Reklam
Reklam
kbude yapay zeka alaninda lisans ve on lisans programi acilacak ke51h2fN jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mart, 2024 04:24 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de yapay zeka alanında lisans ve ön lisans programı açılacak

Karabük Üniversitesi, yapay zeka alanında lisans ve ön lisans programlarının açılacağı üniversiteler arasında yer aldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Otağ-ı Hümayun’da düzenlenen “Yapay Zeka, Dijitalleşme ve Büyük Veri” toplantısına Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ile yeni program ve bölümlerin açılacağı üniversite rektörleri katıldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında üniversitelerde 2’si ilk kez olmak üzere 5 lisans ve tamamı yeni 12 ön lisans programı açılacağını bildirdi. Ayrıca YÖK Başkanı Özvar, lisans ve ön lisans programlarının açılacağı üniversiteleri de açıkladı. O üniversiteler arasında Karabük Üniversitesi de yer aldı.

Geçekleşen toplantıda konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yapay zeka, yapay zekanın çözümleri, dijitalleşme, büyük veri konularında insan kaynağı yetiştirmek üzere lisans/ön lisans seviyesinde program açılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Halihazırda farklı devlet ve vakıf üniversitelerinde bulunan “Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri”, “Yazılım Geliştirme” ve “Bilgi Güvenliği Teknolojisi” bölümlerinin farklı üniversitelerde de açılmasını karara bağladıklarını anlatan Özvar, bunlara ilaveten 2 yeni lisans programının açılmasına karar verdiklerini belirtti. Özvar, lisans seviyesinde açılması planlanan yeni bölümlerin “Veri Bilimi ve Analitiği” ile “Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi” olduğunu açıkladı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, alınan bu kararın önemine dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında açılacak yeni lisans ve ön lisans programları, üniversitelerimizde öğrencilerimize çağın gereksinimlerine uygun olarak eğitim imkanları sunulması açısından büyük önem taşıyor. Karabük Üniversitesi olarak bu programların açılmasına ilişkin karardan dolayı memnuniyet duyuyoruz. Bu programlar, öğrencilerimize ileri teknoloji ve dijitalleşme alanlarında güçlü bir eğitim ve kariyer fırsatı sunacak ve ülkemizin dijital dönüşüm sürecine katkı sağlayacaktır.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
xaxaxaxa 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
13 Mayıs, 2026 14:43 tarihinde yayınlandı
0

 Vali Çağatay’dan orman yangını uyarısı

Köy ve Mahalle Muhtarları Hizmet İçi Eğitim Toplantısı, Vali Oktay Çağatay başkanlığında gerçekleştirildi.

3 Nisan Konferans Salonu’ndaki toplantıya Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, İdare ve Denetim Müdürü Engin Eren ile kentteki köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Çağatay, muhtarların vatandaşların talep ve ihtiyaçlarının ilgili kurumlara iletilmesinde kritik rol üstlendiğini vurguladı. Mahalle ve köylerde yürütülen çalışmaların sahadaki yansımalarının büyük önem taşıdığını belirten Çağatay, yerel yönetim birimleri ile merkezi idare arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi gerektiğine işaret etti.

Yaz mevsimiyle birlikte orman yangınları açısından hassas bir döneme girildiğini hatırlatan Vali Çağatay, geçtiğimiz yıl afet boyutlarına ulaşan yangınların yaşandığını anımsattı. Bu yıl benzer durumların tekrarlanmaması adına tüm kurumlar, muhtarlar ve vatandaşlarla birlikte büyük bir hassasiyet içinde hareket edeceklerini ifade etti.

Toplantıda ayrıca hizmet içi eğitim başlıkları ele alınırken, mahalle ve köylerde yürütülen çalışmalar ile sahada karşılaşılan ihtiyaç, talep ve önerilere ilişkin muhtarların görüşleri dinlendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin