Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

KBÜ’de ‘”Sağlık İçin Mühendislik” Konferansı

Gündem Yayın: 24.12.2014 15:24
Yazar:
KBÜ’de ‘”Sağlık İçin Mühendislik” Konferansı

Karabük Üniversitesi Biyomedikal Teknolojileri Kulübü tarafından düzenlenen “Sağlık İçin Mühendislik” konulu konferans Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda Akademik, idari personel ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.
Abdullah Gül Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent Yılmaz; “Biyomedikal Mühendislik biyoloji ve tıpta çözümler üreten mühendislik demektir. Biyomedikal Mühendisliği eğitimi 2000’li yıllarda başladı.2004 yıllarında ilk mezunlar verildi. Bizlerde bu bölüme katkı sağlamaya çalışıyoruz. Akademik, sanayi, özel firmalar, satış firmaların gibi farklı alanlarda çalışan mühendisler bulunmaktadır. ”diyerek staj konuları ile ilgili bilgiler verdi.
Gazi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İrfan Karagöz, “Vatandaşlarımıza nitelikli sağlık hizmeti vermek, cihazları doğru kullanmak, hastaların da güvenini artıracaktır. Bu anlamda sizler bizim için çok önemlisiniz. Kendinizi geliştirmeli, stajlarınıza dikkat etmelisiniz. Bütün donanımlara sahip olmalısınız. Biyomedikal Mühendisliği gelecek vaat eden bir bölüm ve sizlerin Nobel Ödüllerine kazanacağınıza inanıyorum.1960’larda ihtiyaç duyularak Biyomedikal Mühendisliği ortaya çıkmıştır. Elektrik Mühendisliği içerisinde yerleşme nedeni İnsan yapısınındı elektrikle çalışan bir sistem yapısında olmasıdır. Biyomedikal Mühendisliğini tercih eden arkadaşlarımız iyi bir bölüm tercih ettiniz. Klinik Mühendisliğinde görev alabilirsiniz. ARGE dikkatinizi çekebilir, birçok alanda faaliyette bulunabilirsiniz. Bu alanda yetişmiş kendisini yetiştirmiş tanı ve tedavi olanaklarında kendini ispatlamış nitelikli insanlara ihtiyacımız var. Biyomedikal Mühendisliği bölümü sayısı az, Karabük Üniversitesi iyi noktalar yakalamış durumda. Üniversitede Tıp Fakültesinin bulunması bu bölüm için çok büyük avantaj. İleride bu alanda Karabük Üniversitesi ilk sıralarda yer alacaktır. Tanı ve tedavinin nitelikli verilebilmesi için kaliteli ve bu alanda yetişmiş insanlara ihtiyacımız var. Bu hizmetleri verirken birçok alanda cihaza ihtiyacımız var ve bunların işletilebilmesi, sağlıklı veri alınabilmesi için nitelikli eleman gerekir. ”dedi.
Programın bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Yıldız Teknik Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı, “Sizler bu işlerin kurucusu, önderisiniz. Akademik alanlardaki fırsatlarla bilimsel problemler çözme, araştırma yapmayı öğreniyorsunuz. Sağlık hizmetleri açısından dünyanın sayılı ülkeleri arasındayız. Biyomedikal değişik düşünmektir ve çok disiplinli bir alandır. Bu bağlamda sizlere birçok farklı alanda katkı sağlayabilir. Akademik açıdan birçok Üniversitede bölümler açıldı, bu bölümlerde genç, çalışkan insanlara ihtiyaç duymakta, bu da sizin çalışma alanınız için bir avantaj” diyerek Biyomedikal Mühendisliği çalışma alanları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. İdris Kabalcı Gazi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İrfan Karagöz’e, Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Halife Ertaş, Yıldız Teknik Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı ’ya ve Biyomedikal Mühendisliği Yrd. Doç. Dr. Ahmet Reşit Kavsaoğlu Abdullah Gül Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent Yılmaz’a teşekkür belgelerini taktim etti ve program sona erdi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

ÖSYM Başkanı Ersoy, BARÜ’yü ziyaret etti

Eğitim Yayın: 03.05.2024 08:36
İhlas Haber Ajansı
ÖSYM Başkanı Ersoy, BARÜ’yü ziyaret etti

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette, BARÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ile Prof. Dr. Sevim Çelik, Genel Sekreter Prof. Dr. Selçuk Gümüş, ÖSYM Bartın METEKSAN Görevlisi Prof. Dr. Ramazan Yılmaz ÖSYM Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Necip Şimşek ile Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Ceylan ve Başkan Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Keskin de yer aldı. ÖSYM’nin sınav süreçleri, teknolojik altyapısı, güvenlik önlemleri ve aday memnuniyeti gibi konularda görüş alışverişinde bulunulduğu ziyarette, iki kurum arasında yapılabilecek ortak çalışmalar ele alındı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Uzun, “Ulusal ölçekte her yıl milyonlarca adaya sınav hizmeti sunan ve yaptığı faaliyetler ölçeğinde dünyanın önde gelen ölçme, seçme ve yerleştirme kurumu olan ÖSYM bünyesinde önemli çalışmalar yapılmaktadır. Bu doğrultuda bugünkü ziyarette, tüm paydaşlarıyla gayretli ve titiz çalışmaların yapıldığı bu değerli kurumumuzda hizmet süreçlerinin geliştirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunduk. Nazik ilgileri için ÖSYM Başkanımız Prof. Dr. Sayın Bayram Ali Ersoy, Başkan Yardımcılarımız Prof. Dr. Sayın Necip Şimşek ile Dr. Öğr. Üyesi Sayın Cengiz Ceylan ve Başkan Danışmanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Keskin’e teşekkür ediyorum” dedi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ersoy ise yakın ilgileri ve misafirperverlikleri için Rektör Uzun’a teşekkürlerini iletti.

YÖK Başkanı Ersoy ve beraberindekiler daha sonra Kutlubey Yerleşkesi’ndeki Kütüphane Binasında yer alan ÖSYM Bürosuna geçerek bir dizi görüşme ve incelemede bulundu.