Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
31 Mart, 2022 07:19 tarihinde yayınlandı
0

Hükümet tarafından gıdadan sonra temel ihtiyaç ürünlerinde yaptığı KDV indirimi fırsatçıları yeniden harekete geçirdi. Gıda da yapılan KDV indiriminden sonra yaşanan fiyat artışlarının temel ihtiyaç ürünlerinde yapılan KDV indirimim ardından yeniden yaşanmaya başladığı gözlendi.

Temel ihtiyaç ürünlerinde yapılan KDV inriminin yürürlüğe gireceği tarih olan 1 Nisan öncesi  incelenen ürünlerin birçoğunda özellikle son iki-üç gün içinde fiyatlar tırmanmış durumda. Örneğin 27 Mart’ta 11.75 TL’den satılan kadın pedi  12.75 liraya yükseldi. 2.5 kg’lık sıvı bulaşık deterjanı 27 Mart’ta 25 TL’den satılırken, fiyat 39.90 TL’ye çıktı.

21’li 6 paket bebek bezi 26 Mart’ta 219.9 liradan satılırken, bu ürün 289 TL’den satışa konuldu. 3 katlı 32’li tuvalet kağıdı 109.80 TL’den satılırken, aynı ürünün fiyatı  118.80 liraya çıktı. Yine farklı bir markanın 3 katlı 32’li tuvalet kağıdı 94.95 TL’den satılırken, bu ürünün fiyatı 97.90 liraya yükseldi. 73.15 lira olan 12’li tuvalet kağıdı 79.90 TL’ye çıktı.

Bazı ürünlerde ise fiyatlar ikiye hatta üçe katladı. Örneğin, 400 ml’lik bir şampuan 17.10 TL iken, iki kattan fazla artarak 46.23 liraya yükseldi. 5 litrelik bir çamaşır suyu 25 Mart’ta 28.59 TL’den satılırken, 59 TL’ye, ardından 77.89 TL’ye çıktı. 200 gram 4’lü sabun 28.50 liradan satılırken, 46.90 TL’ye, daha sonra  ise 53.25 TL’ye yükseldi.

Bilindiği gibi temel gıda maddelerinde KDV’nin yüzde 8’den 1’e indirileceği açıklandıktan sonra da fırsatçılar ortaya çıkmıştı. İndirim öncesinde fiyatlar artırılmış, KDV indirimleri artan fiyatlar üzerinden yapılmıştı.

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, KDV indirimi açıklanmasının ardından yapılan her türlü fiyat artışının kötü niyetli olduğunu belirterek, “Vatandaşlarımız bu vurguncu zihni hem bakanlığa şikâyet etmeli hem de sosyal medyada afişe etmeli” dedi.

Stokçuluk yapanlara karşılık cezaların arttığını hatırlatan Ağaoğlu, “Ancak hâlâ yeterli değil. Hapis cezası asla paraya çevrilmemeli. Bu konuda düzenleme şart. Ayrıca mağaza kapatma cezası gelmeli. Ve bu mağazanın neden kapatıldığı da afişe edilmeli” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
dunya kupasi heyecani yenisehir yazlik sinemasinda yasanacak 2XiQ3gJB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Dünya kupası heyecanı Yenişehir Yazlık Sineması’nda yaşanacak

Karabük Belediyesi tarafından düzenlenecek organizasyonla vatandaşlar, Dünya Kupası heyecanını Yenişehir Yazlık Sineması’nda kurulacak dev ekranda birlikte yaşayacak.

Karabük Belediyesi, kentte sosyal ve kültürel hayatı canlandırmaya yönelik etkinliklerine bir yenisini daha ekliyor. Belediye tarafından hazırlanan program kapsamında vatandaşlar, Dünya Kupası karşılaşmasını Yenişehir Yazlık Sineması’nda dev ekrandan izleme fırsatı bulacak.

Karabük’ün önemli sosyal yaşam alanlarından biri olan Yenişehir Yazlık Sineması’nda gerçekleştirilecek etkinlik, 14 Haziran Pazar günü saat 04.30’da Yenişehir Çamlık Camii’nde kılınacak sabah namazıyla başlayacak. Namazın ardından saat 05.30’da Karabük Belediyesi tarafından vatandaşlara çay ve çorba ikramı yapılacak. Saat 07.00’de başlayacak karşılaşma ise dev ekrandan takip edilecek.

Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, tüm vatandaşları programa davet ederek, amaçlarının şehirde birlik ve beraberlik duygularını güçlendirmek olduğunu söyledi.

2002 Dünya Kupası’nın toplumun hafızasında özel bir yere sahip olduğunu belirten Çetinkaya, “2002 Dünya Kupası’nda millet olarak unutulmaz günler yaşamış, aynı sevinçte ve aynı heyecanda buluşmuştuk. O günlerin coşkusunu ve birlik ruhunu yeniden yaşamak istiyoruz. Yenişehir Yazlık Sinemamızda hemşehrilerimizle birlikte Dünya Kupası heyecanını paylaşacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Pazar sabahı vatandaşlarla önce sabah namazında buluşacaklarını ifade eden Çetinkaya, daha sonra çay ve çorba ikramında bulunacaklarını, ardından da milli heyecanı dev ekranda hep birlikte yaşayacaklarını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin