KBÜ’ne Ulusal Çevre Kısa Film Yarışmasından Ödül - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Haziran, 2014 14:53 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’ne Ulusal Çevre Kısa Film Yarışmasından Ödül

31 Mayıs 2014 tarihinde  Bakırköy Kültür Merkezi Konağında galası yapılan, 12. Ulusal Çevre Film Festivalinde, Karabük  Üniversitesi öğrencilerden Sema Özaslan ve Hatice Durak’ın yönettiği “GÜMÜŞ” adlı film Belgesel kategorisinde Ulusal Çevre kısa film yarışması Murat Şener Özel Ödülü’nün sahibi oldu.

Safranbolu Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü öğrencilerinden Sema Özaslan ve Hatice Durak’ın hazırladığı, danışmanlığını Safranbolu Meslek Yüksekokulu Radyo Televizyon Programcılığı bölümünden Öğretim Görevlisi Musa Ak ve Öğretim Görevlisi Süleyman Civliz’in yaptığı Çevre temalı kurmaca, belgesel ve canlandırma türlerinden kısa filmlerin katıldığı ve seçici kurul üyeliklerinin; Ediz Hun, Engin Çağlar, Prof. Dr. Oğuz Makal, Prof. Dr. Selahattin Yıldız, Prof.Dr. Özden Çankaya, Prof. Dr. Dilek Beybin Kejanlıoğlu ve  Vural Çavuşoğlu’ndan oluştuğu Ulusal Kısa Film Yarışması’nda ön elemeyi geçen 40 adet filmin değerlendirilmesi sonucu Karabük Üniversitesi  öğrencileri Sema Özaslan ve Hatice Durak “GÜMÜŞ”  filmiyle Belgesel kategorisinde Murat Şener Özel Ödülü’nün Sahibi oldu.

Safranbolu’nun şirin bir mahallesinde geçen “GÜMÜŞ” adlı film Ulusal Çevre kısa film yarışması Belgesel kategorisinde Murat Şener Özel Ödülü ödülünü kazanarak güzel bir başarıya imza attı. Öğrencimizin elde etmiş olduğu başarıdan dolayı gurur duyduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “Nisan ayında Karabük Üniversitesine Dünya Çevre ödülü verilmişti. Bu ödülün böyle güzel başarılarla taçlandırılması beni ziyadesiyle mutlu etti. Öğrencilerimizi, Karabük Üniversitesi’ni en iyi şekilde temsil ettiklerinden ve elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Karabük Üniversitesi olarak çevreye duyarlı gençler yetiştirmek için öğrencilerimizde çevre bilinci oluşturuyoruz. Bu nedenle öğrencilerimizin böyle bir projede yer alması da bizleri ayrıca mutlu etti. Öğrencilerimiz her alanda başarılara imza atmaya devam ediyorlar. Karabük Üniversitesi’nin gücünün uygulamadan geldiğini her fırsatta belirtiyor ve gösteriyoruz. Uygulama varsa eğitimde başarı kaçınılmaz bir sonuçtur. Bu başarıda da bunu görüyoruz.  Öğrencilerimizin gelecekte kendi alanları ile ilgili işleri yapmaları ve alanlarında başarılı olmaları en büyük isteğimiz. Lider ruhlu öğrencilerimizin yakalamış oldukları bu başarı, gelecekte çok daha büyük başarılara imza atacaklarını gösteriyor. Emeği geçen herkesi bir kez daha tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta ehliyet sinavinda yapay zekali joker aday operasyonu 14 tutuklama A8WIuRJY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta ehliyet sınavında yapay zekalı “joker aday” operasyonu: 14 tutuklama

Tokat’ta ehliyet sınavına yönelik düzenlenen “joker aday” operasyonunda 14 şüpheli tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen ihbar üzerine harekete geçti. Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmada; yazılı ehliyet sınavını geçemeyen bazı kişilerin kimlik kartlarını “kayıp” gerekçesiyle yeniledikleri, bu süreçte gerçek kimlik sahibinin yüzü ile “joker adayın” yüzünü yapay zeka kullanarak ortak fotoğraf haline getirerek nüfus müdürlüğü yetkililerini kandırdıkları ve bu yöntemle yerlerine başkalarını sınava soktukları tespit edildi.

4 yıllık sınav evrakları incelendi

Tokat merkezli yürütülen soruşturma kapsamında Tokat ili Niksar ilçesi ve Şanlıurfa’da da bağlantılar belirlendi. Son 4 yıla ait sınav evraklarının incelenmesi sonucu Tokat ve Şanlıurfa’da 12 joker aday, 5 de organizatör olduğu belirlendi.

14 şüpheli tutuklandı

Ekipler tarafından eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 17 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Tokat Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelilerden 14’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken; 2 şüpheli adli kontrol, 1 şüpheli de ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin