Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Mart, 2017 15:23 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de “Türkiye’de Enerji Verimliliği” konulu konferans düzenlendi

 

Karabük Üniversitesi (KBÜ)’nde Mühendislik Fakültesi tarafından “Türkiye’de Enerji Verimliliği” konulu konferans düzenlendi.

Hamit Çepni Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa Ak Parti Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkaymak, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Demir, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bahattin Çelik, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“ENERJİYE HÜKMEDİYORSANIZ SİZ DÜNYADA GÜÇ SAHİBİSİNİZDİR”

Konferansta davetli olarak bulunan Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal etkinlikte yaptığı konuşmasında dünyadaki tüm savaşların zengin enerji kaynaklarına sahip olmak için yaşandığını belirterek “Eğer enerjiye hükmediyorsanız siz dünyada güç sahibisinizdir.” dedi. Milletvekili Uysal, verimlilik kavramının girdisi ve çıktısı somut olarak ölçülebilen işletmelerde ve kurumlarda kullanabilecek bir kavram olduğunu ifade ederek girdi ve çıktının tam ölçülemeyen yerlerde verimlilik kelimesinin kullanılmasının mümkün olamayacağını söyledi.

Prof. Dr. Burhanettin Uysal konuşmasının devamında Cumhurbaşkanlığı sistemi, 15 Temmuz darbe girişimi, Suriye ve terör konularına da değinerek referandumda halkın onayına sunulacak anayasa değişikliği paketinde yer alan maddeler konusunda katılımcılara bilgiler verdi.

“EN UCUZ ENERJİ TASARRUF EDİLEN ENERJİDİR”

Konferansın konuşmacısı Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkaymak “Türkiye’de Enerji Verimliliği” konulu sunumunda ülkemizde enerji verimliğinin mevcut durumunun yanı sıra binalarda, üretimde ve tüketimde, sanayide enerji verimliliği, enerji verimliliği teknolojileri konularını değerlendirdi.

Özkaymak konuşmasında enerji verimliliğinin aynı işi daha az enerji sarf ederek yapma işi olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Enerji verimliliği; binalarda yaşam standardı ve hizmet kalitesini, endüstriyel işletmelerde ise üretim kalitesi ve miktarının düşüşüne yol açmadan ürün miktarı başına enerji tüketiminin azaltılmasıdır.”

Enerji etüdü hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Mehmet Özkaymak, enerji etütlerinin enerji kullanımının fazla olduğu tesislerde yapılması gereken bir çalışma olduğunu söyledi. Öte yanda Özkaymak, enerji yoğunluğunun önemine de değinerek “Bir ülkenin enerji yoğunluğu ne kadar düşükse o kadar rekabet edebilme gücü vardır.” dedi.

Enerji verimliliği alanındaki süreçlerde sürekli iyileştirmeler yapılması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Özkaymak, alternatif enerji kaynakları ve yerli kaynakların kullanılması gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Özkaymak, ekonomik üretimin ana unsuru olan ve hayat kalitesini iyileştiren enerjinin kullanımı için enerjinin mutlaka verimli kullanılması gerektiğini belirterek “Bildiğiniz gibi en ucuz enerji tasarruf edilen enerjidir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
amasrada bir evde cikan yangin koy konagina ve camiye sicradi Xuv44AVw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasra’da bir evde çıkan yangın köy konağına ve camiye sıçradı

Bartın’ın Amasra ilçesinde bir evde çıkan yangın, köy konağı ve camiye sıçradı. Yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Edinilen bilgiye göre Amasra’ya bağlı Şükürler köyünde bir evde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede evin yanından bir cami ve köy konağına sıçradı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yangını söndürme çalışmaları devam ederken, ev cami ve köy konağında büyük çaplı hasar meydana geldiği öğrenildi.

Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin