- Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
31 Mart, 2022 07:19 tarihinde yayınlandı
0
0

Hükümet tarafından gıdadan sonra temel ihtiyaç ürünlerinde yaptığı KDV indirimi fırsatçıları yeniden harekete geçirdi. Gıda da yapılan KDV indiriminden sonra yaşanan fiyat artışlarının temel ihtiyaç ürünlerinde yapılan KDV indirimim ardından yeniden yaşanmaya başladığı gözlendi.

Temel ihtiyaç ürünlerinde yapılan KDV inriminin yürürlüğe gireceği tarih olan 1 Nisan öncesi  incelenen ürünlerin birçoğunda özellikle son iki-üç gün içinde fiyatlar tırmanmış durumda. Örneğin 27 Mart’ta 11.75 TL’den satılan kadın pedi  12.75 liraya yükseldi. 2.5 kg’lık sıvı bulaşık deterjanı 27 Mart’ta 25 TL’den satılırken, fiyat 39.90 TL’ye çıktı.

21’li 6 paket bebek bezi 26 Mart’ta 219.9 liradan satılırken, bu ürün 289 TL’den satışa konuldu. 3 katlı 32’li tuvalet kağıdı 109.80 TL’den satılırken, aynı ürünün fiyatı  118.80 liraya çıktı. Yine farklı bir markanın 3 katlı 32’li tuvalet kağıdı 94.95 TL’den satılırken, bu ürünün fiyatı 97.90 liraya yükseldi. 73.15 lira olan 12’li tuvalet kağıdı 79.90 TL’ye çıktı.

Bazı ürünlerde ise fiyatlar ikiye hatta üçe katladı. Örneğin, 400 ml’lik bir şampuan 17.10 TL iken, iki kattan fazla artarak 46.23 liraya yükseldi. 5 litrelik bir çamaşır suyu 25 Mart’ta 28.59 TL’den satılırken, 59 TL’ye, ardından 77.89 TL’ye çıktı. 200 gram 4’lü sabun 28.50 liradan satılırken, 46.90 TL’ye, daha sonra  ise 53.25 TL’ye yükseldi.

Bilindiği gibi temel gıda maddelerinde KDV’nin yüzde 8’den 1’e indirileceği açıklandıktan sonra da fırsatçılar ortaya çıkmıştı. İndirim öncesinde fiyatlar artırılmış, KDV indirimleri artan fiyatlar üzerinden yapılmıştı.

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, KDV indirimi açıklanmasının ardından yapılan her türlü fiyat artışının kötü niyetli olduğunu belirterek, “Vatandaşlarımız bu vurguncu zihni hem bakanlığa şikâyet etmeli hem de sosyal medyada afişe etmeli” dedi.

Stokçuluk yapanlara karşılık cezaların arttığını hatırlatan Ağaoğlu, “Ancak hâlâ yeterli değil. Hapis cezası asla paraya çevrilmemeli. Bu konuda düzenleme şart. Ayrıca mağaza kapatma cezası gelmeli. Ve bu mağazanın neden kapatıldığı da afişe edilmeli” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte uyusturucu ve tefecilik operasyonu deAekS9T
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Nisan, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te uyuşturucu ve tefecilik operasyonu

Karabük’te jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde ile tefecilik suçuna ilişkin çeşitli deliller ele geçirildi.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında,Karabük merkezde gerçekleştirilen faaliyette 3 şüphelinin üzerinde ve aracında adli arama yapıldı. Aramalarda 3,17 gram sentetik kannabinoid (bonzai) ile 61 adet sentetik ecza hap ele geçirildi.

Öte yandan, Karabük merkezde tefecilik suçuna yönelik operasyonda 2 şüphelinin ikametinde yapılan aramada 1 adet dolu senet, 1 adet boş senet, borç-alacak kayıtlarının bulunduğu 2 adet kağıt ve 1 adet cep telefonu ele geçirildi.

Şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin