Kdz. Ereğli, TÜBİTAK 4007 ile bilimin kalbine yolculuğa devam ediyor

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kdz. Ereğli, bilim ve eğitimdeki yükselişini sürdürüyor.
Türkiye genelinde TÜBİTAK tarafından desteklenen 89 proje ortasında yer alan "Hayatımdaki Bilim Yolculuğu-2" Bilim Şenliği Projesi ile ilçede tekrar heyecan verici bilimsel etkinlikler düzenlenecek. 26-28 Eylül 2025 tarihlerinde gerçekleşecek olan aktiflik, bilim severleri 45 farklı atölye çalışması, 2 tabiat aktifliği ve 7 ilham verici bilim söyleşisi ile buluşturacak.
Şenliğin birinci etabı, 12-14 Ekim 2024 tarihlerinde Dağlıca Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Emre SAVAŞ’ın yürütücülüğünde büyük bir ilgi ve coşku ile gerçekleştirilmişti. Öğrencilerden velilere, öğretmenlerden lokal yöneticilere kadar geniş bir iştirakle tamamlanan aktiflik, Ereğli halkının bilimsel etkinliklere olan ilgisini gözler önüne sermişti.
Bu yılki ikinci etap ise, Kdz. Ereğli İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü’nün güçlü uyumu ve Fen Bilimleri Öğretmeni Fatoş KÜTÜKER’in özverili yürütücülüğünde hayata geçirilecek. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, projenin her kademesinde dayanak sağlayarak yalnızca lojistik ve organizasyonel manada değil, tıpkı vakitte eğitim vizyonunun gelişimine katkı sağlayacak bilimsel bir kültürün inşasında da aktif bir rol üstleniyor.
Bu proje, sırf bir bilim şenliği olmanın ötesine geçerek, bilimsel merakın desteklenmesi, öğrencilerin keşfetme güdüsünün geliştirilmesi ve toplumun tüm kesitlerine bilimsel farkındalık kazandırılması açısından büyük değer taşıyor.
Kdz. Ereğli İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü’nün öncülüğünde ve mahallî eğitimcilerin özverili çalışmalarıyla hazırlanan bu aktiflik, gençlerin bilimsel fikir ile tanışmalarını sağlayacak, tıpkı vakitte bölgede bilimsel üretimin kapılarını da aralayacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

‘Çocuklarda tablet kullanımına sınır konulmalı’

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2025 20:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Mecburî durumlar dışında aşikâr kurallar çerçevesinde ve muhakkak mühletlerle çocukların teknolojik aygıtları kullanmasına müsaade verilebileceğini söyleyen Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Aydın, "Özellikle okul öncesi devirde, anne-baba etkileşimine açık ve yanlışsız programlarla teknolojik aletlerin çocuklar üzerinde olumlu tesirleri de olabilir. Uygun kullanım kuralları ve sınırlamalar çerçevesinde bu araçların yararlı olabileceği unutulmamalıdır" dedi.
Liv Hospital Samsun Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Aydın, çocuklarda teknolojik aygıt kullanımı hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Ömer Faruk Aydın, mecburî durumlar dışında aşikâr kurallar çerçevesinde ve belli mühletlerle çocukların teknolojik aygıtları kullanmasına müsaade verilmesinin uygun olabileceğini belirtti.

"2 yaşından küçükler için uygun değil"
2 yaşından küçük çocukların teknolojik aletlerin kullanmasının önerilmediğini vurgulayan Prof. Dr. Aydın, "Çünkü lisan, zihinsel, hareket ve sosyal-duygusal hünerlerin gelişimi için anne-baba ve öbür yetişkinlerle toplumsal etkileşim gereklidir. Okul öncesi devirde, günlük kullanım mühleti 1 saati geçmemelidir. Birinci ve ortaokul periyodunda ise hafta içi okul günlerinde 1 saat, tatil günlerinde ise 2 saati aşmamalıdır" diye konuştu.

"Uykudan evvel kullanılmamalı"
Uykudan evvelki 1 saatlik vakit diliminde dijital elektronik aletlerin kullanımının önerilmediğini belirten Prof. Dr. Aydın, "Ayrıca, kullanılacak mühletin bölünerek birkaç seferde kullanılması uygun olabilir. Fakat eğitim gayeli kullanımlar, manzaralı görüşmeler yahut konuşmalar bunun dışında tutulabilir" tabirlerini kullandı.

"Uygun hudutlar konulmalıdır"
Günümüzde çocuklar ve ergenler ortasında dijital elektronik aletlerin yaygın kullanılmasının, bu araçların cümbüş aracı haline gelmesine ve özel lisanların oluşmasına yol açtığını söyleyen Prof. Dr. Aydın, "Ayrıca, toplumsal bağlantıda değerli bir rol oynamakta ve teknolojiyle olan temaslarını sağlamaktadır. Bilhassa okul öncesi periyotta, anne-baba etkileşimine açık ve hakikat programlarla teknolojik aletlerin çocuklar üzerinde olumlu tesirleri olabilir. Uygun kullanım kuralları ve sınırlamalar çerçevesinde bu araçların yararlı olabileceği unutulmamalıdır" halinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.