KBÜ’lü öğrenciler kariyer günü ile geleceklerine yön veriyor - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
kbulu ogrenciler kariyer gunu ile geleceklerine yon veriyor btJpNMwH
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Kasım, 2024 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’lü öğrenciler kariyer günü ile geleceklerine yön veriyor

Karabük Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Kariyer Günü etkinliği, öğrencilere, mezunlara ve sektörden önemli temsilcilere ev sahipliği yaptı.

Hamit Çepni Konferans Salonu ve Fuaye Alanı’nda düzenlenen etkinlikler açılış programı ile başladı. Açılış programına Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşu yöneticileri, akademisyenler, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Açılış programında konuşan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, “Üniversitemiz, bir ilim yuvamızdır. Bugün Türkiye Cumhuriyeti dünden çok daha güçlü ve yarınlara ufku açık. Türk genci sizler ülkemiz için, dünya insanlığı için, atalarımızın bir başarı hikayesi yazdığı bu şehirden inanıyorum ki Türkiye’ye ve tüm insanlığa çok daha güzel kariyerler çıkacak ve sizleri de bu yolda mücadele ettiğiniz için, burada eğitim gördüğünüz için, şehrimize değer kattığınız için hepinizi tebrik ediyorum” dedi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitesinin “bilim merkezli öğrenci dostu üniversite” sloganıyla hareket ettiğini ve bu anlayışı sahada yaygınlaştırmayı amaçladıklarını belirtti.

“Üniversite bilimi merkezine alır, bilimi geliştirmek için her türlü gayret ve çabayı sarf eder” diyen Kırışık, “Bu anlamda üniversite olarak biz de bilimi öncelemeye, bilimi toplumun merkezine almaya, her alanda bilimi etkin kılacak çalışmaları yapmaya devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızda ana amaçlarımız açısından baktığımızda, Karabük Üniversitesinin dört düzeyde ve üç alanda çalışmalarını aktif bir şekilde sahaya yansıttığını ifade edebiliriz” ifadelerini kullandı.

Kariyer günü etkinliğinin çok önemli bir etkinlik olduğunu ifade eden Kırışık, “Hem mühendislik alanında hem sosyal bilimler alanında hem sağlık bilimleri alanında, kariyerimizi bugünlerde şekillendirmek için bizden iş dünyası ne istiyor, bunu bilmemiz, şimdiden öğrenmemiz gerekiyor. Dolayısıyla sektörle, işletmelerle öğrencilerimizi buluşturmanın iki yönlü, iki taraflı bir amacı ve hedefi var. Birinci tarafı, iş sektörünün öğrencilerden ne beklediği, hangi donanımları kazanmasını istediğini öğrencilerin anlamasını, kavramasını ve kendisini buna göre yetiştirmesini sağlamak. İkinci tarafı ise iş dünyası da öğrencilerin psikolojilerini, tavır ve davranışlarını, yetişme şekillerini, nasıl bir ortamda mutlu olarak çalışabileceklerini, hangi ortam ve koşullar sağlanırsa büyük bir performansla çalışacaklarını öğrenmemizden geçiyor” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından, sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla öğrenciler için ilham verici söyleşiler düzenlendi.

Kurumsal İletişim Danışmanı Kemal Kaptaner, “Kariyer İçin 5 Kelime” başlıklı sunumuyla katılımcılara etkili kariyer planlaması için yol gösterici bilgiler verirken, KARDEMİR İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Aycan, “Demir, Çelik ve Mühendis” konulu konuşmasında sektörel tecrübelerini paylaştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonu universitesinde kanser farkindaligi egitimi mlVVsyub
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi’nde kanser farkındalığı eğitimi

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen eğitimde kanserle ilgili önemli bilgiler verildi.

Kastamonu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Osman Karacan’ın danışmanlığında, 2. sınıf öğrencileri Esra Ceren Mahmutoğlu, Nihal Bostan ve Feyzanur Ekinci tarafından hazırlanan sosyal sorumluluk projesi kapsamında, kanser konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim düzenlendi. Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Merkez Toplum Sağlığı Merkezi personellerinden Dr. Melike Nurdan Ünal tarafından verilen eğitimde katılımcılara, kanserin dünyada ve Türkiye’de görülme sıklığı, korunma yöntemleri, erken teşhisin önemi, kendi kendine meme muayenesi ve tarama programları hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı.

Etkinlikte konuşan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Kenan Gül dei kanserin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurgulayarak, erken teşhis ve farkındalığın bu mücadelede hayati bir rol oynadığını ifade etti.

Etkinlik sonunda katılımcılara bilgilendirici broşürler katılımcılara dağıtıldı. Program, Dr. Melike Nurdan Ünal’a Prof. Dr. Serdar Kenan Gül tarafından teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin