Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) Akademi 2026 hizmet içi eğitimleri kapsamında akademik personel işlemleri ele alındı.
Düzenlenen programda süreçlerde karşılaşılan sorunlar ve uygulama birliği konuları değerlendirildi.
Dr. Ekrem Karakaya Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime fakülte, yüksekokul ve enstitü sekreterleri ile ilgili idari personel katıldı.
Eğitim, Personel Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan Akademik Personel Şube Müdürü İsmail Karayel tarafından verildi.
Programın açılışında konuşan Personel Daire Başkanı Şaban Özkan, hizmet içi eğitimlerin kurumsal işleyişte standardizasyon açısından önem taşıdığını belirtti. Özkan, daha önce düzenlenen maaş işlemleri eğitiminden olumlu geri dönüşler alındığını ifade etti.
Üniversite yönetimi, bu tür programlarla idari ve akademik süreçlerde uygulama birliğini güçlendirmeyi ve kurumsal verimliliği artırmayı hedefliyor.


KBÜ’de personel işlemlerine ilişkin eğitim programı düzenlendi
İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.
İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.
Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

