Nurettin Acar tarafından
02 Mayıs, 2021 19:08 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ’deki hobi bahçelerinde ata tohumları toprakla buluştu

Karabük Üniversitesi yerleşkesinde bulunan ‘UNİKA Moral Hobi Bahçesi’nde kullanıcılara yönelik dağıtımı yapılan 6 çeşit ata tohumu toprakla buluşturuldu. Karabük Üniversitesi Rektörlüğü tarafından hobi bahçesi kullanıcılarına yönelik proje için temin edilen ve içerisinde domates, salatalık, acı biber, patlıcan, kavun, karpuz gibi ürünlerin bulunduğu ata tohumlarının dağıtımı yapıldı. Proje yürütücüsü ve Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Fatma Zehra Tan çok olumlu geri dönüşler aldıklarını belirterek şunları söyledi: “Özellikle pandemi döneminde insanların sosyalleşmesi, doğayla baş başa olması doğal gıdalarla beslenmesi önemli hale geldi. Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat’ın katkıları çok çok fazla ve bizler için ata tohumu temin etti. Ata tohumu yapısı doğası bozulmamış tohum. Bugün bahçe sahiplerine bu tohumlardan istifade ettirmiş olacağız. İlerleyen süreçte en güzel bahçe veya en güzel yetiştirilmiş ürün yarışmasına kadar gidebiliriz.” Proje içerisinde yer alan İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Özcan ise “Ata tohum bildiğimiz gibi genetiği bozulmamış, DNA dizilimi doğal olan tohum. Ata tohumu projesi, devletimizin en üst düzeyde desteklediği ve 2017 yılından bu yana büyük ivme kazanan bir proje. Gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzun bir gereği. Milli bağımsızlığımızın da anahtarı kabul edilebilecek kadar önem atfediliyor. Rektörümüzde bu projemizi destekliyor. Bizde bugün burada bu tohumları kullanıcılarımıza dağıtacağız. Projemize vermiş olduğu destekten dolayı Rektörümüze teşekkür ediyorum. İleri de bu ürün yelpazesi genişleyecek” ifadelerine yer verdi. Bahçe sahipleri iftar saatine kadar aileleriyle birlikte bahçede vakit geçirerek ata tohumlarını toprakla buluşturdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 04:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’da gasp ettikleri telefonla dudak dolgusu yaptıran 2 kadın yakalandı

Samsun’un Atakum ilçesinde 17 yaşındaki bir kızın cep telefonunu gasp ettikleri iddia edilen 2 kadın şüpheli, polis ekiplerince yakalandı. Şüphelilerin gasp ettikleri telefonu satarak bir güzellik merkezinde dudak dolgusu yaptırdıkları ortaya çıktı.
Olay, Atakum ilçesi Körfez Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Y.E. (17) isimli mağdur, E.Y. (26) ve R.Ş.A. (25) tarafından bir eve götürüldü. Burada darp edilen genç kızın iPhone marka cep telefonu gasp edildi. Şüphelilerin, gasp ettikleri telefonu yaklaşık 20 bin liraya sattıkları ve elde ettikleri parayla bir güzellik merkezinde dudak dolgusu yaptırdıkları belirlendi.
Atakum Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerince yürütülen çalışma kapsamında E.Y. ve R.Ş.A. gözaltına alınarak emniyete götürüldü. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden R.Ş.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. E.Y. hakkında ise elektronik kelepçe takılarak ev hapsi kararı verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin