar, incelenmek üzere Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü.

“Belediyemizin üç odasında arama yapıldı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz, Bolu Belediyesi önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Belediyenin üç odasında arama yapıldığını söyleyen Karagöz, “Hem başkanvekilimiz hem başkan yardımcılarımız ve avukatlarımızla birlikte süreç hakkında bilgi aldık. Sabah itibariyle çok sayıda jandarmamızla Bolu Belediyesi’ne bir şafak operasyonu düzenlendi. Belediyemizin üç odasında arama yapıldı. Güvenlik kamerası kayıtları ve bazı materyaller jandarma ekipleri tarafından alındı. Var olan soruşturma kapsamında bugün yine 3 arkadaşımız an itibarıyla sağlık kontrollerini gerçekleştirdiler. Yine aynı uygulamayla bir arkadaşımız Yeniçağa’da, bir arkadaşımız Dörtdivan’da ve bir arkadaşımız Bolu İl Jandarma Komutanlığı’nda gözaltına alınmış bulunmaktadır” dedi.

Daha önce soruşturma kapsamında gözaltına alınan Naim Ayhan ve Ali Sarıyıldız, ifadeleri alınarak serbest bırakılmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin