Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ’den Bartın OSB’ye yeşil dönüşüm desteği

Karabük Üniversitesi(KBÜ) Demir Çelik Enstitüsü, endüstriye yeşil dönüşüm yolunda rehberlik ediyor.
Karabük Üniversitesi Demir Çelik Enstitüsü, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) dayanağıyla yürütülen "Bartın OSB’den Geleceğe Yeşil Adımlar" projesi kapsamında bölgedeki sanayi kuruluşlarına çevreci üretim ve sürdürülebilirlik bahislerinde mentorluk hizmeti sunuyor.
Proje kapsamında; Enstitü Müdürü Doç. Dr. Recep Demirsöz, Enstitü Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Erhan Kayabaşı ve Dr. Öğr. Üyesi Enes Özkök’ün yanı sıra Enstitü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Merve Tuna Kayılı ve Öğr. Gör. Ekrem Sabır, Bartın Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firmaları ziyaret ederek üretim süreçlerine yönelik çevresel değerlendirmeler yaptı. Heyete Bartın OSB Etraf Mühendisi Mert Buğra Bahar da eşlik etti.
Proje takımı çeşitli firmalara yaptığı ziyaretlerde; üretim süreçlerinin çevresel tesirleri, kaynak verimliliği ve sürdürülebilirlik uygulamalarını kıymetlendirdi.
Firma yetkilileriyle yapılan teknik görüşmelerde, yeşil üretim prensiplerinin entegrasyonu ve çevresel tesirlerin azaltılmasına yönelik stratejik teklifler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2025 20:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ’de öğrencilere Erasmus+ projelerine katılım yolları anlatıldı

Karabük Üniversitesinde öğrencilere Erasmus+ programı kapsamında müracaat süreçleri, proje hazırlığı ve milletlerarası fırsatlar hakkında kapsamlı bilgiler verildi.
Hamit Çepni Konferans Salonu’nda düzenlenen aktiflikte, Erasmus+ projelerinin "Küçük Ölçekli Ortaklıklar" başlığı altında nasıl değerlendirildiği, müracaat süreçleri ve formların doldurulma biçimi ayrıntılı bir formda ele alındı. Eğitimi, Karabük Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Proje Takviye Ünitesi Mühendisi Yılmaz Olcay verdi.
Etkinliğe Biyomedikal Mühendisliği Kısım Lideri Prof. Dr. Mehmet Akif Erden, Karabük Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Samet Nohutçu ve birçok öğrenci katıldı.
Yılmaz Olcay, Erasmus+ programına sırf üniversiteler aracılığıyla değil, birebir vakitte sivil toplum kuruluşları ve çeşitli kurumlar üzerinden de müracaat yapılabildiğini vurguladı. Olcay, programın sunduğu memleketler arası tecrübe, kültürel değişim ve ferdî gelişim üzere avantajlardan da bahsetti.
Konferansın sonunda Yılmaz Olcay, proje fikri olan öğrencilere danışmanlık dayanağı verileceğini ve müracaat süreçlerinde yol gösterileceğini belirtti.
Etkinlik, soru-cevap kısmıyla tamamlandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.