Reklam
Reklam
kbulu ogrenciler finale kaldi K781EVBP jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Eylül, 2024 08:15 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’lü öğrenciler finale kaldı

Karabük Üniversitesinin (KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencileri, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 34. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan “Genç İletişimciler Yarışması”nda finale yükseldi.

Yarışmaya fotoğraf, mizanpaj, araştırma, haber ve röportaj dallarında başvuru yaparak finale yükselen öğrenciler arasında Gazetecilik Bölümünden Halil Tükenmez ve Uğur Balkan olurken Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünden ise Bilal Bozkurt ve Merve Dülger yer aldı.

Öğrencilerin projelerinde danışmanlık yapan öğretim üyeleri arasında Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünde görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Burak Türten, Gazetecilik Bölümünde görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Faruk Aşlakçı ve Dr. Öğretim Üyesi Mesut Yılmaz yer alıyor.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Öğrencilerimiz, Genç İletişimciler Yarışması’nda finale kalarak üniversitemize bir gurur daha yaşattılar. Karabük Üniversitesi son zamanlarda art arda gelen başarılarla müthiş bir performans gösteriyor. Öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz, idari personelimiz, bölümlerimiz, fakültelerimiz ve üniversitemiz başarılara, ödüllere doymuyor. Karabük Üniversitesi olarak dünyanın en iyi üniversitesi olma kızıl elmasıyla çalışmalarımızı artırarak sürdürmeye, yaygın başarı haline getirmeye, Türkiye’nin gücünü her alanda birleştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yarışmanın ödül töreni, 16 Aralık 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Yangin sondurme helikopteri Karabukte goreve basladi
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
04 Haziran, 2026 13:32 tarihinde yayınlandı
0

Yangın söndürme helikopteri Karabük’te göreve başladı

Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında tahsis edilen yangın söndürme helikopteri, Karabük’te konuşlandırılarak göreve başladı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında bulunan Bartın, Karabük ve Zonguldak illeri başta olmak üzere, ihtiyaç duyulması halinde diğer bölgelerde meydana gelebilecek orman yangınlarına da müdahale edecek olan yangın söndürme helikopteri, Karabük Orman İşletme Müdürlüğü Cemaller Deposu’nda konuşlandırıldı.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilen ve “Orta-56” koduyla görev yapacak yangın söndürme helikopteri, 1 Haziran – 15 Ekim 2026 tarihleri arasında orman yangınlarına erken ve etkin müdahale amacıyla hizmet verecek.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, görevli ekibi ziyaret ederek helikopter ve gerçekleştirilen test uçuşları hakkında bilgi aldı.

Bölge Müdürü Oflu yaptığı açıklamada, “Orman yangınlarıyla mücadelemize önemli katkı sağlayacak helikopterimiz, yangın riski açısından bölgemizin hassas noktalarından biri olan Karabük Orman İşletme Müdürlüğü Cemaller Deposu’nda konuşlandırılmıştır. Helikopter ekibimiz 3 pilot, 2 ormancı teknik personel ve 3 teknisyenden oluşmaktadır.” ifadelerini kullandı.

2025 yılında yoğun bir yangın sezonunun yaşandığını hatırlatan Oflu, 2026 yılında en büyük temennilerinin hiçbir orman yangınının meydana gelmemesi olduğunu belirtti. Önleyici tedbirler ile bilinçlendirme çalışmalarının artırıldığını vurgulayan Oflu, yangınla mücadele ekiplerinin 7 gün 24 saat esasına göre görev başında olduğunu ifade etti.

Açıklamada ayrıca, orman teşkilatının “Yeşil Vatan”ın korunması için havadan ve karadan gece gündüz çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin