Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ), Suriye devriminin yıl dönümü dolayısıyla söyleşi ve panel programı düzenlendi.
Karabük Üniversitesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Suriye konusu farklı yönleriyle ele alınarak katılımcılar tarafından değerlendirildi.
Program kapsamında düzenlenen söyleşi ve panel oturumunda, Suriye konusu farklı boyutlarıyla ele alındı. Katılımcılar, bölgedeki gelişmelere ilişkin görüş ve değerlendirmelerini paylaşırken, programda farklı bakış açıları üzerine değerlendirmeler yapıldı.
Etkinlik, Suriyeli Öğrenciler Federasyonu üyelerine teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.


KBÜ’de Suriye devriminin yıl dönümü programı düzenlendi
Medikar Hastanesi’nden Trafik ve İlk Yardım Haftası’na Özel Eğitim Etkinliği
1-7 Mayıs Trafik ve İlk Yardım Haftası kapsamında, Özel Medikar Hastanesi tarafından Nesibe Aydın Yıldızlar Okulu öğrencilerine yönelik “Temel İlk Yardım Eğitimi” gerçekleştirildi.
Programda öğrencilere; günlük yaşamda karşılaşılabilecek acil durumlarda doğru müdahalenin önemi anlatılırken, temel ilk yardım uygulamaları hakkında hem teorik hem de uygulamalı bilgiler verildi. Eğitim süresince öğrenciler; bilinç kaybı, boğulma, düşme ve yaralanma gibi durumlarda yapılması gereken ilk müdahaleleri uzman eşliğinde öğrenme fırsatı buldu.
Özel Medikar Hastanesi Checkup Doktoru Dr. Serkan KAHVECİ, ilk yardım bilgisinin toplumun her kesimi için büyük önem taşıdığını belirterek özellikle çocuk yaşlarda kazanılan farkındalığın hayat kurtarıcı olabileceğini ifade etti. Öğrencilerin eğitime gösterdiği yoğun ilgi ve aktif katılım programın verimliliğini artırdı.
Eğitim sonunda öğrenciler, hem öğretici hem de keyifli geçen organizasyon için Medikar Hastanesi’ne teşekkür etti. Özel Medikar Hastanesi, toplum sağlığına katkı sunan sosyal sorumluluk çalışmalarını sürdürmeye devam edeceğini belirtti.

