blank
Asuman Doğan tarafından
07 Ocak, 2026 09:51 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ’lü Akademisyen Sigma Xi’ye Kabul Edildi

Dünya bilim çevrelerinde prestijli konumuyla bilinen ve aralarında 200’ü aşkın Nobel ödüllü bilim insanının da bulunduğu Sigma Xi’ye, Karabük Üniversitesinden Dr. Yusuf Seçgin tam üye olarak kabul edildi.

Yapay zeka temelli tıp araştırmalarıyla dikkat çeken Karabük Üniversitesi (KBÜ) Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Seçgin, bilim dünyasının prestijli kuruluşlarından Sigma Xi’nin değerlendirme sürecini başarıyla geçerek tam üyeliğe seçildi.

Yapay sinir ağları, makine öğrenmesi ve derin öğrenme algoritmaları alanlarında çalışmalar yürüten Seçgin’in üyeliği, Sigma Xi Bilimsel Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda kabul edildi. Sigma Xi’ye üyelik, bilimsel kurul önerisi ya da mevcut iki üyenin aday göstermesiyle gerçekleştiriliyor.

1886 yılında ABD’de Cornell Üniversitesinde kurulan Sigma Xi, akademisyenlerin araştırma yetkinliklerini geliştirmeyi ve yeni araştırmacıların yetişmesini teşvik etmeyi amaçlayan bilimsel bir kuruluş olarak faaliyet gösteriyor. Derneğin üyeleri arasında Albert Einstein, Enrico Fermi ve Richard Feynman’ın da aralarında bulunduğu 200’den fazla Nobel ödüllü bilim insanı yer alıyor. Sigma Xi’ye tam üye olan akademisyenler, uluslararası düzeyde disiplinler arası bilimsel çalışmalarda yer alma imkanı elde ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 04:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’da gasp ettikleri telefonla dudak dolgusu yaptıran 2 kadın yakalandı

Samsun’un Atakum ilçesinde 17 yaşındaki bir kızın cep telefonunu gasp ettikleri iddia edilen 2 kadın şüpheli, polis ekiplerince yakalandı. Şüphelilerin gasp ettikleri telefonu satarak bir güzellik merkezinde dudak dolgusu yaptırdıkları ortaya çıktı.
Olay, Atakum ilçesi Körfez Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Y.E. (17) isimli mağdur, E.Y. (26) ve R.Ş.A. (25) tarafından bir eve götürüldü. Burada darp edilen genç kızın iPhone marka cep telefonu gasp edildi. Şüphelilerin, gasp ettikleri telefonu yaklaşık 20 bin liraya sattıkları ve elde ettikleri parayla bir güzellik merkezinde dudak dolgusu yaptırdıkları belirlendi.
Atakum Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerince yürütülen çalışma kapsamında E.Y. ve R.Ş.A. gözaltına alınarak emniyete götürüldü. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden R.Ş.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. E.Y. hakkında ise elektronik kelepçe takılarak ev hapsi kararı verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin