karabuk
İmsak 06:03
Güneş 07:28
Öğle 13:08
İkindi 16:08
Akşam 18:38
Yatsı 19:58
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
17 Ekim, 2023 16:05 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

KBÜ’de “Müptelayla ve Siber Zorbalıkla Mücadele” Eğitimi verildi

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) müptelayla mücadele etkinlikleri çerçevesinde Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından "Müptelayla ve Siber Zorbalıkla Mücadele" Eğitimi verildi. Gençlerin bağımsızlığının korunması amacıyla düzenlenen eğitim, KBÜ 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda düzenlendi. Eğitimde konuşan KBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Polat, "Yabancı Diller Yüksekokulunun temel hedefi siz değerli gençlerimizin uluslararası düzeyde bilgiye erişimlerini kolaylaştırmak, rekabet edilebilir seviyede uluslararası platformlarda yer almalarını sağlamak, iletişim becerilerini güçlendirmek, dünya vatandaşı olma bilincini kazandırmak ve küresel düzeyde rekabet edilebilir bireyler haline getirmektir. Bununla birlikte siz değerli öğrencilerimizin fiziksel ve ruhsal sağlığı üstünde oldukça olumsuz ve ölümcül etkilere sahip olan başta sigara, alkol ve uyuşturucu olmak üzere her türlü zararlı madde müptelalıklarına karşı mücadele ve dijital dünyanın getirdiği tehditler arasında yer alan siber zorbalık, kimlik hırsızlığı, fidye yazılımlar ve çevrim içi dolandırıcılıklar gibi toplumumuzda milyonlarca insanı etkileyen, ciddi manevi zararlara ve maddi zararlara yol açan Siber Suçlarla Mücadele noktasında Yabancı Diller Yüksekokulu olarak önleyici eğitimler vermeye karar verdik. Bu meyanda her şeyden önce az önce ifade ettiğim müptelalıklar ve suçlarla mücadele, hayati bir öneme sahip olan Türk Emniyet Teşkilatına ve şerefli mensuplarına davetimizi kabul ettikleri ve sizlere bu eğitim programını sunma noktasında destek sağladıkları için yüksekokulumuz ve siz değerli öğrencilerimiz adına bir kez daha teşekkür ederim. Bu eğitim programı bağımlılıkla ve siber zorbalıkla mücadele konularında siz değerli öğrencilerimiz için önemli bir farkındalık oluşturmayı, bilinçlenmeyi sağlamayı ve gerektiğinde hem kendinizi hem de başkalarını koruma becerilerinizi geliştirmeyi hedeflemektedir” dedi. Konuşmanın ardından siber güvenlik, farkındalık, siber zorbalıkla mücadele ve müptelalıkla mücadele konularında öğrencilerin bilgilendirilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla Karabük Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından bilgilendirme yapıldı. İki oturumda yapılması planlanan “Müptelalıkla ve Siber Zorbalıkla Mücadele” Eğitimi öğleden sonra da Kamil Güleç Kütüphanesinde devam etti. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Şubat, 2026 16:09 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

TFF 3. Lig: Çayelispor:0 – Karabük İdmanyurdu Spor: 1

TFF 3. Lig 3 Grup'un 22. haftasında Çayelispor kendi sahasında ağırladığı Karabük İdmanyurdu Spor’a 1-0 mağlup oldu.

Hakemler: Berkay Ağış, Uğur Çakmak, Furkan Çakır
Çayelispor: Özgün Köklü, Berat Pınar, Taha Necati Atay, Ali Karnapoğlu (Eyüp Ensar Bozkurt dk. 61), Oğuzhan Efe Yılmaz (Oğuzhan Eskiköy dk. 79), Berkay Kumlu (Doğukan Delimehmet dk. 61), Fatih Ergen, Serdar Yıldırım, Taha Tunç (Seçkin Batuhan Fırıncı dk. 46), Murat Yılmaz, Ömer Nergiz (Musa Eren Karakaş dk. 61)
Karabük İdmanyurdu Spor: Haktan Şentürk, Osman Boz, Aslan Gök, Mustafa Can Birol, Mustafa Yorulmaz, Seyit Ali Kahya (Göksu Mutlu dk. 88), Muhammed Kocatürk, Mehmet Durgut, Yakup Ramazan Zorlu (Berkcan Cengiz dk. 83), Tugay Keleş, Mertcan Koç
Goller: Mehmet Turgut (dk.29) (Karabük İdmanyurdu Spor)
Kırmızı kart: Mehmet Durgut (Karabük İdmanyurdu Spor)
Sarı kartlar: Fatih Ergen, Murat Yılmaz, Eyüp Ensar Bozkurt (Çayelispor), Kaan Erdoğan, Seyit Ali Kahya, Mustafa Yorulmaz, Osman Boz, Hakan Şentürk, Berkan Cengiz (Karabük İdmanyurdu Spor)

Bizi sosyal medyadan takip edin